• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: amen...

    VOLEMIKI: Pokud to někomu pomáhá nic proti ničemu :)

    KLATIC: U mě by to bylo hraní si se sirkama nad otevřeným sudem střelnýho prachu.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KLATIC: S těma vzpomínkama po letech máš absolutní pravdu ! K,dyž to přišlo a začlo vyplavávat nahoru tak to byl hodně slušnej horůrek . Celkem mě vyděsilo co všechno je člověk schopen nevidět ,pokud nechce nebo má-li stimulant .
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: take jsem davno zjistil ze alkohol neni nepritel nebo zlo se kterym se musi bojovat...stejne jako kazda droga je pouzity ve spranou chvili a ve spravnem mnozstvi velmi prospesny... zamyslel jsem se nad svym chlastanim pri ruznych problescich z minulosti (na ktere jsem si drive ani nevzpomel, nebo mel okno) a zjistil, ze jsem tak chlastal, protoze mi chlast utlumil, nebo uplne vymazal veci, cinnosti lidi a myslenky, ktere jsem vubec nechtel, nedavali mi smysl a sli proti tomu co a kdo zrejme jsem a v urcite mire naopak posilovali veci ktere me bavili a delali stastnym (samozrejme jen do urciteho stadia vykalenosti..pak uz jsem to nebyl ja)... ale to vidim az s odstupem cca 5 let nechlastani, ted vidim chlast jako mocny nastroj pro pripad nouze, se kterym musim zachazet extreme opatrne a zatim ho na nic nepotrebuji...


    VOLEMIKI: pri uvazovani o tomhle jsem dosel po zkusenostech k zaveru ze je dobre zjistit kde ma clovek extremy/hranice (at uz se jedna o cokoli) ale neji dobre dlouhodobe zustavat na a za hranici.... to vede bud k destrukci, vyhoreni, nebo absolutnimu otupeni.... naopak vicemene pravidelnym ale stridavym trenovanim se daji hranice pomerne uspesne posunout, ale je dobre to asi delat jen tam kde je to nejak prinosne a vede ke stesti u sebe a okoli
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: Meditace mám kámo dávno za sebou , hodiny chůze s jednou mantrou , hodiny sezení . nesměj se tomu ! někomu jenom ta mantra s dechem dá víc než si dokážeš představit . Zkus to a opravdu myslím opravdu se na sebe podívej .
    SA_KRA_: Flow ? Podle mého hlavně fly ! Bohužel moje zkušenost je ta že je to samé jako cokoliv jiného na co se vážeš . Po třech letech života vegetariána a snahy se promeditovat jsem skončil na JIP . Takže trochu jiná odvykačka a zklamání . Jak říká budha , struna se musí napnout ale ne tak aby praskla , prostě všeho s mírou .
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    VOLEMIKI: nope.
    zkousim to u sebe. dal a dal. Je to strasne komplexni. Meditace, obraceni se sam do sebe, byt sam sebu, sam se sebou...nekdy je to maec. Rozbrecim se behem dne. Numim jeste spoustu veci - odpustit si treba, nesoudit se, nebat se. Nekdy to jde lip, nekdy ne. S chlastem uz ale nebojuju, ve finale se v porovnani se vsim stal minoritnim nepritelem. Snazim se veci neresit, byt tak nejak vic v klidu a pohode - v meditaci se tomu rika "flow" - nechat veci jit.
    Je mi jasny ze je to proces na nekolik let.
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: chystáš se dát na meditaci? :D
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: Je to měsíc co jsi vznesla tento dotaz . Odpověděl ti někdo ?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    NAMATHUR: hezka sebereflexe :)
    ANDR3_I: a ostatni, zkouseli jste nekdo zacit uplne, uplne od nuly? Zhruba na zacatku kvetna jsem se zacala realne zabyvat tim, proc piju. Pres klasicky otazky co mi to dava, jak je po tom hlav lehka jsem si uplne rozpitvala ty pocity, ktery mam. Seznamila jsem se uplnou nahodou s jednou holkou, ktera dela osobni koucing a meditace. Napred jsem se tomu branila, ale pak jsem pochopila, ze to s nabozenstvim nema ale lautr nic spolecnyho ... zamerila jsem se na uplny zaklady, jako ze mi jde o to bejt v zivote stastna, vic se smat, necitit se osamela, ani kdyz jsem sama, naucit se kontrolovat nalady.
    Je to tezky a je to dlouhej proces. Ted jsem ve fazi, kdy medituju cca hodinu a pul behem dne. Uplne jsem se vykaslala na reseni chlastu. A od ty doby se ani jednou neopila.
    Mate nekdo podobny zkusenosti? O ty abstinenci jsem taky premyslela (jen tady nekolikrat), ale i jak to tu ctu, je to strasna restrikce ... pro me tudiz velkej stres.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Dnešní noc jsem velice velmi rád, že doma není žádnej chlast - vlastně spolubydlící má ve špajzu rum, takže to chvíli vypadalo na to, že jí ráno půjdu koupit novej, pokud bych ho vylil (nebo spíš vyhodil z okna). Už ten světobol "uhasitelný jenom flaškou" odeznívá, problejskává těmi mračny radost z toho, že jsem to dal, ale i tak to bude ještě dlouhá noc. Zas mě to přepadlo, jen tak, z ničeho nic, neznat se tak dobře, ani bych nerozpoznal, co to spustilo. Prkotina, nad kterou bych normálně mávl rukou, do toho trocha smutku a lup! Najednou jsem se krčil v koutě, málem tloukl hlavou do zdi, abych umlčel sebeobviňování. Než mi došlo, že se vlastně ozývá žízeň, kroutil jsem se jak na vidlích nabodnutej. Takže jsem zase o trochu poučenější.

    ANDR3_I: Výčitky a deprese, to jsou ty kocoviny nás pokročilých ... v nichž se chlast podbízí.
    Osm měsíců? Zbývají mi dva týdny do půl roku, snad až na jednu ženu (kéž by tu teď byla, spi sladce, drahá) mi nikdo ze známých nedával víc než měsíc, já sám sobě jsem si po předchozích pokusech "to omezit" dával tak týden maximálně. Zatím je to teda můj první pokus nepít vůbec, takže s rezervou...

    No, a pokud jsi nikdy neplánovala abstinovat stoprocentně, tak vlastně splněno. Jen si asi zvykni na to, že už nelze dát si jedno-dvě pivka jako zamlada, ale rovnou cisternu.

    Takže si dovolím zopakovat, co už tu zaznělo:
    Osm měsíců, to je naprosto FANTASTICKEJ výsledek! A tohle sklouznutí ber tak, že se znáš zase o kousek líp. Slovy klasika: "přátelé, kdo z vás to má?"

    Hezký den a zatínám chodidla v pěst ;)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: nejses§! Hlavne si to takhle nevycitej, to je cesta do pekla...drzela ses 8 mesicu, to je naprosto fantastickej vysledek. Tak slo to jednou, takze to pujde podruhy :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: Takze jsem nakonec jela vlakem, sama, a zmatlala jsem se ukazkove :( je mi hrozne, takovy prace to dalo a uz jsem zase zpatky!!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KBN: taky jsem neplanovala a neplanuju abstinovat stoprocentne, ale uz to bude 8 mesicu bez, porad se to nabaluje! :)

    O vikendu jsem mela jet na muj nejoblibenejsi festak Mighty Sounds (kde bych za ty tri dny urcite nevydrzela a kalila a 8 mesicu snahy v prdeli), ale pritel si zlomil nohu a ja jsem porad hodne nemocna, takze to asi neklapne, a kdyz uz tak pojedem na den na otocku a budu ridit takze sance zmatlat se nebude :D
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KBN: ajaj. tak hodne stesti, sokoliku.
    KBN
    KBN --- ---
    KEB: do půl roku už minimálně jedno pivo vypiju. neplánuju abstinovat stoprocentně
    KEB
    KEB --- ---
    KBN: Congrat :) (za půl roku ti napíšu CONGRAT )
    KBN
    KBN --- ---
    druhá meta splněna. 30 dní abstinence. přežil jsem pár pracovních víkendů kde se to bez piva a panáka neobejde, pivní slavnosti, několik večerních návštěv hospody u sodovky nebo birrela a dnes večer mě čeká akce, jenže řídím tak to bude bez problému ;)
    KEB
    KEB --- ---
    KBN: congrat :)

    SA_KRA_: ...komu není rady... :D
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    hm a ja jsem si vcera dala dve piva s tim, ze na lepek kaslu.
    A lepek kaslal na me, jsem osypana jak kdybych mela lepru :)))
    KBN
    KBN --- ---
    první krok mám za sebou ! letos poprvé týden bes chlastu. a nejspíš za poslední cca 3-4 roky taky i nejdelší doba. ikdyž jsem dnes v podvečer měl menší krizi a chtěl si nalít panáka, tak jsem to překousnul ;)
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: Tady jsme se asi nepochopili :) Nic se ti nesnažím podsunout. Spíš mám pocit, že tu stále někdo něco podsouvá mně. :D Není nad diskuzi, kdy si každý stojí na své straně zákopu a odmítá vyklidit pozice :D No snad si z toho Andrei něco odnesla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam