ahoj, tenhle klub mi padnul do oka
bude to pro me asi prvne co to takhle shrnu
uz asi ctyri, pet let nehulim a nejspis po tomhle prelomu se mnou chlast zacal delat divy, jelikoz uz nebylo co by to ve me utlumilo. chlastal jsem kazdy vikend i pres tyden a to velmi mnoho tvrdyho. zacalo se mi stavat, ze jsem se probudil a nevedel jsem nic, kolikrat i s rozbitou hubou. nasledne jsem se od kamaradu dozvidal, co jsem vse vyvadel, a ze treba mam tu pusu rozbitou od nekoho z nich. nejakou dobu jsem si z toho delal srandu s nima a neresil jsem nejake omezeni. ale pak se to zacalo stavat casteji, zacal jsem mit povest nachcana a zacalo se mi pak rikat Hank - podle filmu Ja, me druhe ja a Irena (dnes uz se tahle prezdivka nevztahuje jen na me, ale na vsechny, kteri to maji podobne :)), extempore a potycky zacaly byt vetsi a horsi. prisel jsem na to, ze "nesmim pit moc tvrdyho moc rychle" a tim jsem se ridil, daval si drinciky, prokladal to vodou a podobne. vydrzelo to asi rok a postupne to zacinalo byt stejne, az do chvile nez jsem udelal vec, kvuli ktere jsem musel pritelkyni slibit, ze tvrdej prestanu pit uplne. to uz budou pomalu dva roky a nemam s tim nejmensi problem. je pravda, ze obcas s nekym je potreba neco zapit treba stopkou dobre whisky. nasel jsem si oblibu v dobrych vinech a vychutnavam si je. a samozrejme miluju pivo. a to je duvod proc chodim kazdy patek do hospody, v lete i pomalu kazdy den nekam na terasu. za ty dva roky jsem zacal mit docela splavek a nedela mi problem pres odpoledne nalamat deset kousku a pokracovat dal do vecera. v poslednich nekolika mesicich mam pak drobne vypadky pameti typu, ze si nepamatuju cestu domu a podobne, sem tam mensi vylev a jak bylo receno premoudrelost. diky tomu jsem si uvedomil, ze moje domenka "kdyz budu pit jenom pivo, tak budu v pohode" neni uplne pravda. Ale prestat ho pit? to si neumim predstavit.. popravde je patek vecer a ja nejspis na par zajdu. ale musim s rozumem a ovladat se. vim, ze za to nemuze to pivo, ale ja, protoze nepoznam, kdy mam dost a prekracuju onu hranici. snad se to naucim a nedopracuju se ani k jednomu z tech extremu - bud ze bych pil vic a vic a nebude se mnou dat vydrzet nebo, ze bych zacal abstinovat uplne a prisel bych o znacnou cast sveho zivota, kterou mam rad.