• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: jasně tohle všechno vím. Jenže nechápu, kde je ten spouštěč toho, že se staneš závislým na jídle. Tak nějak hledám tu hranici, kde se z biologické potřeby potravy stane stane chorobné přežírání se, které končí tím, že tě z bytu vytahují jeřábem. Mechanismus závislosti znám dost dobře sám, ale závislost na jídle mi přijde specifičtější a odlišná. Chlast, cigára, fet jsou věci, které nepotřebuješ a jsou cizí, ale jídlo je fyziologická nutnost.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Ty další závislosti fungují taky určitým specifickým způsobem, ale základ toho je to vyplavování těch endorfinů a pak ten nedostatek se u každý věci projevuje trochu jinak, ale to je na hooooodně dlouhej příspěvek.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: Hele to funguje jako každá závislost, žrádlo obsahuje spoustu chemickejch látek, ty se ti určitým způsobem dostávají do mozku a můžou ti vyplavovat endorfiny... a pak bla bla bla prostě chemie a ty se přežíráš, se mi to nechce rozepisovat celý...
    KEB
    KEB --- ---
    ARGANNAH: Pokud přerazíš jednu závislost druhou, tak jsi pořád na jednom místě, ale otočená zády. To není OT. Mechanismus závislosti na jídle by mne docela zajímal. To je takový opak anorexie, tím musí trpět hlavně hubení ne? (hloupej vtip vím to). Nechceš to trochu rozepsat jak to funguje a nefunguje? Jestli ne, tak to pochopím :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KEB: Hele nechci rozjíždět OT diskusi, ale byla jsem závislá na obojím a umím to porovnat. S jídlem je to nesrovnatelně horší, páč nemůžeš prostě od ponělka přestat jíst. Představ si alkoholika, abych byla aspoň trochu on topic, který přestává, ale zároven si musí třikrát denně dát decku vína. Ale jenom decku, ne víc! Tak asi takové to je.
    KEB
    KEB --- ---
    ARGANNAH: Sorry, ale nepřesvědčíš mě, že se líp přestává kouřit než jíst. To je hovadina. Navíc nepředpokládám, že by BRETONEC: byl takový to americký hovado co váží půl tuny a nebo se jím chtěl stát.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRETONEC: To je sice jakoby asi fór, ale závislost na žrádle je pořád závislost. OK, možná se člověk nebudí ráno zmlácenej ve škarpě a bez dokladů, ale zase to na tobě každej pozná na první pohled, lidi se ti posmívaj a pomlouvaj tě, pocity viny a sebenenávist jsou u toho úplně stejně a zabít tě to může taky, byť za delší dobu a rozhodně ne tak heroicky. Kouření už vyjde imho nastejno, a to možná i finančně (a líp se přestává).
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    BRETONEC: Mam to stejne, vikendove chlastani, pres tyden velmi vyjimecne. A takhle to funguje treba ti mesice, pak par tydnu nemam chut chlastat vubec, a pak zase znova par mesicu vikendovky. Znali by mozna utrefili, co za druh alkoholismu to je.
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    Já byl ve fázi nárazovýho ožírání 1x až 2x týdně. Přes týden jsem moc nepil nebo nepil vůbec. Začínalo to ale dostávat dost točky, tak abstinuju druhý týden. Je pravda, že minulý pátek jsem měl zase šílený nutkání zlít se jak dobytek, naštěstí jsem vydržel. U mě to asi zatím bude jen nějaká psychická závislost, ale přecejen... Zas od týdoby ce nepiju jsem začal o to víc kouřit, což mi taky moc dobře nedělá. Musím se nějak psychicky přešaltovat na žrádlo...
    STALK
    STALK --- ---
    Ahoj. Abstinuju od chlastu i všech ostatních drog dva a půl roku. Prošel jsem PLkem, komunitou, doléčovákem, to jak teď žiju se nedá srovnávat s tim co bylo dřív - tohle je život - to předtim bylo přežívání...Vzpoměl jsem si jak jsem tenhle klub projížděl v nějaký dost bídný fázi před (poslední) léčbou a tak se i tady chci pochlubit a přispět tou dobrou zprávou že to jde a stojí to sakra za to. ;) - ta "blbá" zpráva je že k tomu žádný snadný cesty nevedou ale držim palce všem kdo maj kuráž bejt k sobě upřímný a říct si o pomoc.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SLAMITCH: Zřejmě dobrej oddíl:)
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    5 mesicu a kousek alkoholove abstinence (plus skoro rok a 1/4 bez huleni). Snad to tak pujde dal :)

    Ciga kourim, ale to mne zatim bavi a jsem na cca 5ti za den, takze s tim se nestresuju.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    THEMAKARESH: taky jsem byla ten typ co se vyhejba doktorum jako cert krizi, hlavne kdyz sem sebou opila vzdycky nekde praskla hlavou o chodnik/schody/dopln si, nebo me nekdo zmlatil, boleli me jatra, zvracela sem kazdej den atd. Jenze za posledni dva roky jsem zjistila ze se porad vyplati za tim doktorem jit (dokavad se s tim da neco delat) klidne i zbytecne, nez neco zanedbat. Za ty dva roky se mi to fakt vyplatilo. A to jsem se nazvracela krve ;)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I: Hele já mám takovej trochu pocit, že jak já chodím k těm doktorům možná až málo, tak ty k nim naopak možná chodíš až trošku moc. :-)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    a ono kdyz travite dny po cekarnach kde je to nasaknuty strachem a fakt nehezkejma vecma, kde vidite lidi v pokrocilem stadiu roztrousene sklerozy nebo zrovna se zachvatem, tak si clovek hned uvedomi ze prochlastany jatra a pajsl jdou jeste mozna jakz takz spravit, ale tohle uz je jinej level :(

    nemam se prej stresovat tak mam aspon duvod se na vsechno vykaslat ;) stejne se ve finale zjisti, ze to nic neni a je to vsechno jen ze stresu, klasika :D

    ja si totiz zacinam myslet ze piju taky dost proto abych dokazala uvolnit tu krec co mam nonstop..
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    s tou epilepsii se to ma tak ze to neni jeste potvrzeny, doktorce jsem o svym piti rikala a tvrdi mi ze by to nemelo byt z toho ty obtize co mam, terapeut naopak tvrdi ze je to dost pravdepodobny... Ve 4 letech me porazila motorka a nikdo to neresil, pred sesti lety mi ochrnula ruka, celej zivot mam urcity obtize (nejsem schopna udrzet rovnovahu, trefit se do dveri, ruzny tiky a tak, nejsem schopna povolit celist a krcni svaly, bruxismus..) ale jako nebudu si nalhavat ze jsem to tim chlastanim jeste vic nezhorsila a neprilila olej do ohne.. ;)
    kazdopadne kdyz se mi dneska na jednom vysetreni udelalo trochu spatne, rekla jsem si ze dokavad nebudu vedet vysledky (coz bude az nekdy v srpnu, na magnetickou rezonanci jsou hrozny cekaci doby) tak to s tim pitim riskovat nebudu
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB:
    ANDR3_I: Tak jako máš pravdu, zkusit si to dát co vydržím jako teď sem se nenapil asi pět dní a začíná to být docela nepříjemný, ještě k tomu stejnou dobu nekouřím, tak asi tak. Docela bych i řekl, že je to to nejmoudřejší co sem tady od tebe četl. :-) Mám podobnou otázku na tu epilepsii, ale s tím se dá užít i nějaká sranda ne? Když má člověk halucinace. :-)
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: tu máš vrozenou nebo ses k ní propila?

    THEMAKARESH: Bylo to myšleno všeobecně, ale andrei nademnou má pravdu. Zkus si den po dni a nepřemýšlej nad stylem, že týden to dám a pka se zase napiju.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    THEMAKARESH: a co se prostě hecnout, nepřemejšlet nad tim jestli musíš přestat pít napořád a podobný věci a zkusit prostě jen nepít den po dni a uvidíš kam až dojdeš? Třeba z toho bude skoro měsíc jako tady u kolegy :)

    Jinak já zdravim z neurologie, zatím je to podezření na spánkovou epilepsii.. Čímž bych ráda všem vzkázala že pokud si vždycky myslíte že horší to s tim chlastem bejt nemůže, tak může ;D
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: Tak samozřejmě, že je to na mně, ale myslím, že tím buď chceš nebo nechceš to dost zjednodušuješ, je tady dost lidí co by chtělo, ale stejně jim to kvůli rozličným důvodům nevychází...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam