• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SA_KRA_: Jo, ta asociálnost mě na tom příjde asi nejhorší. Ale ono asi závisí dost na povaze a filozofii člověka samotného. Ale ta bublina, co se kolem tebe začíná nafukovat, je nevyhnutelná.

    Já jsem shodou okolností teď před časem nemohl týden pít kvůli hospitalizaci a fakt jsem se cejtil líp. Větší luxus, než jít spát a vstávat střízlivej jsem dlouhou dobu nezažil. Jako zní to směšně, ale je to tak. Jenže pak tu je ten permamentní stres a pnutí a to se jinak než chlastem nebo fyzickým zničením se zrušit nedá.

    Ale u tebe bych to neviděl jako nějakej velkej problém, pokud se třeba fakt sundáš jen jednou týdně po práci /nebo jsi to tak dělala/, myslím, že tj takový přirozený relax. Musíš ten nával streus vymýtit stejným zlem.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SDN33: dva roky= celej nas vztah, protoze to byl hajzl co mi delal ze zivota peklo a jinak se to nedalo moc vydrzet :)
    Ta prace hodne pomuze, ja jsem vzdycky byla extremista, budto vsechno nebo nic, nedela mi problem si ze dne na den rozseknout pulku zivota, protoze chci. Ja jsem naopak zacala diky praci lit, protoze to byl korporat a neskutecna vlna novych veci, zodpovednosti, pres 50 hodin cisty prace tydne + dodelavky o vikendech. Lili tam vsichni. Diky praci prijdes o kamarady, o konciky, o kontakty. Bylo to hodne narocny a jeste narocnejsi si rict, ze tohle nejde a ze to nedam.
    Ja jsem teda denne nikdy nelila, spis jakmile jsem nekam sla bylo to zlo, casem jsem si vypestovala pomerne luxusni asocialnost, potrebu samoty. Chtela sem v ty hanbe a kocovine bejt sama, nenechala jsem si pomoct ani kdyz sem tu sanci mela. Pomohla jsem si sama. Nejvetsi zlom prisel asi s otazkou "a co z toho mam". Kdyz jsem zjistila ze nic pozitivniho, vykaslala jsem se na opijeni.

    co se tyka toho sportu, hodne me bavi fitness, klasicka posilovna, sem tam squash. Cilem je byt soustredenej, 90% casu sportuju sama a znicim se tak, ze mam co delat abych dosla domu :) pivo pak je vylouceny.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SA_KRA_: A co sportuješ? Ono to sportování, pokud to není nějaký specifický, je s kalneím stejně tak nějak propojeno.. (viz třeba má tolik oblíbená cvykloturistika :)) )
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CLOWNZEPPA:
    VOLEMIKI: musim rict, ze kdyz se ohlidnu na to, jak to bylo driv, tak ztraceny klice jsou problem svetice. Jsem hodne emocionalni alkac, kvuli posranymu vztahu jsem se propila v podstate dvouma rokama, pak na podzim zacal obrovskej stres v praci, ale kolem Vanoc se to zlomilo a od te doby je to mnohem lepsi.
    Jen to vino mam porad spojeny s prijemnejma vzpominkama- Palava, rodina, u nas se doma pilo vino vecer k filmu (ale tvrdy u ans nikdy nebyl, muj druhy otec byl tezkej alkoholik).

    Ale asi je teda reseni fakt nepit vubec, kdyz i po par pivech je mi rano lito, ze sem si to neodpustila.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: abstinentů z donucení aspoň těch co jim to doteklo vidíš a já jsem z rodiny hospodských takže ......neřeš odkud ale kam to směřuje
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Pořád platí to staré dobré, že buď to piješ Ty nebo to pije Tebe!!!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    VOLEMIKI: abstinentu? :) coz o to, tvrdej, pivo (to uz jsem se naucila si kupovat nelako, objev lidstva) klidne ozelim, ale jsem z Jizni Moravy, z vinarsky rodiny a tam uz ty vazby jsou holt silnejsi (nekdy vic nez ja).
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: dlabej na chlast drž basu s náma je nás tady spousta tím spíš když ti to dělá problémy
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: To věřim, jakejkoliv pohyb je osvobozující...ten tvrdej je čirý zlo...s tim se nedá než li souhlasit...jsme jen lidi a průser sem tam k životu patří...a za své průsry a lá ztracené klíče buď s úsměvěm ráda..horší je, když začneš ztrácet svou důstojnost, lidi, kterym na tobě záleží a vše, co má smysl!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CLOWNZEPPA: hodne se to zlepsilo sportem, taky jsem zmenila praci. Je to tisickrat lepsi (hlavne kdyz sem prestala pit tvrdy), ale cas od casu to ujede a vetsinou to konci tradicne pruserem (aka ztraceny klice).
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Evidentně nemáš problém za určitých okolností nepít...a co si budem nalhávat...život je lepší bez než s alkoholem...myslim si, že je spousta věcí danejch tím kým se obklopujeme, potažmo necháme ovlivňovat....z vlastní zkušenosti vím, že není snadné jít do hospůdky a kalit nealko, páč silná většina po pár drincích morfuje a mává z jiné frekvence...co mi pomáhalo bylo, že když už opilé osazenstvo bylo "nesnesitelné"...Tak jsem po anglicku zmizel...nenechal se přemlouvat, aby člověk ještě zůstal...není to opravdu vůbec snadné, ale dá se to. Nicméně ty máš problém s mírou a zřejmě podleháš moc tlaku okolí, a proto bych doporučoval jiný ventil mysli než li alkohol!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ani jsem nevedela ze tu takovy auditko je, ale tak kdyz uz, mam dotaz:
    jak resite situace kdy jste "rozpiti"? Ja ted skoro nepiju, doma alkohol nemam, v restauraci skoncim u sklenicky vina, dvou. Ale kdyz jdu do hospody, neznam miru. Neumim si dat dve piva, dam si jich 7. Neumim si dat dvojku vina, dam si pres litr. Moc toho nevydrzim, takze jsem hned na plech, ale cim dal casteji se uchyluju k tomu, ze radsi nepiju vubec, nez riskovat ze si dam pivo a neuhlidam to.

    Dalsi kapitola je, ze i kdyz si dam par piv a domu prijdu v pohode, druhej den toho stejne lituju a mam pocit viny. Ted uz to muj zivot ovlinuje mnohem min nez kdy predtim, ale zajimaj me zkusenosti ostatnich.
    DRSH
    DRSH --- ---
    _SKRITEK: nesouhlasim :)
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    KEB: Po konzumaci většího množství limonády nebo birellů mi je kolikrát více špatně, než ráno po prokalené noci :D
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: To bych kámo viděl v tom případě kdybych skončil na piku
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: Tak tomu se říká vytloukat klín klínem :)
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: Je dobrá to jo, ale taky pěkně mastná :) Nealko pivko vyjde levnějc. Já si ho navíc liju do půllitru a hraju si na to, že chlastám :D
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    CLOWNZEPPA: Proč se krotit jako kůň ? Vždyť se při tom musíš nadřít jako mezek .
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    THEMAKARESH: Je to hloupý ale mě to pomohly překlenout klepky . teda prášky na spaní . Utíkal jsem domů jak Abebe Bikila a hurá peřiny . Po měsíci klid . kalil jsem pivka ty nekupuju a kořalka mi zůstává v lednici na tu kácím .
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEB: Právě naopak, já v dobách své abstinence chodil všude tam, kde jsem to měl rád a bylo to sice darda, ale na druhou stranu výborná terapie. Každej problematik v oné dané souvislosti by si měl uvědomit, že nemá sakra problém s pitim, ale sám se sebou ve vztahu k pití. Je důležité hledat určitěj balanc, což je velmi těžké, ale nic není přece nemožný. Nevěřim termínům alkoholik, na tož jednou alkoholik! Navždy alkoholik. Je to jen kroužkování lidskejch holubů!!! Vše se dá ukočírovat, ale je to neskutečná dřina sebe sama se sebou, když člověk dokáže zkrotit divokého koně. Musí se snad naučit učit krotit svou divokou mysl, která mu je geneticky přirozená. Je to o určité morálce k věci a hodnotám jeho života. Jednoduše brátv v úvahu akci, reakci. Příčinu, důsledek. Ta individualita a neschopnost pomoci ji je dalekosáhlá. Prostě když druhý dělá totéž, nedělá totéž. Podle mě se dá kalit tak, aby to nebylo fatální. Ale je nutný si uvědomit s čim mám vlastně problém. Někdo může chlastat víno, pívo, panáky, hulit a je v pohodě. Někdo ne! Někdo pije pívo, panáky, víno a je v cajku! Někdo ne. Někdo pije jen to a je v cajku! Co člověk, to chiméra! Já jsem dal sbohem panákům a snažím se nemíchat si doušky zatmění a dá se to! Je dobrý zkusit eliminovat a eliminovat...a zjistit, co není zas tak tragický, i když je člověku druhý den šlouf..pamatuje si a může jít s hlavou vztyčenou domů...totální abstinence až na vyjímky je dle mé zkušenosti a názoru nesmysl!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam