• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Poslední asi 3 týdny jsem relativně aktivně pil. Z těch 20 dnů jsem vynechal asi tak 3, možná 4. Přinejmenším láhev vína; spíše ale o něco více. V podstatě to bylo tak, že jsem se přes den srovnával, abych večer začal znova. Kupříkladu ve čtvrtek minulý týden jsem si dal asi 6 piv + 2-3 panáky whisky; v pátek jsem zcela vypustil tvrdý alkohol a dal si 11 piv; v sobotu jsem šel do hospody už s tím, že to bude na chvíli poslední alko-večer, což chci tak nějak dodržet. Večer jsem končil se "skóre" 7 piv + asi 5 panáků whisky resp. vodky, což mi málem způsobilo nemalé potíže, protože jsem vracel domů na kole. Kousek od Apolináře (tak trochu paradox) mne chytili policajti s tím, že jsem určitě pil, že to ví a že mi dají dýchnout, jestli nebudu "spolupracovat" (jeden z policajtů po mně pořád chtěl, abych došel k nejbližší lampě a ukázal mu, jestli dokážu jít rovně). Dodnes nevím, proč mne nechali jít.

    Bylo toho pití celkem dost; asi nejkontinuálnější pití v životě. Bude asi znít zvláštně, když řeknu, že mi to udělalo vlastně velice dobře; že jsem se tak nějak "propláchl" a v podstatě se tak nějak smířil sám se sebou. Byly např. noci, kdy jsem nemohl usnout resp. usnul v 1 ráno a vzbudil se třeba ve 3 a nemohl už usnout, protože jsem přemýšlel o věcech, které mne trápí - to byly právě ty noci, co jsem nepil. Ani jeden z večerů jsem jsem nepil sám; vždy s někým. Často jsem pak o těch nešťastných věcech mluvil u pití, díky čemž se mi dostalo jakéhosi feedbacku od ostatních a já měl pocit, že neoperuji s nějakými konstrukcemi, co jsem si vycucal z prstu, a že si pomalu začínám dělat ve věcech jasno. Z tohoto hlediska ty alko-seance posloužily jako vlastně velice dobrá a poměrně efektivní psychoterapie. Jinak řečeno, pití nebylo řešení, leč prostředek.

    Občas si ale, jak by to dopadlo, kdyby nebyla ta prohibice.
    SOYER
    SOYER --- ---
    ahoj, tenhle klub mi padnul do oka
    bude to pro me asi prvne co to takhle shrnu

    uz asi ctyri, pet let nehulim a nejspis po tomhle prelomu se mnou chlast zacal delat divy, jelikoz uz nebylo co by to ve me utlumilo. chlastal jsem kazdy vikend i pres tyden a to velmi mnoho tvrdyho. zacalo se mi stavat, ze jsem se probudil a nevedel jsem nic, kolikrat i s rozbitou hubou. nasledne jsem se od kamaradu dozvidal, co jsem vse vyvadel, a ze treba mam tu pusu rozbitou od nekoho z nich. nejakou dobu jsem si z toho delal srandu s nima a neresil jsem nejake omezeni. ale pak se to zacalo stavat casteji, zacal jsem mit povest nachcana a zacalo se mi pak rikat Hank - podle filmu Ja, me druhe ja a Irena (dnes uz se tahle prezdivka nevztahuje jen na me, ale na vsechny, kteri to maji podobne :)), extempore a potycky zacaly byt vetsi a horsi. prisel jsem na to, ze "nesmim pit moc tvrdyho moc rychle" a tim jsem se ridil, daval si drinciky, prokladal to vodou a podobne. vydrzelo to asi rok a postupne to zacinalo byt stejne, az do chvile nez jsem udelal vec, kvuli ktere jsem musel pritelkyni slibit, ze tvrdej prestanu pit uplne. to uz budou pomalu dva roky a nemam s tim nejmensi problem. je pravda, ze obcas s nekym je potreba neco zapit treba stopkou dobre whisky. nasel jsem si oblibu v dobrych vinech a vychutnavam si je. a samozrejme miluju pivo. a to je duvod proc chodim kazdy patek do hospody, v lete i pomalu kazdy den nekam na terasu. za ty dva roky jsem zacal mit docela splavek a nedela mi problem pres odpoledne nalamat deset kousku a pokracovat dal do vecera. v poslednich nekolika mesicich mam pak drobne vypadky pameti typu, ze si nepamatuju cestu domu a podobne, sem tam mensi vylev a jak bylo receno premoudrelost. diky tomu jsem si uvedomil, ze moje domenka "kdyz budu pit jenom pivo, tak budu v pohode" neni uplne pravda. Ale prestat ho pit? to si neumim predstavit.. popravde je patek vecer a ja nejspis na par zajdu. ale musim s rozumem a ovladat se. vim, ze za to nemuze to pivo, ale ja, protoze nepoznam, kdy mam dost a prekracuju onu hranici. snad se to naucim a nedopracuju se ani k jednomu z tech extremu - bud ze bych pil vic a vic a nebude se mnou dat vydrzet nebo, ze bych zacal abstinovat uplne a prisel bych o znacnou cast sveho zivota, kterou mam rad.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    MIC: s tim souhlasim. na druhou stranu jsem abstinenci taky neco ztratil. a mluvim o cca 3 poslednich letech na suchu. uz treba jenom to ze jsem cim dal vic sam, do spolecnosti chodim relativne malo a tak. spis vidim ty negativa tedka ackoli pozitiva samozrejme prevazujou. treba jako ze jsem na zivu, mam kde bydlet a relativne dobre zamestnani.
    MIC
    MIC --- ---
    WABICEK: pozitivni stranku alkoholizmu jsem si užíval tak to třicítky. Když to přestane být o víkendových úletech, ale je to o každodenním konzumerizmu, jde do tuhýho.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    doufam ze nebudu taky takhle mluvit za dalsi dva roky. rozhodne to ale neni jenom pozitivni.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DELMONTE: nechceš to rozvést? Jako motivaci pro ostatní :)?
    DELMONTE
    DELMONTE --- ---
    nepiju teprve pět let. maximálně nealko pivo :-) v mým životě se změnilo úplně všechno. doporučuju a to vřele.
    COYOT
    COYOT --- ---
    DRSH: jj toho jsem si vědomej...taky to asi snažím držet na hraně.. a ty panáky nepit....ostatne ted je klid :) a vůbec mi nějaká prohibice nevadí :).
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Trvalo mi dloho pochopit, že nedám to co kluci a ještě dýl, že nedám to co holky a že se prostě rychlej sežeru než kde kdo, po miliontý kocovině mi to stále nedocházelo až tedy po dvou oknech jsem si řekla, že holt alkohol jen tak ke knedlo vepřo zelo, a třeba stříček max dva s kámoškou, pak už jsem za hladinou a démon alkohol říká KALÍMÉ! Bolí z toho hlava a boj s promiskuitou je v tomhle stavu, skoro jako boj s větrnými mlýny. Společnost je nastavená tak, že je normální se třikrát do tejdne vylejt a nepovažovat to za velkej problém... Přesto piju málo, vydržím ještě míň a rači hulim, teď si muž stěžuje, že s ním nepiju doma víno. Považuju se za alkoholika, co se snaží držet na uzdě, aby nemusel přestat pít úplně.
    DRSH
    DRSH --- ---
    COYOT: takhle to prave cele zacina...
    COYOT
    COYOT --- ---
    čau :)
    Třeba já osobně to mám tak, že si zajdu rád na pokec na jedno až 4 pivka... .to je v celku pro mě přijatelný a na pohodu... ovšem nesmí do toho příjit kořalka.... to je pak zlo :) a většinou ráno po probuzení si řikám že to s tím chlastem přeháním...specielne ve chvíli, kdy vím, že mám jet do práce autem a kvůli zbytkáči riskuju noty.. o který už jsem práve kvůli zbytkovýmu alkoholu příšel..
    tak do práce přijedu pozdě a ještě "evidentně po tahu.... což už je na zamyšlení a řešení sitauce....


    takže to mám s chlastem tak, že pokud me "alkohol" neomezuje v tom co chci a měl jsem v plánu dělat, tak pak je tohle "pití" ještě pro mě osobně přijatelný..

    ovšem musim přiznat,že mnohdy tomu bylo přesne naopak... pivka panáky šrotix.. a druhej den a další 3 dny "morální" kocovina jako prase....

    o dočasný abstitneci jsem zatim nepřemýšlel..ted to mám tak,že zajdu 2x 3x v týdnu tak na 2 pivka případne si dám 2 střiky jen s deckou vína a valím domu...

    ale tím nechci tvrdit, že když na to přijde a je k tomu partička a nálada, že se nezlinkujem jak oficíři :)
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    GHOSTDOGG: Myslím, že do toho člověk může poměrně nenápadně zabřednout kdykoliv. Já jsem u alkoholu v podstatě poprvé získal trochu nadhled, když jsem si naordinoval půlroční abstinenci cca dva roky zpět.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    trosku si tu pospamim na pribuzne tema - Prohibice
    [ RAINBOF @ nyx :: kluby :: drogy ]
    (ne)podporte zalozeni klubu :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ZIP79: Popravdě si občas řikám, že by to bylo i lepší v těch 30-40, ale pokud by si s tim v tý době začal. Mě jako jedna z nejhorších věcí příjde právě ta, že tyhle stavy (ARTUR:) má většina lidí ve 20 už za sebou a v klidu se veze na alkoholvý kultuře, která je tu braná jako zcela normální a přirozená a člověk se do ní tak nějak "existenciálně" narodí. Pak najednou zjistí že má z těla žumpu a že legální fet je pořád jenom fet...
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Nojono. Máma leje, co jí dal kopačky Sepéši, Tak co mam chudák ve čtrnácti dělat?
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Nechte ho, třeba je to syn Ivety Bartošový, kdybych měla takovou mámu tak si taky radši nic nepamatuju :)
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    ARTUR: jo tak tohle se dá když je ti 16-20 a je moc fajn když se to obejde bez vážnějšího průseru, když je ti o 10-20 víc už to za prvý opravdu taková prdel neni, za druhý už to neni vůbec zajimavej zážitek.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ARTUR: Nevim kolik ti je!?A
    Co máš za sebou!?Ale,co vim je to,že absolutně nechápeš poientu a smysl této diskuze!Nadšení ti nechybí,to ani mě nechybělo,ale věř mi,že blázníme,protože blázen jsem,dokonce s čápou "pod čepicí",ale lepší bláznit než blouznit v přelitoze,blejt si na triko,do klína a věřim,že v tvym případě si i nasrat do kalhot,a radši si nic nepamatovat!Držim palce,aby ti to vydrželo...a v lepšim případě Abstinenci /NA/ZDAR
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Lidi neblázněte! Neznám nic lepšího, než se pořádně zežrat, nablejt si na triko a do klína, druhej den zaspat do práce a jako bonus si nic nepamatovat.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    ANABEL_LEE: proč mluvit hned o poškození... já se dočetla že kruhy pod očima jsou příznakem pouze zvýšeného zatěžování jater, hlavně v noci, nikoliv jejich poškození. Ve chvíli kdy jsou játra poškozená se to začne projevovat i jinde než pod očima :) mimo to kruhy mám jak začínající feťák od doby co piju pivo, jaterní testy, cholesterol, sono jater i slinivky naprosto v pořádku...

    Kdy to zmizí a zda to zmizí by mě taky zajímalo, já si pro jistotu na posílení jater koupila tinkturu s ostropestřcem mariánským.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam