• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    GIOMIKY: Zavrit se doma nebo u nekoho blizkyho a nejlepe nevylejzat z bytu - u me to probihalo jako kazda kocovina (duvod proc jsem radsi chlastala nonstop) - deprese, zimnice, tres, zvraceni, sileny sny az halucinace (spankova paralyza), atd., ale rozhodne se to da, za den dva se toho telo zbavi. Horsi je nejit a nedat si znova. Pit hodne vody (s tim mam obecne problem) k jidlu je idealni nejaka polivka nebo tak. Koukat se treba na oblibeny filmy/pohadky kdyz uz je pak lip a vubec delat si radost ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nejake zkusenosti s odvykanim z tezke zavislosti na alkoholu? Jake to ma faze? Jak dlouho to trva? Jake jsou psychicke reakce? Rizika relapsu? (klidne me poslete doprdele)
    KEB
    KEB --- ---
    MARLI_TARN: a rekl mi ze sem asi paranoidni a je si jisty ze nema problem..... Myslím si, že tu není moc lidí, co by tahle slova někdy nepronesla. Já tak začínal. O víkendu jsem se vylil jak váza. Pak jsem se sem tam vylil i přes týden a pak častěji a častěji. Vypadá to na počáteční fázi.

    CLOWNZEPPA: Správně, sklony k alkoholismu se dědí. Je to několikráte prokázáno, bohužel krev není voda.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak si dame vsichni panaka na uklidnenou, ne? :)

    jinak prubezny update: u me dobry! Ba co vic, skvely. Zamerila jsem se na eliminaci faktoru, ktery me k chlastu vedly - snizeny sebevedomi, nuda, stesk, smutek, stres a zatim je to asi nejlepsi terapie. Stastni lidi nemaji potrebu se zliskat do bezvedomi - klise, a jak funguje ...

    Ale vcera jsem s kamaradkou mela tri piva a citim je teda jeste ted (a to sem v 11 jela domu a o pul 7 rano normalne a v pohode vstala do prace), odvykam si strasne rychle. A starnu :)
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    MARLI_TARN: Kvůli páteční kalbě odvolal nedělní sraz a "minuly vikend byl 4 dny na festivale kde kalil kazdou noc a povzbuzoval se i jinyma vecma"?

    Naprosto v pořádku. :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Tady se nám to nějak rozhádalo...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Chlastaj všichni, někdo víc, někdo míň. Někdo k tomu má větší dispozice. Někdo ne. Nechci škatulkovat, ale ty předpoklady jsou hodněkrát zjevný a dle mě se člověk alkáčem nestává, ale rodí se s tim a je na něm zda li to, co je pro něj předem nebezpečné zneužije či ne!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CLOWNZEPPA: Aha, a Anglani pijou prosimte vic nez Rusove? A co treba lidi z Mexika?? Prijde mi absolutne nesmerodatny z jaky je zeme - nebo co Cech to alkac?? Rada bych se v tom nepitvala dal ale tohle mi vazne hlava nebere, promin :D
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Prostě je dost pravděpodobný, že to bude skrytá vykalenka! Angláni chlastaj víc jak nějáký Dánové. Je to jen předpokad. Slečna chtěla slyšet názor, což se stalo. Tak už se v tom prosím tě nepitvej! Jedeme dál!!!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CLOWNZEPPA: Ja teda v norme nikdy nebyla, a taky nechapu nejakou souvislost s tim ze je Anglan :)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Vzhledem k tomu, že je to Anglán. Tak to nebylo určitě poprvé a ani naposledy! Btw. Si myslim, že hodně ze zúčastněných nás bylo taky tzv. "v normě"....a jak to dopadlo a dopadá ne třeba mluvit!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CLOWNZEPPA: Ja nejsem zadnej potencionalni alkac ale alkac jak poleno, jasny, od ty doby co abstinuju si vic vsimam kdyz nekdo pije a uvedomuju si ze vetsina znamejch co nekolikrat tejdne kali na koncertech k tomu maj taky slusne nakroceno - ale to z nich ty alkace nedela, a tak jak tu situaci popisovala slecna - prijde mi ze je to v norme. Pokud ji to vadi je namiste si o tom s pritelem promluvit (coz udelala) a ten si to bud prebere nebo ne. Ale rozhodne bych se bala tvrdit ze ma nakroceno k alkoholismu po jednom odvolanym vikendu
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Potencionální alkáči jsme ve směs všichni a kovaných mnoho z nás! Každej ruku v ruce s chlastem děláme jiný scratche, ač občas nápadně podobné! Nevidim v tom rozhodně žádnej lynč nebo snahu z někoho dělat to, co není.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    FANFAN: No ja taky dneska planovala vstavat v 6 rano, a hrabu se z postele az ted, a to nepiju ;D obcas se plany menej a pokud jde nekdo v patek vecer na koncert/kalbu a zdrzi se tam tak chapu ze hned druhej den rano neseda za volant.. Ale tak jasne, prijde mi ze chcete lyncovat, v tomhle klubu je asi zahodno udelat alkoholika z kazdyho kdo si da po obede pivo :DDDD
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    ANDR3_I: tak "Planoval odjet v sobotu rano. v nedeli vecer mi napsal jak je vycerpany" to zrovna neni zvádání povinností....
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    KLATIC: dik, zatim to vypada ze nelze. bojim se aby nezacal, kdyz sem mu rekla jaky mam z toho obavy..
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MARLI_TARN: jestli ma pres tyden nejakou jednotvarnou praci (kolbenka, korporat atd.) tak se proste o vikendu restartuje.... dulezitejsi je jestli chlasta cim dal vic, jestli kvuli chlastu kasle na domluvy (rodice se nepocitaj kdyz potka kamose ktery dlouho nevidel...kdo to nekdy neudelal at hodi kamenem), pujcuje si na chlast prachy,ale hlavne a pro tebe zasadne: jestli ti kvuli chlastu lze....jestli ano, tak to mozna nedopadne uplne podle tvych predstav...a jestli ti nelze, tak chodis s uplne normalnim typkem....
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    dik za reakce vsem. samozrejme se nada radit co mam delat jen na zaklade informaci co sem napsala. spis me zajima jestli fakt panikarim zbytecne, nebo v tom taky vidite potencialni problem
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Ja osobne si teda myslim ze je to normalni typek co se chce o vikendu bavit, nepije do blackoutu, nezanedbava kvuli tomu svoje povinnosti atd., a to ze je po prokalenym veceru unavenej, no uz mu neni dvacet zejo, alkohol je jed a cim je clovek starsi tim hur se s tou kocovinou vyporadava ;) a i kdyby mel podle vas nakrasne problem, tak dokavad si to nepripusti a neuvedomi on sam tak se s tim stejne neda nic delat..
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CLOWNZEPPA: No já jsem se zase trochu internetově vzdělával... a na ten kvartál bych to úplně neviděl, mi to spíš přijde jako typ gama, kdy ty lidi třeba přes týden nepijou a pak trochu volna a chlastaj, kdy to nemají pod kontrolou, co sem z toho pochopil tak kvartál nechlastá delší časový úseky a jede to až do těžkejch otrav až deliria, když je to skoro každý víkend tak to podle mě nemůže být kvartál... a že je pak unavenej? No divný když chlastáš tak moc nežereš a blbě se ti pak spí a jestli už chlastá delší dobu tak má ty abstinenčí příznaky mnohem víc pod kůží... to je něco podobnýho jako u mě.... Akorát já už si to přestal omlouvat a sem si toho vědom (aniž bych něco výraznýho proti tomu dělal)

    ANDR3_I: No jako strašení to teda nevím, ale podle mě takhle alkáč vypadá... říká alkáč...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Ale nestrašim, pouze říkám svůj názor na popud toho, co píše! Neznám ho, nesoudim ho!!! Na druhou stranu kdyby neměla důvodný obavy. Tak sem nepíše!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam