• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I:
    PISTA8632: V některých případech to lidi ani jinak nedokážou, zvlášť u drog, pokud mají to prostředí kde žili hodně spojený s užívánim. U toho alkoholu je to těžší, pač se dá najít všude, ale i tam to může pomoct
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    ANDR3_I: Ano, já. Přestěhoval jsem se o deset kilometrů dál a změnil jsem povolání. Když to vyhodnotím zpětně, bylo to to nejlepší, co jsem mohl udělat! Ze stresujícího zaměstnání do klidného (o hodně menší výplata, ale stejně jsem to prokalil a tak mi paradoxně zůstane víc!). Bydliště v malé vesnici, žádná vietnamská večerka.
    A to doporučovali i v "pakárně":
    1. změnit bydliště (když to jde)
    2. změnit zaměstnání (v každém případě! - pokud se tam dalo chlastat).
    Takže za mne: ANO MĚ TO POMOHLO!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Je tu někdo kdo se přestěhoval/změnil prostředí a výrazně mu to pomohlo v boji se závislostí?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    http://www.osel.cz/9049-lecba-zavislosti-rajem_1.html Tohle je pěný docela, pokud člověk nenaplňuje základní potřeby kontaktu apod. a radši dá přednost třeba kariéře, může to často kompenzovat třeba závislostí
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: jo, pro mě jo. Já su blbej :D
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: moc po tom jdes a moc to rozebiras. ano je to kocourkov, jen do chvile, kdy si ho pripustis. oprosti se od tech sracek a mysli na sebe. ne na to, jak te leci. vime, ze vis, co chces. proste si jednou rekni, ze ty jsi ta silna a nepotrebujes platit bidnym MUDrcum. :-). opet s nadsazkou, to uz ten dovetek musim psat porad?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: na terapii chodím třetím rokem, děkuji za péči. A důvod proč nechci psychiatra je ten, že ti "předepíše mňamky" i když k němu jde člověk co to nepotřebuje nebo je to naprosto nevhodný. Nemusím pro příklad daleko kdy známej po tomhle přehazování doktorů a vydatném posílání na psychiatrii život raději ukončil. Bohužel je to tady zasranej českej kocourkov. Myslim že prášky stejně jako alkohol problémy fakt neřešej, rozhodně ne příčinu.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: bojuj. jiny lekar. ale klidne si psichiatra dej, ten muze alespon predepsat mnamky.narozdil od psychologa, ktery by ti mozna pomohl. :-). bez urazky, kocko.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: kovboji. ja jen s nadsazkou neco prohodil. koureni a piti je statem podporovano, stat generuje zavislaky a jeste je dani. coz pro pojistovny a zdravotnicky system znamena jedine - vydelek! souhlasim, zacit lemptat je jednoduche. a stat k ti k tomu dopomuze a i k "lecbe". kovboji.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    WOTAR: no u mě to právě souviset může, běhám teď hodně po neurologiích a tak, proto jsem to zmínila, takže milej pan doktor na Homolce seznal že sem spíš zralá na psychiatra, a neurologický problémy a podezřelý vyšetření jsou rázem v zapomnění :D kocourkov fakt že jo
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Já to teda přiznal vždycky (třeba teď naposled při vstupní prohlídce do práce) a zatim vyloženě špatnou zkušenost nemám. Ale určitě pokud to nesouvisí s danym výkonem a neptají se na to, neřikám to.
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    KEB: Chodim tam na preventivky z prace, tudiz vyber lekare nezalezi na mne.
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: :D tak pokud se spoléháš na takovouhle doktorku, tak jsi buď absolutní dobrodruh (respekt, já bych tu odvahu neměl) a nebo úplnej magor! :DDDD
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    NAMATHUR: Buhehe, v tomhle jsem klidny, na preventivky chodim k doktorce, ktera je proslula chlastanim v praci, kdysi dokonce v deliriu napadla sestricku.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ANDR3_I: díky, Tvou zkušenost zohledním na preventivce po deseti letech (to jsem nechlastal, "jen" kalil)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NE/CHLASTÁÁÁÁÁME:))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    tak si tu zas jen tak odložim. Právě mě pustili z nemocnice, a už nikdy, nikdy před žádnym doktorem nezmínim svoji pijáckou minulost. Doporučuji i Vám. Nechci to rozebírat konkrétně, ale fakt se to nevyplácí.
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: dovolím si oponovat tvé železné logice. Přestat pít je mnohem těžší než s tím začít. Takže kdyby měli úspěšnost léčby sto procent, tak stejně budou mít stále dost práce.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Mám to v plánu, bude to nutnost.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    SALAMAN: mno. covece. a co zmenit praci? ja prestaval za klavesnici a ne bych pul dne nemyslel na poradneho panaka tequily, ale tohle je slusnej masochismus! tisice lidi. cista logika: pokud bude jejich lecba uspesna, tak budou bez prace. je v jejich zajmu uspesne lecit? nicmene, drzim palce, chlape.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Sám jsem to zkoušel mockrát a neúspěšně. On když člověk dělá za barem, je mu hrozně zle a přesto musí fungovat a před hosty nedat na sobě nic znát, tak po tom alkoholu prostě sáhne. Například s těmi benzodiazepiny mám dobrou zkušenost. Předepisují se jen krátkodobě, aby se člověk nebál vyjít ven z baráku a zvládl každodenní fungování. Kontrolované pití je (alespoň u mě) spíš jenom taková výmluva, proč chlastat dál. Proto chci můj návyk řešit ve spolupráci s odborníky dřív, než si úplně zničím život. A když říkají suchá cesta, tak to zkusím. Přece jen jim pod rukama prošly už tisíce lidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam