• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    WOTAR: tragicky :-(
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Druhé Vánoce na suchu. Zrovna jsem byl koupit na Silvra rychlé špunty - malinové :)
    V průběhu roku jedno pivo, radlerů coby na ruce spočítal, cuc bezinkového likéru, cuc burčáku a hrnek svařeného cideru napůl, podstatné pro mě je, že neodpustím, abych vůbec ucítil nějaký účinek alkoholu. Je to přes třináct měsíců, co jsem byl naposledy našrot.
    Jaktože mi to nešlo s tím praštit dřív? Je to docela v klidu, až je mi to podezřelé, tak trochu jsem furt ve střehu, kdy dorazí nějaká krizovka.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    WOTAR: uz druhy svatky venku bez chlastu, takze klidek:)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Moc ne :(
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Ahoj, tak jak se držíte přes svátky ?
    COPS192
    COPS192 --- ---
    KEB: prave to mi doslo, když jsem se vratil po 3 mesicich z 18 v PNB... vsichni kamaradickove z mokry ctvrti se ztratili nekam pryc a zustali mi jen opravdovi pratele:) tech si vazim ted nejvic...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: tesat do kamene, ja moc neleju, ja mam problem se vsema ostatnima jedama, ale bejvalka umela zachlastat tak, ze se ji vypnul uplne mozek, jela si nejaky divny mantry (vsichni chlapi sou svine a ja nejvetsi) a vzdycky pritahla nejaky divny "kamose" domu.
    dost brzo sem pochopil, ze vetsina z nich proste jen prijde a vi, ze mam doma celkem dost lahvi s trtinovejma rumakama. No, jednou mi takhle takova parta "kamosu" vychlastala flasku za 2 litry (ani nevedeli jesti byl dobrej, protoze hlavne mazal) a vyhulila vetsi mnozstvu travy, vystrik sem a sem radsi sam.
    co s debilama, ktery vylejou vsechno v cem je lih a je jedno jestli drahy nebo levny....
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: Hele já byl v hospodě na nyxu přes telefon často, takže to úplně indikátor neni:-D
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CLOWNZEPPA: Taky je potřeba si přiznat, že někdy člověk úplně nechce zbořit mosty a utnout se od těch "soukaličů" apod., pač si nechává zadní vrátka - to je třeba můj případ. Jinak ono je těžký si najít úplně nový lidi, pokud se člověk sám nesnaží změnit, nakonec si stejně najde podobný protože "vrána k vráně sedá"
    KEB
    KEB --- ---
    A jsme tady všichni online :D To je dobře, že nesedíme v hospodě :D Akorát já jdu navíc za chvilku na noční.
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA: Správně, je potřeba si uvědomit kdo je skutečnej kámoš a kdo jen obyčejnej soukalič!
    EMK
    EMK --- ---
    CLOWNZEPPA: mohu jen souhlasit.
    Spousta lidí mi jsou oporou do dnes.
    Ať už je to rodina, nebo přátele.
    Pokud kolem sebe nemáš dobrý lidí, tak je to o dost těžší.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    EMK: Nejlépe na měsíc, ale i ten člověk v rozměrech některých mrákot po psychické stránce navštívil. Spíš jde o to obklopovat se správnýma lidma. A pak je zřejmě jedno, kde jsi.
    EMK
    EMK --- ---
    ANDR3_I: takže vlastně já.
    Pomohlo mi to dost, ale musel jsem zaměstnat mozek a tělo. ;)
    EMK
    EMK --- ---
    CLOWNZEPPA: taky slušný hc příběh.
    Já to znám trošku s jinou závislostí a přestěhování mi dost pomohlo.
    Každopádně je dost problém to, že ten démon je fakt všude.
    To by se musel člověk odstěhovat doslova do lesa kde nikdo není. :/
    Což si myslím, že taky není úplně cajk.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Já jsem žil cca 3 roky v Olomouci, protože jsem si tam našel slečnu a lá Abstinentku. Bral jsem to jako výhru v "loterii". Ze začátku jsem to tam velmi těžce nesl. Nikoho jsem neznal a ač jsem tvor nad míru společenský. Dost mě odpuzovala ona mnou nepochopená rivalita a nesnášenlivost vůči Praze, ale třebas jsem měl jen smůlu na lidi. Nerad škatulkuju. Každopádně ze začátku jsem tam kalil víc, jak v Praze a brzy měl zákaz do všech pěti přilehlých nonstopáčů. Po té, co jsem skončil poprvé na záchytce jsem celkem "prozřel" a chtěl být lepší. hlavně střízlivý. Byl to velký souboj sám se sebou a ač se mi podařilo být v pohodě tam. Tak jsem se zas hrozně zbourával při každé návštěvě Prahy, protože se mi strašně stýskalo a chtěl jsem toho vždy stihnout, co nejvíc. Cítil jsem se v Olomouci, jak vytržen z kořenů, ale říkal jsem si, že není podstatné kde, ale s kým. Musel jsem si urovnat, co vlastně chci a rozhodl jsem se pro Olomouc. Naučil jsem se celkem koordinovat a popíjel ve směs doma. Max. pětipívo, což je míra, kdy jsem ještě snesitelnej a přítelkyně mi byla poctivým indikátorem. Nicméně každej extrém zavání průserem a to i vrozená abstinence v podání mé přítelkyně. Najednou jsem byl hlavně závislý na ní a byl problém si dát i pár piv doma. Dokázala mě tak vyprovokovat, že jsem raději šel do města. Přidala se k tomu nevýslovná agrese z její strany. Takřka domácí násilí v jejím podání. Ponižování. Vyhazování z bytu uprostřed noci. A kam má člověk jít, když tam nikoho nemá. Takže klasicky putovačka po městě. Spaní po parcích. Pod schodama, když jsem se dožadoval, že chci alespon své věci. Byla na mě zavoláná policie. Prostě nic dobrýho takhle žít a to zde prezentuji jen odvar celé věci. Vrátil jsem se proto do Prahy, dobytej, zklamanej, opuštěnej, ale svobodnej a plnej naděje, že zas bude lépe. Jen si nehrát tolik s tim ohněm. Zde všichni víme, že to nikam nevede ač si kolikrát namlouváme, že ano. Zřejmě je to o štěstí a individualitě každého, i tak věřím, že odstěhovat se může někomu pomoc. Mně se to bohužel nepoštěstilo!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: no, v mym případě by to muselo bejt někam do lesa ;) nemám problém nekalit když jsem nonstop zavřená doma, ale jakmile jdu někam mezi lidi, končí to tragicky..
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Nepotkáváš soukaliče, nechodíš kolem oblíbeného baru, kam chodíš pokecat s holkama, nemáš tam ten obchod, kde tě už znají. Za další se na tebe nikdo nebude dívat skrz prsty, když v novém kolketivu nepůjdeš chlastat atd. Tohle prostě musí fungovat, teda pokud chceš, jinak samozřejmě ne :)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I:
    PISTA8632: V některých případech to lidi ani jinak nedokážou, zvlášť u drog, pokud mají to prostředí kde žili hodně spojený s užívánim. U toho alkoholu je to těžší, pač se dá najít všude, ale i tam to může pomoct
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    ANDR3_I: Ano, já. Přestěhoval jsem se o deset kilometrů dál a změnil jsem povolání. Když to vyhodnotím zpětně, bylo to to nejlepší, co jsem mohl udělat! Ze stresujícího zaměstnání do klidného (o hodně menší výplata, ale stejně jsem to prokalil a tak mi paradoxně zůstane víc!). Bydliště v malé vesnici, žádná vietnamská večerka.
    A to doporučovali i v "pakárně":
    1. změnit bydliště (když to jde)
    2. změnit zaměstnání (v každém případě! - pokud se tam dalo chlastat).
    Takže za mne: ANO MĚ TO POMOHLO!
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Je tu někdo kdo se přestěhoval/změnil prostředí a výrazně mu to pomohlo v boji se závislostí?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    http://www.osel.cz/9049-lecba-zavislosti-rajem_1.html Tohle je pěný docela, pokud člověk nenaplňuje základní potřeby kontaktu apod. a radši dá přednost třeba kariéře, může to často kompenzovat třeba závislostí
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: jo, pro mě jo. Já su blbej :D
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: moc po tom jdes a moc to rozebiras. ano je to kocourkov, jen do chvile, kdy si ho pripustis. oprosti se od tech sracek a mysli na sebe. ne na to, jak te leci. vime, ze vis, co chces. proste si jednou rekni, ze ty jsi ta silna a nepotrebujes platit bidnym MUDrcum. :-). opet s nadsazkou, to uz ten dovetek musim psat porad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam