CLOWNZEPPA: Víš když jsem byl na nevím , dně dnes vím že se dá jít hloub , tak jsem našel tohle auditko . A byl jsi to ty kdo mě přesvědčoval že člověk má najít psychyatra v sobě . Další že psychyatři jsou řezníci a vari , jiný nech se hospitalizovat . Zkusil jsem vše a zatím vítězí tvoje pravda i když já na ty tři cíleně nejdu . Psychyatr mi po třetím sezení málem se slzou doporučil najít si silnějšího terapeuta . I když já nechtěl ani jeho . Chtěl jsem jen klepky abych usnul . Dodnes je tady mám stačilo 6 prášků na čtvrtky . Stejně než jsem je dostal tak to trvalo 10 týdnů , ze dna mě sebral člobrda nezištně který mi v baráku kde jsem netopil , nefungoval , živořil , nespaní práce nespaní práce totální kolaps , řekl takhle ne !! A do tý doby než jsem nastoupil na tu psychyatrii mě všude vodil sebou jako medvědář medvěda . A taky jelikož mě dobře a dlouho zná nevěřila , její partner už vůbec . A celou tu dobu a ani dneska mě nenapadne přemýšlet a plánovat do jakýho klubu , hospody nebo jiný prdele půjdu a hlavně co tam budu pít ! To mě hlava nebere a hlavně ať si někdo , kdokoliv , nefandí že je mým cílem ho o něčem přesvědčit a už vůbec ne o mojí pravdě . Jenom ventiluju svůj názor . Dřív jsem na kole najel pět kilometrů prolez šest hospod a udělal třicet piv , vrátil se dobitej a s osmičkou . Samozřejmě ne s lodí . Teď třicet čtyřicet kilometrů a pokud se setkám s někým kdo mi řekne pojď dáme oběd a jedno tak to beru , není to ze mě , nezatěžuje to mě , nepřemýšlým nad tím . A moji přátelé moc dobře vědí že jsem alkoholik . Nabídnou mi pivko u grilu . nikdo se nepozastaví nad tím že si ho dám , a nikdo mě nediskriminuje , chceš , nechceš . Nestydím se za to ! jsem jinej a vždy jsem byl . Změnu vidí všichni někdo ji vnímá pozitivně , jiný se strachem , někdo fandí a jiný se snaží svézt . Ale základ je to že já dělám co chci , co mě v danou chvíli těší a nechci a varuju před přemýšlením tak kde to nealko . Mě to opravdu posralo jak nic . Nealko mě stálo deset let života v temnotě . Máš basu nealka a najednou sáhneš vedle . Každý takovýhle přemýšlení a volby by mě sráželo zpět . Pro mě je to ta samá otázka jako ožrat se nebo ne ? Dlouhé dilema s jasně daným koncem . Dnes byl krásný den , udělal jsem na zahradě co jsem chtěl a něco navíc , s čistou hlavou . Zítra to bude jiné . Jedu pracovat na týden pryč , beru gril a je mi jasný že se tam kolegové zrumplují někdo víc někdo míň . A mám jistotu že si dám jedno dvě končím . Na začátku jsi mi to říkal ,nechtěl jsem ti ze srachu věřit , někde ve mě něco prasklo , zlomilo , umřel jsem a vím že od té doby už nic není jako dřív . Mám z chlastu strach , vidím co mi vzal , ale na druhou stranu mi i dal . Našel jsem svůj spouštěč , ten má alkáč , schizofrenik , a v podstatě i rakovina . Proč mám neustále přemýšlet co kde , na koho bacha . S tím pitomcem z minula mám společnej ksicht , občanku , ale jinak je to uplně někdo jinej . Tak možná řízená schizofrenie ? Nechci nikomu nic cpát , cumlejte si dle libosti co chcete a já vám přeju dvojnásob všeho dobrého toho opravdu dobrého . Ne co si každý myslí že pro něj dobré je , ale já svůj názor řeknu tím spíš že s tím zkušenost mám . A tím spíš že po dnešní diskusi alko nealko birell ATD v brzké době přijde diskuse , ty vole já to podělal . Tyhle zkratky oklikou znám . A fakt se na mě nezlobte ale můj názor , moje zkušenost , necpu , jen sděluji pocity z vaší diskuse . pokud jsem se někoho dotkl pardon . Ale příště zřejmě znovu . Od toho to tady je aspoň myslím .