KEB: mě to naopak smysl dává, je to stejný jako závislot na alkoholu, nakupování... A myslim si že ta hranice kdy je člověk jen tlustej a kdy tě vytahujou jeřábem je fakt tenká :( jako závislostní typ pozoruju i na sobě tendence k přežírání, kdy nikdo z rodiny nechápe kolik toho dokážu spořádat a pořád nemám dost, vyplňuju tim jakejsi pocit vnitřní prázdnoty. Myslim si že čim je člověk tlustší tim má horší podmínky s tim něco dělat, a posměšky okolí, sebenenávist apod. vede zas jen a znova k dalšímu přejídaní/uspokojování svejch potřeb. Já mám v tomhle zatim štěstí, díky vysokýmu stresu netloustnu, ale je mi jasný že každej normální člověk co je schopnej jíst dva obědy jak pro horníky a završí to 4 zmrzlinama je na tom vzhledově asi podstatně hůř ;) o to mi přijde mnohem těžší zbavit se závislosti na jídle, přesně jak tu zmiňovala Argannah, sleduju všechny možný dokumenty extrémně obezních lidí co se snažej zachránit, a je to fakt peklo boj. A lidi co to dokážou si dost často ti závislost zase trochu kompenzujou sportováním apod. :)