• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    VOLEMIKI: i tam se da zrusit, kdyz chces, tak ten jeden jediny obchod s chlastem v celym meste proste najdes .)
    jinak Ukrajinci sice nalivali, ale porad tu vodku treba nesnidali - narozdil od Rusu, kteri standartne misto kafe posnidaji stakana, nebo dva.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: No jo jako alkáč můžeš jenom k arabistům
    KEB
    KEB --- ---
    SA_KRA_: ANDR3_I: Jen tak dál děvčata, jen tak dál a společným úsilím lepší zítřky vybudujeme! :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    No ja zustala doma, vymenila Moeta za detskej malinovej sampus, dala si cigaro (po kterym mi bylo svete div se fakt blbe) koukla na film a sla spat.

    Hlasim 2 mesice ani kapka.

    Je to peklo, obzvlast kdyz se na me hrnou vsemozny problemy (kterejch ja mam pozehnane) nebo se hadam s pritelem (moje poalkoholovy deprese sice vymizely ale zustaly ty normalni takze uz to nemam na co svadet:D). Zlila bych se jako dan!!!!! Spolecenskej zivot = 0. Na druhou stranu hlasim dobry zpravy od doktora, uz jsem v nejaky zlepseni zdravotnich testu (obzvlast jaterek) ani nedoufala, a to uz me par doktoru davno odepsalo ;)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ja jsem byla na te Ukrajine a muj plan "abstinovat" vzal za svy priblizne pet kilaku za hranicema. Oni se hlavne neptaji, proste se nalijou palenky a jede se.
    Musim ale rict, ze jsem se fakt prekonala a ani jednou se tam neozrala. Proste se mi nechtelo. Dostala jsem se mezi partu tak skvelejch lidi, ze jsem se ani na minutu nenudila a proste ty panaky treba nestihala lejt, protoze bylo furt co delat nebo rikat. Navic sem tam byla na treku, takze zrusit se = druhy den trpet o neco vic nez obvykle :) a Silvestra sem do sebe dala panaka vodky, panaka jegra, pripila si erarnim sampanem a hotovo. A na Novy rok to samy.
    Navic jsem se tam s nekym seznamila a ten nekdo se pred par mesici rozesel po peti letech s holkou, protoze byla alkoholicka a on uz ty jeji vsemozny prusery nedaval - a to je pro me motivace jak prase, protoze toho kluka mam fakt rada.

    takze za me uzasny start do Novyho roku, zlomila jsem neco, co se mi nepodarilo tak poslednich 6 let - byt v chate narvany chlastem a neopit se do, s prominutim, sracek. Drzim palce i zbytku .)
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    KEB: Jasan, sedel jsem doma, na novy rok si dal frtana a dobrou.
    KEB
    KEB --- ---
    Tak co? Všichni zvládli silvestra a nástup do nového roku v pohodě? :)
    KEB
    KEB --- ---
    Ok já se teda taky pripojuju ke vseobecným gratulacím a přáním do nového roku :)

    Hodně štěstí a zdraví bando :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Kdo nejvic nez my tady vime ze dnesek je jen nafouknuta bublina, ale chtela jsem Vam aspon poprat do pristiho roku co nejmin slapnuti vedle a pevnou vuli!! Tohle auditko mi hodne pomohlo a pomaha a za to Vam dekuju :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: ja to sama vim uz davno, ale poprvy (samozrejme po scene a asi tak hektolitru slivky) mi to natvrdo rekl i nekdo jinej a byl to docela sok. Ze to my podezreni neni az tak tajny a ze by se to mohlo provalit. Jo nemocnice, policie, vsechno bylo.
    Ja to frisco taky nemuzu :) jak to tu nekdo psal - jsem schopna jit trikrat na pohodu na dve piva, ujistit se, jak to mam skvele pod kontrolou a po ctvrty se zase strasne zridit a dorazit domu bez klicu, telefonu. Takze proto uplne bez niceho - jednak to jinak neumim, jednak ted bylo obdobi oslav a vanocnich vecirku a ja uz v noci nemuzu spat, protoze se desne klepu, i kdyz ten vecer nepiju.
    Cetla jsem tu tvy story, podle me ses strasne statecna :) a drzim ti palce samo, je to narocny. Jenze tohle nikdo jinej nepochopi, jak nekdo muze umirat touhou dat si panaka - obzvlast kdyz se neco vysere a clovek je postaveny pred emoce, ktery je zvykly zapit (isce mi pak rano byla hanba, ale duvod nasrani byl hned druhotny).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: Hele me taky vsichni par let ujistovali ze prece nejsem alkoholik a ja tomu chtela verit, no a samozrejme jsem byla uz tenkrat... Jen jak si nekde zminovala, nechodila jsem kazdej den kalit s tema samejma lidma. A i kdyz jsem prisla o nejblizsi znamy a kamose porad jsem si jeste myslela ze to je v pohode. I kdyz mam posledni tri ctyri roky z kazdyho vecera black out a kolikrat jsem se vzbudila v nemocnici/hotelu/buhvi kde porad jsme si nalhavala ze je to preci v pohode. Bohuzel jsem ten typ co uz zasel moc daleko a uz nemuzu ani blby frisco aby se to nezvrhlo... Obdivuju te ze sis to uvedomila takhle sama a navic rovnou s tim ze sucha cesta je ta spravna cesta!!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KLATIC:
    ANDR3_I: plan mam a diky! Zatim teda kolem me rozporuplny reakce - lidi co me znaj rikaji ze bylo na case, lidi co me znaji min me maji za hysterku, ktera dela vlny kvuli v podstate nicemu (protoze jeste nejsem ve fazi kdy si po probuzeni musim dat hned panaka).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: Drzim palce!!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: pohyb, dobre caje, stare syry, cokolada, zahradka, hudba ...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KLATIC:
    KEB: ja prave jedu na trek s cizima lidma do raje levny palenky. Ale aspon tam bude cistej stit, proste pit nebudu. No, bude ted hodne prace, jen musim najit jinej ventil stresu nez chlast.
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: SA_KRA_: Jo v tom má kolega pravdu. Začni dělat něco jinýho. A nebo prachy co neproliješ házej do pokladničky a jednou za pár dní si kup knížku, nový hadry nebo si někam zajeď, ať máš z toho nechlastání i nějaký "praktický" užitek. To všechno může pomoct. A na silvestra se vykašli. Není nic snazšího než zůstat doma :) Tam snad chlastaš nebudeš :) Jo a suchý barák bych viděl jako základ.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: jestli muzu poradit....nesoustred se jen na nepiti, ale zacni delat neco na cos nemela kvuli chlastani cas/energii/prachy ... pak zustane nepiti jen takovej zaklad na kterym se da ledacos postavit, ale nemusis se tim zabejvat 24/7.... a silvestr je treba brat s nadhledem, protoze je to nafouknutej nesmysl...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEB: dik :) mam z toho takovy divny pocity, hned na Silvestra me ceka zkouska ohnem, to jestli preziju tak preziju uz vsechno. Akorat je mi na bliti z toho, ze to musim resit tak radikalne, protoze jinak to nejde, takovy to kontrolovany piti aka dve piva a dom - to na me nefunguje. Pripadam si jak v Requiem za sen - v momente, kdy se napiju, neco se v mozku aktivuje a ja liju dokud neodpadnu, je mi to jedno.
    Takze abstak.
    KEB
    KEB --- ---
    A pro velký úspěch mnou často opakované schody voalá:


    KEB
    KEB --- ---
    SA_KRA_: No pokud sis to přiznala a jsi odhodlaná nepít (gratuluji první krok máš za sebou) a nezvládneš to. Tak pořád zbývá hospitalizace na patřičném oddělení tobě blízké odmašťovny. Například pan domácí ClownZeppa je zásadně proti a pere se s tím sám, protože má negativní zkušenosti. Já mám kolem sebe pár lidí, kteří si odmašťovnou prošli a jsou čistí už pěknejch pár let. Tudíž si myslím, že někomu to pomoci může a rozhodně bych tuhle možnost kategoricky nezavrhoval. Koneckonců to zkusit můžeš vždycky. Nicméně pokud jsi skutečně regulérní alkoholik, tak pro tebe bude suchá cesta asi jediné funkční (dlouhodobě) řešení. A tudíž bys k tomu, tak měla přistoupit. Za sebe ti přeju hodně zdaru :)

    ANDR3_I: Já používal různé kombinace všeho jmenovaného. Od zravotních důvodů přes prostej problém s pitím atd. Nakonec to tak nějak pobrali všichni. Po roce to dokonce akceptovala i tchýně :D (která to prostě ne a ne pobrat, že ten zeťák, co nikdy nebyl proti dát si do jedné do druhé a klidně ještě jednou, najednou všechno sveřepě odmítá).

    KLATIC: V okamžiku, kdy už mě to věčný zdůvodňování a vymýšlení zástupnejch důvodů přestalo bavit, říkám tohle co ty. A komu se to nelíbi ten mi může políbit prdel.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak jsem k tomu dosla taky - jsem alkoholik.
    bylo to teda narocny a neprijemny, a stalo me to fakt hodne psychickych sil, jedno rozbity kamaradstvi, jednu rozbitou hlavu ... uz nejsem schopna se treba ucit o vikendu do skoly nebo v praci pracovat.
    takze si ode dneska davam abstinenci a jestli to tedka nevydrzim, tak uz mi asi nezbyde vubec nic (z toho mala co se chlastem neposralo).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam