• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: A vím že jsi to byl ty ! Je hezký přiznat se nestydět se a stát si za svým . Kam chceš ten palec nahoru ?
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: Ahoj kámo ! Nechci určitě nikoho napadat ! Jen jsem měl svůj pocit nutnosti ne reagovat ale vyjádřit svoje . Zapojit se do diskuse tohle je občas taková moje malá skupinka . Tím spíš že jsem včera opět osedlal léta opomíjenou silničku a po patnácti tam a stejnou vidinou zpět jsem si to pivko v Kouřimi prostě dal . Bez rozmyslu ale , aspoň jsem nebyl já původcem návštěvy hospody ale kamarádka . Mě by to nenapadlo . Jen jsem chtěl vyjádřit že opravdu nepřemýšlým alko nealko . Nejdu ani na jedno z nudy přes ulici . A nealko už mě opravdu neskutečnym a zákeřně hnusným způsobem doběhlo . Holt démon (ne)alkohol !?
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: To jsem byl já :) Ano je to obezlička, ale nepřijde mi nijak závadná. Nicméně každý to máme jinak že jo.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    Nealko nepiju dřív je to asi deset let už jsem pít přestal a nealko mě hodilo zpět ! já sice chápu že heroin a bohužel společností tolerovaný alkohol způsobují fyzickou závislost ale substituce alkoholu po nějaké době je asi nesmyslná a názor který jsem tady někdy četl , hraju si že kalím pivka , nebo nechám si to potajmu lít do normálního skla , mi pardon zavánějí obezličkou . Je to jako chtít kalit jenom v pátek , trochu v neděli a umět si hrát v pondělí na tři vyprošťováky . Nealko pivko je podle mě schovávačka reality jsem alkáč , a výmluva pro okolí a hlavně sama sebe . Nikdo z nás si nedal jedno normal k obědu a šel , 23 nealkopiv jich asi těžko někdo kousne leda že by fakt byl z číny a bylo to nové sebetrýznění k dosažení nirvány když už tam holt nemůžu přes alko . Kdo opravdu chlastal ten má za sebou tolik životních restů že jít na mejdan nebo do hospody asi není to pravé ani přemýšlet nad tím co já vlastně budu kalit . Já osobně jsem se okradl o dost času takže ne že bych měl šanci vše dohnat , ale utíkám za vším co stihnu a tak jsem rád že mi někdo podá vodu . Sakra a tohle je úvaha nebo esej ?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Birell je TOP, ale nesmí jich bejt 23 za večer, že ano:)) Pak už to zavání spíš porodem než li opilostí a kdo se nalil nealkem...tak je zřejmě z jiný planety nebo z Číny.
    KEB
    KEB --- ---
    NAMATHUR: Já jich dal osm točenejch a pinglica si málem kopírovala lístek na nástěnku :D Kámoš (ten co je už 10 let čistej) se i nealku vyhýbá. Má strach, že by ho to mohlo znovu nakopnout tak to neriskuje. Je pravda, že skutečně silní alkáči můžou mít problém i s nealko pvem. Já s ním problém nemám a točenej birrel je i celkem pitelnej. Chuťově se pivu nejvíc blíží bernard s modrým vrškem (empiricky ozkoušeno :D
    KBN
    KBN --- ---
    ANDR3_I: nealko beru jako nealko. včera jsem si dal tři a více bych stejně nezvládnul, protože mi to pak už nechutná a dám si raději sodovku
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NAMATHUR: ale že to teda nafukuje, to jo.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ANDR3_I: dokud mě jedna "dobrá duše" nenaočkovala (ještě zprostředkovaně, za mými zády), tak mě ani nenapadlo brát nealkáče jako jakousi substituci, ale prostě a jednoduše jako jeden z mála drinků, který si můžu v putyce dát opakovaně, protože to není předražená přeslazená sračka. Rekord mám cca sedm za hooodně dlouhej mejdan (ano, bavilo mě to tam). Ostatně jaká substituce, když jsem si za celou svou dlouholetou alko-éru domů koupil jestli deset lahváčů, tak je to moc.

    Rozhodně u mě nehrozí situace "jé, vy nemáte birela, tak to mi dejte jedno malý, ono se to neposere". Ono v Čechách - i jinde - je málokterý pivo pitelný, pokud si předtím člověk docela zmlsá hubu. Navíc jsem byl spíš vinař. Takže jestli do toho zas vlítnu, nebude to kvůli zlýmu etanólu v nealko pivu, ale jen a jen kvůli sobě, svýmu vlastnímu rozhodnutí a možná (s nadsázkou, ale pšššt, to jim neříkejte) kvůli podobným pindům, protože to mám pak chuť vzít flašku kořalky, strhnout víčko a ukázat dotyčným kašpárkům takovou kloktající velrybu, že by se z toho zastavili až pod maminčinou sukní.

    (ostatně, cíleně jsem to udělal jednou v životě - cca 10 let zpět - v reakci na neskutečný kecy neskutečně dementní fuchtle a teprve jako pauzírující alkáč to zpětně doceňuju)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANDR3_I: jako "lízat zmrzlinu přes sklo":)...když nealko, tak si dám radši něco jinýho (míň "nafukujícího"), když pivo, tak alko...
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ANDR3_I: Driv, nez se z nealko piva opijes, ti selzou ledviny :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    A jaky je vas nazor na piti nealko piva? V ramci prokrastinace protoze mam v pondeli statnice jsem vcera vecer googlila ruzny nealkoholicky drinky a clanky apod. (v nadeji ze uz vedci vynalezli neco co by nam alkoholikum pomohlo/zlehcilo zivot atd.) a v dost clancich hlavne z US jsem narazila na to ze piti nealkoholickeho piva je podvod (ne ani tak pro to ze po deseti kouscich tam nejakej ten alkohol bude, ale spis z toho "mentalniho" hlediska ze je to proste podvod na sebe samotnyho a ze to clovek musi rozseknout uplne). Dost me to prekvapilo!!
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    od vanocniho mecheche mam snad klid. dnes je to mesic absolutni cistotky. bohuzel uz to neni o tom, ze s tim chlastem umim pracovat, ale o tom, ze se bojim napit! fyzicky plus, psychicky minus. neumim pracovat s tim, ze neco vuci sobe nekontroluji. rozumove si umim vse popsat a vysvetlit, ale do pohody se dostat neumim. mozna je to tim, ze spanek se mi upravil tak dva, tri dny zpet - uz umim spat i 4 hodiny na jeden zatah. tak uvidim - pocteme. kazdopadne, kdyz jsem se kasal kontrolovanym pitim, tak jsem prestrelil. zvladnul jsem dlouha leta, ale jedny vanoce ne :-). drzme se :-).
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: Nevím jak kdo ale u mě došlo k nějakýmu zlomu bez terapie bez všeho dám si jedno dvě pivka u grilu do hospy nechodím a i když jsou možnosti tak nějak nemám chuť ani nutnost se zrušit . Nevěřil jsem ze začátku našemu clownzeppovi že to tak má hozený ale asi to jde . Když jsem asi třikrát navštívil terapeuta tak to byl jeho cíl . Ne suchá cesta jak jsem chtěl já ale ta možnost usměrnit to . I když u mě to je asi fyzická klapka , jsem plný po dvou nebo mě po jednom začne bolet hlava . Sám to nechápu chlastal jsem pivko po kýblech , podle mého jsem přišel na ten spouštěč každodeního chlastání . Přijal jsem to a není nutnost . Jednou cca únor jsem si řekl že se zbourám , hoho ani omylem . necelých pět piv a to jsem jich koupil asi patnáct a bylo mi dva dny šoufl . Teď si koupím petku a tu cucám když mám chuť celý týden . Nepil jsem tvrdý a teď mám v mrazáku flašku dobrý vodky . jednou za měsíc dva dostanu chuť na panáka a dám si ho . Většinou po ránu což jsem nikdy nedělal . Připadá mi že co jsem to přijal , zpracoval , pochopil , tak si tělo řekne co chce a já mu nebráním . Pravda je že jsem z toho měl nahnáno ale po dýl než roce totální abstinence to pár měsíců funguje takhle , ale jsem obezřetnej a ve střehu . Ale jinak naprosto v klidu . Nemyslím na abstinenci to je jako myslet na domácí úkol na kterej se podvědomě schválně vykašleš .
    KBN
    KBN --- ---
    ANDR3_I: neboj, vědí moc dobře kolik a jak často chlastám. už jen proto, že za poslední cca rok mají ve všech ošetřeních z nemocnice zaškrtnutou kolonku s chlastem ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KBN: Pokud je to z chlastu (coz bys mozna doktorum mel rict) a nic jinyho se nepotvrdi, urcite jsi ve fazi kdy se to da zvratit (viz. nejaky moje starsi prispevky) - jatra maj uzasnou regenaracni schopnost, ale musi jim dat clovek sanci si odpocinout tj. abstinence a dieta (nejlepsi je slepe se nespolehat na brozurky od doktora ale fakt si neco nacist o tom co telo potrebuje a jak to funguje). A repa, spousty repy ;) drzim palce!!
    KBN
    KBN --- ---
    úterý - návštěva lékaře a postěžování si na problém se žaludkem
    středa - opět návštěva kvůli odběru krve
    dnes - návštěva kvůli výsledkům a vyslechnutí že játra jdou do kytek. optání zda neberu drogy a odeslání na infekční kvůli testům na žloutenku aids atd. tam opět optání zda nejsem fetka a promlouvání do duše. razantní výhružka na abstinenci a dieta
    pondělí - návštěva infekčního naa opětovnou kontrolu a pošlou mě na rentgen jater
    pátek - návštěva lékaře kvůli výsledkům z infekčního

    no mám se asi na co těšit.....
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SA_KRA_: njn pokud máš takovej feedback tak pak je to jasný no...Tak se drž:)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEKKIT: ja si toho vazim, kdyz zase ono je to prave hodne subjektivni. Muzu ti jen rict, ze lidem co me znaji 5 a vice let to jako banalita vazne neprijde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam