• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    THEMAKARESH: Tvůj argument,že nevíš,co bys jinýho dělal je celkem smutnej,protože je milion způsobů,jak si zkurvit den či naopak!!!Víš ona pak vzniká dle mě tzv.alkomlha z vlastní zkušenosti,že člověk nevidí spousta věcí!Člověk je geniální v tom,že se umí náramně obelhávat a něco si namlouvat.Ono,když se podíváš sám sobě do očí,zjistíš,že věci se maj k tvému překvapení dost jinak a kolikrát v dané tématice o dost hůř!Život sám o sobě ti dokáže vlepit facku a říct:"Takhle ne"!...Nicméně "At si každej dělá,co chce",pokud ho to baví...ono jde dost o to s kym kalíš!Mně se líbí,jak spousta dalších mudruje,že bys neměl a sami jedou 1.ligu.Jako,že oni to zvládaj lépe a fungujou,z toho bych vždycky blil!Člověku v krajní situaci nepomůže žádný léčení nebo zázraky,ale jen on sám.Myslim,že schopnost rozlišovat v životě,co je správný nebo ne přichází celkem brzy,ale on se kolikrát člověk nemá ve své esenci příliš v Lásce a kalit ho přirozeně baví,protože do prdele s konvencema a pravidlama ne asi:)!On každej extrém je špatnej,ale najít rovnováhu v kalení je fakt Um.Já vím,že mě osobně nedělaj dobře už panáky nebo kombinace jakýhokoliv alkáče s hulenim!Od Novýho Roku piju jen Pivísko,v týdnu vyjímečně a o víkendu jich třebas 7-10 zalomim a jsem celkem v pohodě!Žádný konflikty,faux pass atp.Každopádně největší harakiri je jíst na lačno,což je veřejný tajemství,ale odnaučil jsem se to a ta snášenlivost i požitek je lepší.Samozřejmě bych nejraději žil bez alkoholu,ale za danejch okolností to nejde a ani se mi nechce.Pívo je pro mě prostě symbol,hrdost a potěšení a nehodlám na tom názoru zatim nic měnit,prostě každej národ má svůj úděl!Zlom vaz!
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEB: Nejde o žádný přiznání.Je to čirá individualita,ale díky za upřímnost!
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CLOWNZEPPA: já vydržel za posledních 10 let nechlastat nejvíc 16 dní v kuse. To bylo před rokem po silvestra, kdy sem udělal docela bordel. Chlastat potom jsem začal, protože sem se pak ocitl v hospodě a nějak jsem to nezvládnul. S tím, že je to nějakej okov tak jako já to tak úplně nemám. Vím jaký jsou s tím spojený problémy, že se chovám jako vůl a pak nezvládám věci, ale na druhou stranu to pořád ještě dělat chci. Někdy mě to baví jindy ne, ale tak nějak si nedokážu představit co bych jinýho dělal... :-)
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA: Fakt, že jsem okován závislostí, řeším tak, že jsem přestal. Jsem teprve na začátku takže jsem ještě nezačal znovu. Nevím, co víc chceš slyšet. Pokud ti jde o to abych veřejně přiznal, že mám problém s pitím můžu tak učinit. MÁM PROBLÉM S ALKOHOLEM! Stačí?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    CLOWNZEPPA: prave pokud cokoli zacnes brat uz jen jako tizici okov je cas se na to vykaslat... nechlastam uz cca 4.5 roku a je mi cim dal lepe....svoje sem si odchlastal.... s radosti si dam speka kdyz mam chut a o tom to je.... delat cokoli radostne nebo to nedelat vubec...:o)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    THEMAKARESH:
    KEB: Kdosi říkal,že být abstinent a nekuřák je nášlap k fašismu.Sice fráze,ale na každym šprochu pravdy trochu.))Zajímalo by mě,jak řešíte fakt,že si uvědomujete svůj okov závislosti?.Člověk se z mé zkušenosti stává do jisté míry nesvobodným!Zkoušeli jste přestat?Zda li ano,jak dlouho jste to vydrželi a proč jste znovu začali?Dle WHO a jejich testů jsme bohužel alkáči takřka všichni!Ono nejde ani tolik o fakt kdo je nebo není,ale spíš o indivudiální dopad uživání čehokoli na osobní život a rozvoj....
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: THEMAKARESH: Nabízí se otázka, nakolik je to myšleno vážně a na kolik je to jen póza. U mě v mých cca 17i to byla spíš póza. Nyní už to vím :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    RUMEK: no vidíš a mně to vydrželo i spoustu let po tom co jsem nafasoval občanku :-D
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    THEMAKARESH: Takove reci jsem vedl v patnacti :D
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: no nepokračoval, protože jsem smířený s osudem alkoholika co umrzne někde ve škarpě u silnice, nebo pojde nějakým podobným způsobem.

    Smrt řeší všechny problémy. Není člověk, není problém.
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: A pokračoval jsi pak na další stránky? To bylo podle mne hlavním posláním toho testu :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CLOWNZEPPA: ha tak jsem si ten test udělal a zjistil jsem, že můžu být závislý na alkoholu. Což je pro mě docela novinka, protože já to docela s jistotou vím. :-D
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Otestujte se - Adiktologická ambulance
    http://poradna.adiktologie.cz/otestujte-se/?poll_id=8
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Tak takhle jsem nefungoval nikdy. Po ránu po záchlastu do sebe něco nalít, tak jsem tam, kde jsem skončil. Já jsem čistej už měsíc, ale dneska po šichtě jsem měl opravdu krizi. Nakonec jsem si to rozmyslel a nikam nešel. Původní odhodlání bylo dát si tam nealko pivo, ale nejsem si jistý jestli bych ukočíroval sám sebe...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SDN33: v hospode jsem delal ledacos...ale rozhodne jsem tam nechodil tupe cumet.... tupe cumet umi i naprosti abstinenti...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Život nabízí tolik možností a ty přemejšlíš, jak by to bylo super jít do hospody, dát si pivo a tupě čumět.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BOLUDO: no.. jde to :-)
    stačí mozek prostě "přepnout" na zábavu. chápu, že tomu neuvěří kdokoli, kdo to nezkusil, ale funguje to. obecně celé tělo nás poslouchá a dělá to, co po něm chceme. jde o to zkusit to :-)
    mám hromadu let zkušenosti s různými formami alternativního přístupu ke zdraví a vesmíru, takže jsem to zkusil. a šlo to.

    odkaz na Školu návyků tam je proto, že je to holt ta jednodušší cesta. ne každý má tak silnou vůli, aby přestal proto, že přestat chce. obzvlášť, když do něj závislost zatne své drápy. to pak o nějaké vůli nemůže být ani řeč. natož o tak silné vůli, aby závislost zrušila :-)

    každopádně jsem prostě popsal svou zkušenost. na Školu návyků od "Jamese Bonda" vůbec není potřeba klikat :-) prostě se mi líbí a vidím v tom souvislost, tak jsem to přidal.
    BOLUDO
    BOLUDO --- ---
    CUCHULAIN: Pominu fakt, ze mi to cele zavani reklamou na toho "Jamese Bonda affiliate marketingu" (brrrr)...

    K veci: Neni to tak jednoduchy. Sam jsem prestal chlastat pred 5 lety a vidim, ze je to neco za neco. Ano, muzu jit do hospody a "bavit se jinak" a budu se skutecne bavit, JENOMZE... Nikdo se nedokaze vedome uvolnit a bavit tak jako to za nas dela chlast. Pokud nekdo tvrdi opak, budto je opravdu genius nebo si to jen nalhava. Je to jina zabava a pokud se chci naladit na stejnou vlnu s lidmi, kteri normalne kali, nejde to na 100%. Respektive jde to, ale dre to. Neni to ono. A to druha strana samozrejme taky vyciti a uz to cele dohromady nejak nefunguje.

    Problem vidim v tom, ze cloveku zustava velka vazba na prostredi, kde "normalni je kalit". Kamaradi chlastaji furt stejne a ja se jich preci nechci zbavit. Naopak, chci je dal vidat. Chodim do hospody kam oni, jezdim na oslavy kam oni, nemam problem s vuli (vydrzet nepit), dokazu se bavit bez chlastu, jenomze uz to s nima proste neni takova prdel :-). Clovek je chte-nechte v tomhle prostredi trochu za exota. Citi, ze tam uplne nezapada. Kdyz se tam nahodou vyskytne jiny abstinent, automaticky skoncim vedle nej, anizbych si to uvedomoval, proste si rozumime vic.

    Tim vubec nechci zrazovat od abstinence, naopak. Sam jsem se svym rozhodnutim velmi spokojen. Ale je tu jeste jiny pohled o kterem se tolik nemluvi. Rozhodnuti a vule vydrzet jsou prvni dva velky kroky, ale tim to nekonci - spis teprve zacina. Cloveka ceka jeste spousta dalsi prace a prekvapeni, doslova se vam muze zacit menit cely zivot. Coz je vetsinou dobre.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Jedna z možností, jak se zbavit závislosti - má vlastní zkušenost :-)
    A jeden tip, jak to jde udělat JEDNODUŠE. Pokud silná vůle není, nebo nestačí.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Petr Novák - Hlad je jen žízeň v převlecích - natočeno únor 1996 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=uu7c372Yb-E
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam