Já jsem měl vždycky systém chlastat nebo fetovat "za odměnu". Prostě daří/dařilo se ti ve škole a v práci, máš hotový stěžejní úkoly/cíle, kterejch jsi chtěl dosáhnout v tomto týdnu nebo třeba měsící? Žádný jiný extra problémy nejsou? Tak to jsi vpoho. Můžeš si v poklidu vyjet mozek a užít si to bez žádných výčitek. - U "ilegalních" drog držím tenhle systém do teď a je to super. Prostě dát si *něco* "za odměnu" - ne z nudy nebo z prostoje. A tohle přesně jsem porušil u chlastu kdysi, ani nevím kdy. U něho jsem taky jel systém: jdi se ožrat, jen když je všechno v cajku. No třeba včera mě v práci skončily 3 tahy 12tek v kuse, žádnýho parťáka jsem nenašel, ale fakt jsem měl chuť na pivko. Tak po té třídenní směně snad bez výčitek můžu , ne ? říkám si. Řekl jsem si, že si zajdu teda i sám (nic neobvyklého v poslední době) a dám max 3 kousky. Cejtil jsem se fyzicky jen na dva. No a po pár locích z prvního škopku jsem to v hlavě ihned přehodnotil na: dám si dnes max 4 (pořád jsem chtěl chlastat pod stovku - utratit co nejmíň). Nakonec to skončilo tak, že jsem si dal těch piv 7 a k tomu oříšky, takže skoro 200. .. Vlastně jsem si uvědomil, že chlastám moc, když jsem výrazně ujel vetšině kámošů a přestával jsem věčně shánět tu lepší společnost se mnou na pivo. Prostě: "Už zase"? říkají ostatní. A taky můj finanční systém se změnil v poplacení toho nejdůležitějšího (to bych kvůli chlastu neporušil nikdy - nájemné) a všechno ostatní se začlo přepočítávat na to, kolikrát za to můžu jít do hospody nebo kolik to je piv. Už jak dlouho jsem si nekoupil nový boty, co tak hrozně chcu a i potřebuju, protože to je aspoň 1500 a to je pár slušnejch návštev místního pajzlu. .. Možná bych mohl pít kofoly, protože mně osobně začíná ten stav opilosti v poslední době docela iritovat. Včera to začlo ale až u toho sedmýho - nebyl jsem opilej, klidně bych vypil ještě jednou tolik, ale už se mi to přestalo líbit, jakoby už jsem neměl žízeň. Vlastně ani nevím, kdy naposledy jsem byl tak příjemně euforicky opilej, že bych mlel blbiny. Vesele. Fakt nevím. To bude už dlouho. Taky co bych čekal po deseti letým kalení, kdy chodím skoro od 13ti let každej pátek a sobotu do hospody. V těch 15ti/16ti už to bylo fakt pravidelný i mimo víkend. .. V souvilosti s tou kofolou je fakt to, že té člověk tolik nevypije. Párkrát jsem to zkoušel, ale u třetí kofoly se to už nedalo pít. .. Rozlišujete vůbec závislot na alkoholu a sociální zlozvyk? Není to spíš o tom potkat se s těma určitýma lidma, poslechnout si zas ty stejný kecy, pozdravit barmana? A k tomu má člověk vsugerovaný pivo. Asi to má každej jinak, no. Ale já jsem kolikrát rozhodlej jít na chvíli, ale pak se mi tam natolik líbí, že mi příjde zbytečný chodit pryč jen kvůli tomu, že jsem se dušoval, že půjdu na chvíli. Přoč si dělat násílí? řeknu si. Přece nedělám nic špatnýho. Tak sedím v hospodě, no a co ? .. Pozitivní změna je to, že jsem přišel na to, že potřebuju hned po výplatě utratit co nejvíce peněz za ty jiné - "důležité" věci . Teď chci opravit kolo na jaro a udělat stk autu (na tu už taky čeká 2 metry), koupit si permanentku na plavečák a hned ze startu! Šup! Až z toho, co zbyde, se budu rozhodovat chlastat a ne už naopak! V tomto jsem rozhodlý a vlastně si tak i přiškrtím přístup k chlastu. Kolik já už utratil za alkohol peněz by už několikrát přeplatilo těch pár věcí, který tolik čekaj na to, abych si pro ně v peněžence našel místo. ..//
sorry za středeční výblitek..díky a taky se podělte