• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    PES
    PES --- ---
    MARASAN: jako ty "optimistické" křivky, které museli alarmisté tiše škrtnout a vypustit z dalších prognóz? 🤣🤣🤣
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PES: Mas recht, ukazuje se, ze krivky klimaticky zmeny jsou vsechny moc optimisticky.
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: zase grafy generované jako ideální křivky na základě jednoho (či několika málo) růstových parametrů? Něco jako globální oteplování?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zajímavá estimace, jak rychle může která země elektrifikovat:
    How fast could your country go electric?
    https://hannahritchie.github.io/ev-fleet-transition/

HANZS
    HANZS --- ---
    JIMIQ: Tak jsem zavolal na tu ČEZ distribuci a tam mi řekli, že to bude fungovat od prvního dne následujícího měsíce, ale že mi nemohou slíbit, že to bude červenec, prý možná až 1.8.
    :-/
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tvl kobza je už jen třešnička (jako jsou tam i příčetní ale jako celek je jasný, co z toho bude)

MARASAN
    MARASAN --- ---
    dik.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MARASAN: moje abonentka to neumi, ale muzu ti udelat treba screenshoty, jestli te to zajima.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: nemuzes, prosimte, provest "Druecken zum PDF" nebo jak to mate v CH a sdilet? #dik
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MARASAN: neue zürcher zeitung, pokud by byl zajem, muzu prelozit - je to samozrejme za paywall.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: a ten clanek gdě?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    a nakonec jeste srovnani cen elektriny v nemecku s jinymi zememi

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Tohle je srovnani, jak je ve ktery zemi vyroba energie spinavejsi nez v nemecku (pouze v Cesku a v Polsku se produkuje spinaveji)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Tohle je taky zajimavy: pote co nemecko odstavilo svoje jaderny elektrarny zacalo importovat dvojnasobny mnozstvi jaderny energie

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Tohle je evropsky srovnani zemi podle toho, kdo minulej tejden elektrinu exportoval a kdo importoval

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Cetl jsem ted clanek o nemecky energiewende a o jejich energetice obecne. Mozna by to nekoho mohlo zajimat, dam sem par grafik.

tahle demonstruje fenomen "Nemecko energii draze nakupuje a levne prodava", respektive "Nemecko importuje vic elektriny nez exportuje"

JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Mně to fungovalo hned další den co si pamatuju, ČEZ portál má ještě odnož PND a tam musíš vyplnit a poslat žádost (online)
    HANZS
    HANZS --- ---
    Nevíte někdo, jak funguje ten cyhtrý elektroměr? Ve smyslu, že mi ho nainstalovali před deseti dny, ale žádná online data to na CEZ portálu ani v aplikaci Proud neukazuje. Mám pocit, že ho nainstalovali, ale nedali ještě do systému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam