• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    EUCHRID: 23 mi bylo 2001 a to si zrovna pamatuju jak uplne nesrot cumim v nadrazni hospode v naky prdeli kam jsem omylem prejel, protoze jsem vylitej zapomel vystoupit z vlaku a je jedenactyho zari a ja s dalsima 8 carkama na listku a cekani na nejakej fiktivni vlak nazpet se bavim tim super akcnim filmem v TV a pripijim na dalsi a dalsi vybuchy.....az druhej den opet v hospode u TV zprav jsem zjistil ze to bylo v realu a v USA uz ty baraky nestojej.....v ty dobe sem lil tak strasne ze vubec nevim jak jsem to prezil :o) drzim palce....:o)
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    KLATIC: Je mi 23. No kocoviny nepřepíjím, ale občas se stane, že je mi blbě i dva dny. A nejhorší jsou ty morální kocoviny, které jsou už několik let pravidlem po téměř každé konzumaci. Já na sobě zpozoroval, že když nepiju nějakou dobu vůbec, že jsem šťastnější. A to je ten moment, kdy si už pořádně nepamatuju, proč jsem se vlastně snažil přestat. Díky za informace a reakci, zkusím si to všechno uspořádat...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    EUCHRID: jen par poznamek (ciste muj nazor opreny o mnoho m3 vypiteho alkoholu)...... nelituj vypityho alkoholu...lepsi zakalit zamlada nez testovat co to umi ve 40..... nevim kolik ti je, typuju 25? v ty dobe jsem chlastal v podstate uplne nejvic a zhruba v ty dobe se neco uvnitr zlomilo (asi povestny vrchol byl dosazen a uz to slo dolu)... zacal jsem mit takovy kocoviny, ze jsem nebyl schopen fyzicky fungovat (tras, krece, zavrate...) takze po kalbe jsem musel mit tak dva dny volno, nebo pokracovat v piti.... kdyz clovek takhle prepiji treba tyden, dostane se do pro abstinenty neuveritelneho stavu.... citi ze telo umira, ze vsech poru prysti jedy a smrduty hnus a mysl zastrena mlhou se obcas rozjasni a zobrazi zablesky vsech odpornejch situaci co clovek s chlastem zazil....je to jako bodani nozem do mozku a zaroven do centra tela, ktere se klepe v kreci...... tehdy jsem nemel jinou logickou moznost nez nepit...a presto jsem kalil dal...nepit jsem vydrzel obcas max tyden..... a vyhrotil to az do jednoho okamziku, kdy jsem obrazne stal nad propasti.....bud si dam dalsi chlast a prijdu o vsechno ostatni a nebo se na chlast vyseru a zacnu konecne delat vsechno co jsem chtel (akorat chybela vule, cas a penize co sezral chlast) se svoji vysnenou (o kterou bych taky prisel) a s pro me opravdu velkym prekvapenim, ze to opravdu jde :o)

    pokud clovek chlasta hodne a pravidelne, nema cenu prestavat s chlastem jen tak ...vznikle vakuum ten chlast do ruky zase prisaje zpet...... dobry je si v hlave srovat proc clovek tak hrozne leje, jake schopnosti u sebe diky liti nasel, jake kontakty a moznosti se mu tim otevrely a naopak co tim totalne posral.... pak je dobre to pozitivni zkusit rozjet a rozvinout bez chlastu a to spatne si zapamatovat jako vystrahu.... a take clovek zjisti, ze bez chlastu nemusi neustale lhat...coz je neuveritelne osvobozujici pocit..

    a hlavne nepiti alkoholu neni handicap az kdyz je o tom clovek sam vnitrne presvedcen..... proto taky muzu vklidu chodit kalit s kamosema nebo jeste radeji delat kalby doma a nalevat panaky......nemam totiz zadny pocit ze bych si neco neustale odpiral......... kazdy alkac ma tohle stadium jindy me trvalo se k tomu propit cca 17 let soustredeneho chlastani :o) ted uz skoro 4 roky nechlastam a je to cim dal lepsi..... a toho prochlastanyho casu nelituju....osobni zkusenost nelze nicim nahradit..proste jedna uzavrena etapa zivota...

    ....podle toho co pises, jeste kocoviny nekolik dni neprepijis, takze este nejsi v tom opravdu autodestrukcnim stadiu....to je lepsi vychozi pozice pro prestani...telo jeste funguje normalne....
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    Rád bych se také podělil o tom, jak to mám, pokud to nevadí. Začal jsem pít na střední někdy v šestnácti, klasické experimenty, trochu piva, občas rum. Nic závažného, žádné šílené kvanta alkoholu, to přišlo až na vysoké (ono jednou dvakrát týdně se člověk zlít zvládl). Poslední dva roky je to tak, že nejsem schopen jít na jedno, aniž by se z jednoho nestalo tolik, kolik mi dovoluje peněženka (dříve na to alespon nebyly prachy). Mívám okna a bývám dost sebedestruktivní, rána jsou plné lítosti, snah vzpomenout si a touhy vrátit čas. Minulý rok v lednu jsem si řekl, že přestanu definitivně. Tři měsíce se mi dařilo netknout se alkoholu, ani kapky. Říkal jsem si fajn, tak to nebude tak hrozné, ale stejně nebudu pít. Pak mě naštval kamarád a já si dal panáka rumu. A pak se to postupně zase vrátilo do starých kolejí. Letos jsem to zkusil znovu a vydržel to jen měsíc, tentokrát jsem podlehl tak, že jsem si chtěl dát skleničku s člověkem, který mi imponoval. O týden později jsem získal skvělou brigádu, tak jsme to šli s pár lidma zapít - mám několikahodinové okno. A jsem zase kde jsem byl. Nevím, na jednu stranu si říkám, že znám dost lidí, kteří v mém okolí pijí víc, ale asi je to tolik neničí a nedeptá. Lituju dne, kdy jsem se alkoholu napil, mám teď největší nervy z toho, že zase za pár týdnů podlehnu v nějaké situaci. Necítím běžně chuť se napít, sám jsem se nikdy nenapil a ani bych to neudělal, jenom když se prostě jde ven, jde se do hospody a tam se voda nepije. A v momentě, kdy se napiju, jsem se už obvykle k nezastavení a schopen to táhnout přes noc i deset hodin.
    KLARKA_
    KLARKA_ --- ---
    Dovolím si menší reklamu:
    A kluby ČR (Brno) otevírají podpůrnou terapeutickou skupinu při doléčování závislosti na alkoholu, hazardních hrách nebo lécích, vedenou dvěma terapeuty. Účast je bezplatná, skupina bude probíhat 1x za 14 dní v odpoledních hodinách. Podmínkou účasti na skupině je abstinence. Více informací najdete na: http://www.akluby.cz/
    http://www.akluby.cz/DolSkupina2013.aspx
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    CLOWNZEPPA:
    Mykotoxiny ve svijanském pivu - Oficiální stránky Pivovaru Svijany, a. s.
    http://www.pivovarsvijany.cz/index.php/novinky-a-akce/novinky/117-mykotoxiny-ve-svijanskem-pivu
    Už tam mají trestnák páni dTesteři ,)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SMALLRICCIO: se oddeli kamosi od spoluchlastacu.... najednou zjistis ze nepotrebujes vsechny videt kazdej vecer :o)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Test 50 značek lahvových piv odhalil ve 33 z nich škodlivé mykotoxiny - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/tes-lahvovych-piv-mykotoxiny-dkg-/hobby-domov.aspx?c=A130514_093302_hobby-domov_bma
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    SMALLRICCIO:
    Ne, nedám si.
    Díky, nechci.
    Mám peníze,
    možná jindy.
    Vopravdu si nedám.
    Ani jednoho.
    Taky tě mám rád, voe.
    Ani jedno.
    Já řídim.
    Fakt.
    Všechno nejlepší.
    Hodně zdraví,
    i jemu.
    Já ti věřim,
    ale fakt nechci.
    Nedám si.
    Žádnýho,
    ani malýho.
    Ne-Pi-Ju!
    Prostě ne, nechci.
    Neni to škoda.
    Se uvidíme.
    Čau.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    SMALLRICCIO: Ja mel onehda peknou sbirku vymluv na odmitani chlastu. Kdyz nekdo nebyl schopnej opakovane pochopit "proste nechci pit", zacal jsem si z nej delat srandu. Za tyden si ale vsichni zvykli.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VAROVÁNÍ!!!
    Varování č. 1:Konzumace alkoholu může způsobit pocit, že šeptáte, když nešeptáte.
    Varování č. 2: Konzumace alkoholu je hlavní příčinou toho, že při tanci vypadáte jako debil.
    Varování č. 3: Konzumace alkoholu vás může přimět vyprávět jednu a tu samou nudnou příhodu pořád dokola, dokud vám kamarádi nerozbijí hubu.
    Varování č. 4: Při konzumaci alkoholu snadno uvěříte, že vaše ex-přítelkyně (ex-přátelé) nebo kamarádi umírají touhou po tom, abyste jim ve čtyři ráno zavolal.
    Varování č. 5: Konzumace alkoholu vás může zanechat v němém údivu co se to proboha stalo s vašimi kalhotami.
    Varování č. 6: Konzumace alkoholu vás může dovést k přesvědčení, že dokážete konverzovat s příslušníky (příslušnicemi) opačného pohlaví bez prskání.
    Varování č. 7: Konzumace alkoholu může způsobit, že se ráno probudíte a uvidíte něco opravdu strašného (jméno toho si však nebudete pamatovat).
    Varování č. 8: Konzumace alkoholu je obecně hlavní příčinou nevysvětlitelných spálenin od koberce objevujících se na čele.
    Varování č. 9: Konzumace alkoholu ve vás může vyvolat iluzi, že jste silnější, krásnější a chytřejší než ten obrovskej chlap, co sedí v rohu.
    Varování č. 10: Konzumace alkoholu vás může přivést k domněnce, že tlustí a hnusní lidé jsou štíhlí a atraktivní.
    Varování č. 11: Konzumace alkoholu může vést k tomu, že se u vás doma najednou objeví několik dopravních značek.
    Varování č. 12: Při konzumaci alkoholu snadno uvěříte tomu, že se lidé smějí s vámi.
    Varování č. 13:Když je někdo debil,tak oproti němu je konzumace alkoholu jen, sání mléka s prsních žláz....
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Dle MUDr. Karla Nešpora (kniha Návykové chování a závislost): Diagnóza závislosti podle Diagnostického a statistického manuálu Americké psychiatrické asociace (DSM-IV) se stanovuje podle toho, zda pacient vykazuje alespoň tři ze sedmi následujících příznaků ve stejném období dvanácti měsíců:
    - růst tolerance (zvyšování dávek, aby se dosáhlo stejného účinku, nebo pokles účinku návykové látky při stejném dávkování),
    - odvykací příznaky po vysazení látky,
    - přijímání látky ve větším množství nebo delší dobu, než měl člověk v úmyslu,
    - dlouhodobá snaha nebo jeden či více pokusů omezit a ovládat přijímání látky,
    - trávení velkého množství času užíváním a obstaráváním látky nebo zotavováním se z jejích účinků,
    - zanechání sociálních, pracovních či rekreačních aktivit v důsledku užívání látky nebo jejich omezení,
    - pokračující užívání látky navzdory dlouhodobým nebo opakujícím se sociálním, psychologickým nebo tělesným problémům, o nichž člověk ví a které jsou působeny nebo zhoršovány užíváním látky.
    Uvedená kritéria mají velice blízko ke kritériím Světové zdravotnické organizace (WHO) v Mezinárodní klasifikaci nemocí (MKN) - viz výše.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Polovina Čechů je v pátek pod vlivem. Moraváci všichni.
    http://opilcovorano.cz/2013/04/06/na-morave-se-pije/
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    GALERIE: Oldřich Kaiser: Po roce opět skončil v léčebně! | FOTO 1 | Blesk.cz
    http://www.blesk.cz/galerie/celebrity-ceske-celebrity/275496/?foto=0
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Doposud se zjistilo, že každý, kdo se kdy stal alkoholikem, jím nikdy nepřestal být. Pouhý fakt abstinence alkoholu po měsíce nebo dokonce po léta nikdy nekvalifikoval alkoholika k tomu, aby mohl pít „normálně“ nebo společensky. Jakmile jednou jednotlivec překročil hranici mezi těžkým pitím a nezodpovědným pitím alkoholu, zdá se, že návrat zpět už neexistuje. Jen málo alkoholiků se snaží úmyslně se propít do problémů, ale problémy se zdají být nevyhnutelným následkem pití alkoholika. Po určité přestávce v pití se alkoholik může cítit bezpečně natolik, aby zkusil pár piv nebo několik sklenek lehkého vína. To může člověka svést k tomu, aby začal pít pouze při jídle. Ale netrvá to příliš dlouho, než je alkoholik zase zpátky u starého způsobu příliš velkého pití-bez ohledu na všechno úsilí ustavit si limity pro pouze mírné, sociální pití.
    Odpověď , založená na zkušenostech AA, je v tom, že pokud jste alkoholik, nebudete nikdy schopen kontrolovat své pití po jakékoliv časové období. To nechává otevřeny dvě cesty: ba připustíte, aby se vaše pití stalo horší a horší se všemi zničujícími důsledky, které následují, nebo přestanete úplně a vytvoříte si nový způsob střízlivého, konstruktivního života.

    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KLATIC: Rovnováha píše!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam