• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Ale nestrašim, pouze říkám svůj názor na popud toho, co píše! Neznám ho, nesoudim ho!!! Na druhou stranu kdyby neměla důvodný obavy. Tak sem nepíše!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CLOWNZEPPA: Me to teda neprijde tak hrozny, prijde mi ze ji zbytecne strasis..
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    MARLI_TARN: Je to klasickej quartálek, případně může jít o dypsomanii, kterou má leckdo. Což je to, že člověk může být týden i delší dobu v klidu v rámci povinností, ale pak má neutuchající nutkání vylejt se, jak váza a z pravidla to netrvá jeden den, ale několik dní. Ok to rozhodně není! Angláni se s alkoholismem v krvi také ne zřídká rodí! Já bych řekl, že směrodatný je jaký je to člověk a zda li mu na Tobě opravdu záleží ukáže čas. Není dobrý dávat ultimáta ve vztahu a Lásku si podmiňovat, ale je rozhodně správné říci z plna hrdla, co se mi líbí a co ne! Tak držim palce. Ať se vše srovná do roviny, které si přeješ.))
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    Ahoj,

    rada bych vas poprosila o radu/nazor. Asi pred dvema mesici sem potkala fajn chlapa a od te doby s nim randim a vypada to celkem vaznejc. posledni dobou mi ale prijde, ze to s pitim trochu prehani. Prez tyden skoro nepije, ale o vikendu jde parit do klubu a tam pije dost (ne do blackoutu vetsinou ale snese toho hodne). Chodi parit skoro kazdy vikend, casto i oba dny, patek a sobotu. Minuly vikend mel jet navstivit rodice do jineho mesta. Planoval odjet v sobotu rano. v nedeli vecer mi napsal jak je vycerpany, ze se tam dostal az v nedeli rano, protoze jak mi napsal "got stuck in alcohol loap" (je to anglican:-). diky te sms sem celkem spanikarila, prislo mi ze to svedci o tom ze to moc nema pod kontrolou (jeste k tomu minuly vikend byl 4 dny na festivale kde kalil kazdou noc a povzbuzoval se i jinyma vecma nez alkoholem). pak kdyz sem to s nim probirala mi teda napsal, ze se rozhodl odjet pozdejc protoze se zrovna bavil dobre s kamarady s kteryma moc casto nezapari a rodice muze videt kdykoliv a alkohol za to rozhodnuti vlatne nemuze, jen zvolil spatny slova. a rekl mi ze sem asi paranoidni a je si jisty ze nema problem. ja sem na tom celkem podobne, ale neparim kazdy vikend, rekla bych ze tak kazdy druhy v prumeru a snazim se nedopustit abych menila kvuli pareni svoje plany. Vetsinou se mi to myslim dari a kdyz jo tak toho pak hodne lituju. Takze asi nemam moc co moralizovat :-).
    Je mu 29 a rekla bych ze v tomhe veku uz by mohl byt vyklidnenejsi. Co myslite, je to ok nebo jsou moje starosti opravneny?prijde mi ze vetsinou moc blbosti nebo ostudu nedela kdyz pije, ale je pak dost vycerpany.
    DRSH
    DRSH --- ---
    ahoj. mám malilinkatý výročí. 1 měsíc bez chlastu a neplánuju to měnit... před vánocema už jsem vydržel skoro dva, jenže pak přišel emoční kotrmelec a napil sem se. jak už to s chlastem bývá, pak všechno špatně ale ještě mnohem víc. bez pití mi je mnohem mnohem líp.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    THEMAKARESH: Samozrejme ze je to lek (dezinfekce, relaxant, zivotabudic atd...) a zadny lek nemuze za svoje zneuzivani.... ale pekne kazdej clovek sam za sebe.... muzu svoje chlastani svadet na okoli, rodice, kamose atd. ale nikdy ne na chlast samotnej....
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KLATIC: no jako označovat chlast za lék....
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    THEMAKARESH: Stejne jako u kazdeho leku.... zalezi na davce leku a stavu leceneho...
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    Jak zabít draka. Spisovatel Formánek o boji s alkoholem | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...k-zabit-draka-spisovatel-formanek-o-boji-s-alkoholem_323600.html#.VQ60ZcqG9hG
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: Za postování takovýchhle článků by jsi v tomhle auditku měl dostat BAN na věčné časy a nikdy jinak :DD. Já to radši ani nebudu číst ;)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KLATIC: o účincích alkoholu jako je rozšiřování cév apod. se ví docela dlouho, že je tam zmiňovaný hlavně víno mi jen dává za pravdu... stejný účinky ti udělá i panák apod. zase, ale tohle zkoušet když má člověk třeba cukrovku no nevím... alkohol (ethylalkohol) je především výborný polární rozpouštědlo, stejně pak jeho skvostný metabolity v organismu, který si pak užíváš když zvracíš apod. (acetaldehyd, k. octová) takže bych o nějakejch jeho pozitivních účincích na organismus při dlouhodobým užívání opravdu pochyboval stejně jako o těch studiích (a hlavně lidma, který za nima stojí úplně v pozadí), který to tvrdí a spíš bych se přikláněl k názoru, že alkohol škodí v jakýmkoli množství, ale ta křivka pravděpodobnosti poškození organismu má exponenciální charakter takže k tomu poškozování dochází razantně až od určitý dávky..... fuj to byl, ale vejšplecht :-D
    INDEX
    INDEX --- ---
    Kdo neviděl, doporučuju. Knížka prej lepší: http://www.csfd.cz/film/359936-u-straznyho-andela/
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    THEMAKARESH: zrovna v tomhle pripade je to overeno generacemi :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KLATIC: opírá se o studie placené vinařskými společnostmi, zapoměli lehce dodat :-P...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    RIVA: to plati skoro u vseho :)
    RIVA
    RIVA --- ---
    KLATIC: Aneb alkohol podavany v malych davkach, neskodi v jakemkoli mnozstvi...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    :o))
    Pijte alkohol denně, ochrání vám to játra a prodlouží život, radí odborníci – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...te-alkohol-denne-ochrani-vam-to-jatra-a-prodlouzi-zivot-radi-odbornici.html
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA: Takze pro alkoholiky je asi vyhoda mit kotel na tuha paliva...
    RIVA
    RIVA --- ---
    SA_KRA_: Jojo, kdyz jsem byl pubertak a matka to se mnou nemohla vydrzet, tak me posilala do sklepa stipat drevo! :)
    RIVA
    RIVA --- ---
    KEB: Ja se brufenu a aspirinu normalne vyhejbam jak cert krizi, ale priznam se ze bylo v zivote par momentu (kocovin), kdy bych to bez ruzove pilulky asi neprezil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam