• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: GD je prostě jen další z velkých (a šílených) plánů, kdy je to ve stylu "Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to... jako obvykle (= katastroficky)"
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    MAKROUSEK:

Samozřejmě, protože jde o životní prostředí, které to zdraví tak trochu ovlivňuje. Docela dost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    R_U_SIRIOUS: Aha, takze uz ne klima, ted jde o lidske zdravi. Ok.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

Ha-ha-ha.

"Varoval, že Evropa se stále více spoléhá na dotace, aby si udržela konkurenceschopnost, zatímco jiné velké ekonomiky fungují s menšími omezeními. „V dotované ekonomice nemůžete být konkurenceschopní,“ řekl."

Minimálně tohle prostě není pravda. Čínská ekonomika je dotovaná od hlavy k patě a kapitalistům solidně zatápí.

Už jsem to psal. Stát je legitimní hráč na trhu. S velkou kupní silou.

Heleď. Green deal je prostě napření úsilí na úrovni EU k tomu, dělat věci lépe než dosud s ohledem na lidské zdraví. Zatmco odpůrci a fosilní lobby touží po tom, dělat věci stále stejně, dokud zdroje nevyschnou. Po nás potopa. Zdraví lidí. neřku-li jiných organismů, je jim u prdele.

Jde o snížení toxických látek v ovzduší. vodě i půdě.

Sorry, já pesticidy. herbicidy, mikroplasty, oxidy všech sraček konzumovat dál nechci. Děkuju.
    PES
    PES --- ---
    He-he-he...
    ...tohle se tu (také) nebude líbit. Proud dehonestace za 5...4...3...

SPOJNEC: Belgický premiér o Green Dealu - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/spojnec-belgicky-premier-o-green-dealu.A260211_145537_p_ekonomika_nef
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: sorry, lifestream mlhy :))
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: No ale to víš ty brebto...

Btw. dvě jsou proto, že první je statická z okamžiku relevantního k odpovědi. A druhá je "live", takže se bude načítat vždy aktuální, tj. potom by to nekorespondovalo s obsahem té odpovědi...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: mno nebudu lhát, věřil bych ti podstatně víc, kdyby tvy dva poslední příspěvky nebyly fotky mlhy...
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: To není moje obscese, to je jistota, že s Tebou v takovém nastavení ta Matička Příroda prostě dokonale vyjebe...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: já touhle tvojí obsesí na počasí netrpím, takže fakt nevím, kdy byl zrovna Hamburg pod mrakem
    PES
    PES --- ---
    Jinak až se mlha rozplyne, tak snad bude něco vidět na živé kameře
    PES
    PES --- ---
    MARASAN: zrovna teď nejsou vidět vůbec

MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: JEDU jen tak neprehlidnes.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: a těch skoro 21 dní Dunkelflaute tuhle v prosinci jsi už zapomenul? Anebo v rámci OZEifikace dostaneme všichni poukaz na zimní "prazdniny" někde v Maroku či na jižní polokouli úplně a tady to na ¼ roku zabedníme a necháme prázdné?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: vzhledem k tomu, že vítr je v lednu o nějakejch 40% silnější než roční průměr, tak mi to vychází na 0,8% předsedo!
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: Blbý je, že to je průměr za rok...
    ...zkus vyhrabat plochy pro tyhle typy zdrojů, které by bylo potřeba mít, aby to dodávalo potřebný výkon BĚHEM ZIMY (od podzimu do jara) a bez výsledného blackoutu...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    JIMIQ:

Ono se to nebude řadě lidí zcela líbit, ale ukazuje se, že rostlinám vyhovuje agrivoltaika. Samozřejmě těžko se může snadno obdělávat hektary půdy s obilím, ale nějaké ty sady, záhony ano...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    K te ochrane prirody, obzvlaste ty uhelne vysypky a repka

R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    BLOWUP:

Jj, já toho opravdu nevím moc, protože toho rozhodně víc nevím, než vím.

Ale aspoň si to narozdíl od tebe přiznám a než nějakou informaci internalizuju, tak si aspoň projdu dostupný zdroje. Ty to očividně neděláš, raději budeš dělat chytrého a namyšlenýho vola.
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    BLOWUP: nemůžeš v jednom příspěvku požadovat ochranu krajiny před větrníkama a zároveň chtít víc vodních elektráren, co maj ze všech zdrojů energie zoufale nejmenší výkon na jednotku plochy, kterou zdevastujou naprosto kompletně. Jedinou větší trasnformaci krajiny, než jí zatopit pár desítkama metrů vody, už je jenom vytěžit všechno na základovou horninu. Ta třistametrová obludnost je ekvivalent 10km2 zatopenýho údolí. Třeba Vranov má výkon 19MW.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam