• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    V patecni priloze lidovek vysel clanek venujici se tematu mozne prospesnosti alkoholu (sklenicka cerveneho vina na srdce, apod.). Zajimalo by to nekoho, nebo se nemam obtezovat se scanerem? :)
    KEB
    KEB --- ---
    Pokud si někdo jako substituci zvolí trávu tak bacha

    Agresivní útoky a těžké halucinace má na svědomí marihuana z pěstírny  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...-agresivni-utoky-a-tezke-halucinace-ma-na-svedomi-marihuana-z-pestirny.html
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: Máš recht zabila jednu co ty ostatní ? Vymřely kočky ? kdyby člověk nebyl zvědavej kde sme ? Jsem zvědavej nestydím se za to . Ptám se , je to netaktní ? Drzé ? Slušně položená otázka , určitě ne . A neboj se nejsem kočka , ale kočičák takže tvé obavy nejsou na místě .
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEB: bohuzel jo, stresovy faktor v praci. Statnice. Na to se to nabaluje.
    V minuly praci jsem to v tomhle "dotahla", skoro kazdy den jsem vypila doma flasku vina, abych to cely nejak dala.

    Ted me napadlo ze si vlastne nepamatuju, kdy bych si naposledy koupila chlast domu. Naposledy minuly tyden vino a to jsme ve dvou nechali z pulky nevypit v lednice. A vzhledem k tomu, ze muj socialni zivot se limitne blizi nule .... voda a caje to jisti.
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: Moji taky, ale zkušenost praví, že zvědavost zabila kočku :)

    ANDR3_I: U nalejvání holek jsem už dávno dospěl k poznání, že alkohol se jim musí dávkovat v dávkách nepřiměřených k mým :DDD

    SA_KRA_: udělej to, aspoň to pročistí vzduch. Teda pokud to není šéf, pak to funguje jinak, bohužel.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    NAMATHUR: Moji zvědavost vzbudilo co jsem nemůžeš napsat ?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: ehm,
    mam to stejne :) ale to bylo spis tak kolem 20, nutkava touha nebyt sama.

    V posledni dobe se mi nejak nedari, ale opit se nechci, na druhou stranu moc chci nekoho poslat do riti.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: Nene, u holek to funguje uplne stejne, u kalicich kamaradek jsem spozorovala to samy ;) proc by nas jinak chlapi furt necim nalejvali zejo..
    KEB
    KEB --- ---
    NAMATHUR: Tehdy jsem byl odmítnut a zhrzeně se odpotácel domů, páč jsem byl nalitej jak váza. Poznání se konalo až později. Tehdy jsem si uvědomil, že se svým štěstím bych dopadnul nejspíš hodně nevalně a nastavil blok.

    ANDR3_I: Já měl za to, že to funguje jen u chlapů :D

    VYHULENY_UFO: ja vím, ale tahle pipina to neví KEB: a snaží se někoho přesvědčit, že je to nesmysl.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: jj, staci par panaku a uz mi ten zoufalec z kapely co se me snazi sbalit na baru neprijde tak zoufalej atd., long story short, na sexualni aktivity mam narozdil od piti alkoholu stopku (ale taky jsem se treba po prokalenym turne vyspala s clovekem co se mi uz pul roku libil atd., ja jsem jinak strasne stydliva prave, ten alkohol mi tu sociofobii a stydlivost vzdycky krasne odboural), ale bohuzel jsem libaci zvire, libala bych se furt a za kazdejch okolnosti a rozhodne to kolikrat po vystrizliveni nebyly takovy krasavci... :D

    Jinak k momentalnimu stavu, snazim se to udrzet na uzde, par prokalenejch vecirku do rana probehlo, dokonce jsem se nejakym nedopatrenim po vypiti lahve sampanskyho ocitla v baru sama (vsichni naskakali do taga a odjeli), ne ze bych nemela chut dal kalit, ale nemela jsem s kym tak jsem odkvacila domu, druhej den jsem zaspala do prace a bylo mi tak blbe, ze si to zas na chvili odpustim. Asi starnu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: ty vole, po deseti pivech je kazda krasna.... to snad plati jeste, ne?
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    KEB: jasně, že existujou. Jestli chlast nezkrášluje, tak zdůrazňuje (momentální) samotu a odbourává komunikační zábrany >>> ranní WTF?!

    Jo, nebo taky člověk skončí "jenom" očorovanej, protože měl 'štíty tak dole', že si myslel, že tý fetce fakt šlo o pokec a pak o pich s výpitkem, co sice neblábolil, ale byl pekelně smutnej, protože noc předtím se mu s trojkou na žíle povedlo něco, co nemůže napsat ani sem. Naštěstí milého opilce obrala ještě během pokecu, takže suvenýr v podobě kapely nebo něčeho kvalitnějšího se nekonal.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KEB: Jasne ze existujou a je to provereno generacemi :)
    KEB
    KEB --- ---
    Pivní brýle neexistují, alkohol vnímání atraktivity protějšku nemění  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...58-pivni-bryle-neexistuji-alkohol-vnimani-atraktivity-protejsku-nemeni.html

    kecy :D osobní zkušenost hovoří jinak. Naštěstí se to tehdy obešlo bez fatálních následků a od té doby jsem se důsledně vyhýbal potencionálně rizikovým činnostem.

    Jelikož zde všichni máme bohaté (až moc) zkušenosti a alkoholem, jak to vidíte vy? Než mě někdo nařkne z podlamování vůle nepít. Můžete to brát jako terapii kdyse k problému alkoholu stavíme čelem a ukazujeme si negativní zkušenosti :)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: ja prave prestal chlandit, protoze jsem se dal dohromady s alkoholickou. 2 roky ocistec. rozesel bych se uz po trech mesicich, ale rikal jsem si: tak takhle jsi se choval k tem hodnym holkam? tak tady mas na prdel a trp za svou lasku a pokus se tu nebozacku z toho dostat. zacal jsem jezdit autem (bez alkoholu). a jen jsem ji vozil domu po zavolani v kteroukoli dobu. jsme uz od sebe, ale takova drobna intermezza jako ukladani ozrale lasky do postele po patricne ociste (a ze kurva tech 50 kilo je znat, kdyz nespolupracuje), vytirani jejiho prujmu z kachlicek za vchodovyma dverma apod. ve mne stale zustava. stejne jako jeji trefna odpoved z nasledujiciho dne: "kdyz budeme mit decko, tak mu ten zadek taky utres!". nepovedlo se. ale po nasem vlacnem rozchodu pit prestala a jsme stale v kontaktu. odjela do indie a hleda se. ja si rikam, ze clovek ma delat co citi. chces pit? bumbej, ale pak nad sebou nebrblej a netrap se tim. mam pocit, ze ta fyzicka zavislost se precenuje. prestat pit je docela jednoduche. proste prestanes pit. tri dny jsi v pohode, pak ti myslenky zacnou smejdit k chlastu. kdyz to budes ignorovat, tak asi po tydnu ti zacne byt divne a budes podrazdena, i kdyz na chlast nemyslis. podvedomi je hrozna semetrika. budes se chvili radovat z toho, ze to davas a po mesici prijde ta skutecna zkouska. jen jedno. jen jedno. kdyz tohle das, tak jsi na puli cesty k vyhre zivota. fyzicky to ruzni lide prozivaji ruzne, ale chripka je horsi. tak vidis, ze to neni takovej problem. dokonce byly i doby, kdy jsi nepila a slo to ;-). tvuj zivot, tve volby. a sikovnych alkacu uz historie zazila...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    VOLEMIKI: ja se s nikym nehadam, ani tady neproklamuju jednu urcitou cestu. Jen rikam, co pomohlo me. A ze je dobry byt vsemu otevrenej. rcite si nemyslim, ze je cilem zabit ego, to tak na okraj ... to tu zase reprodukujes svoje dojmy, ktery ale nemusi byt smerodatny.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: Tohle je klasika východní filozofie , ale pozor na to , každý má svoji cestu nic není universální . Tobě vyhovují balvany , mě jóga málem zabila , vysmívané mantry pomůžou jinému . Naopak nevyhovující může nenávratně uškodit . To je problém špatného učitele . V podstatě kýžený výsledek je jen jeden , a to zabít a zničit ego . Toho pitomce kterého si každý živí sám v sobě , a má pocit jsem to já . Omyl . Jsou to jen představy o nás samých které si mi sami přostřednicvím ega namlouváme . To jsou ty nesplněné sny , možnosti , výmluvy na kohokoliv a na cokoliv . A následné pády deprese a mindráky . Každopádně do tohoto se zamotat je velkej průser . Je to nekonečnej kolotoč chtění a nemůžu , s muzikou nejhoršího pouťovýho ražení . To je na blázinec . Je chybou naskočit na cestu a čekat výsledky . Někdy je lepší a rychlejší jít dva metry vedle kopřivama . Můj terapeut mě po třetím sezení poprosil ať si najdu jiného , že si rozebírám já jeho . A přitom jsem se o to neprosil , chtěla si něco profesionálně dokázat . Jenom čekala alkoholika , zřejmě klasického ražení .
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: jsou tri veci, ktery mi ma terapeutka rekla a ktery mi zmenily zivot
    - vsechny impulsy, zmeny a jiny veci (odpusteni?) musi vyjit z tebe. Jen z tebe, musi to zacit zevnitr a pak to muze prostoupit do tvyho zivota
    - vsechny odpovedi, ktere hledas, v sobe davno mas - jen zahrabany tim balastem, ktery musis odhrnout
    - zaslouzis si jen to nejlepsi a vsechno dobro.

    Ted trochu ezokecy :)
    Zacni s balvanama. Predstav si zivot, jako cestu, na ktery mas balvany, diky kterejm nemuzes jit dal. Jeden po druhym je zacni odhrnovat, abys mohla projit. Nemuzes je odhrnout vsechny zaraz, to proste nejde (aka nemuzes resit karieru, chlast a vztahy zaraz, kazdej balvan bys posunula o trochu jinam a treba i vic do cesty). Kdyz je tam nejakej moc velkej, natrenuj si sily na tech, ktery zvladnes. Az odhrnes balvany - muzes jit dal. Sem tam se ti pak do cesty primota nejakej dalsi sutr, ale to uz neni podstatny, protoze budes vedet, ze ho hrave zvladnes vzit a odhodit.

    Jsou to veci, ktery implicitne vsichni vime a mame to v sobe. Zadny dite se nerodi v depresi, al zacina ji mit, az kdyz ma ty sutry na ceste. Pokud ti terapeut nepomaha, vymen ho. Zkus novej pristup a nebud rezignovana, to je skoda zivota a ten mas jen jeden :)
    Ses skvela holka a silu svy vule sis uz dokazala, cerpej z toho.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KEB: cca 5 a pul roku....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam