• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOTAR: ztukovatěly jo ? ja ale nejsem kategorie nadvahy. ale zajdu si tam. diky.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    RAINBOF: Až takhle jsem to teda nikdy neměl, pro jistotu bych si zašel nechat udělat odběry (jednou za rok máš snad i na preventivní screening nárok jen tak, u obvoďáka). Máti má něco podobnýho a zjistili, že jí ztukovatěly játra. Zvlášt bych to prověřil, jestli jsi to dřív míval jinak. Možný samozřejmě taky je, že prostě stárneš, za mlada člověk taky vydržel něco jinýho:-D
    VYHULENY_UFO: Jojo po tvrdym, zvlášť většim množství najednou jsem bejval nabuzenej a často agresivní (člověk je klasicky pirát), pivo prý tlumí i díky obsahu těch chmelovejch alkaloidů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: po pivu spim, ale stimuluje me tvrdej.
    KEB
    KEB --- ---
    RAINBOF: přesně naopak, dám dvě pivka s pal bych jak medvěd v zimě :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ahoj,
    už nějakou dobu nechlastám. Jen občas popíjím (míry jako jedno pivko; týdenní průměr jsou dvě pivka a málokdy v jednom dni)

    Nedávno jsem zjistil že po alkoholu jsem děsně nabuzenej. Včera jsem si dal 1 pivko 11° a nemohl jsem hodinu usnout. hlava čistá, připomíná mi to pervitionový experimenty před mnoha lety.

    Před asi 2 měsíci byla oslava, kde jsem dal "asi 4 přípitky" (nic tragickýho) GINu pak mam cca 3 hodiny okno. Lidi kteří byli přítomni tvrdili že jsem byl sjetej.

    Máte to taky tak ?
    AGATHOS
    AGATHOS --- ---
    Vážení milí!!
    Sháním člověka, který by byl ochoten se stát objektem mé kazuistické práce završující mé bakalářské studium adiktologie. Hledám člověka, který měl, nebo má problém s nadužíváním Návykových látek (nejlépe alkohol/ nelegální NL), snažil se jej řešit v síti odborných služeb, které se zabývají závislostí a nyní nalézá, či nalezl osvobození od rizikového chování v nějakém holotropním režimu vědomí (ať už za užití psychedelik, holotropního dýchání, meditací, či jejich kombinaci). Cílem kazuistické práce je pak bude poukázat na léčebný potenciál rozšířeného stavu vědomí ve vztahu k závislostnímu chování. Pokud někoho takového znáte a myslíte, že by mu nevadilo se mnou o tom pohovořit, nechť mě prosím kontaktuje na
    agata.cervenkova@seznam.cz
    Děkuji za jakoukoli pomoc s mou pohledávkou :)
    buďte zdrávi!!
    s pozdravem Agáta Červenková
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Úžasný interpret a důkaz toho, že když není dobrá vůle, chlast se stává vrahem a talent je k hovnu...
    MIKI VOLEK - Nesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového krále díl 2 SMRT
    https://www.youtube.com/watch?v=feLmiVaS-1E
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    za barem to jde, taky dělám dva dny v týdnu, pití je tolerováno, ale jelikož jsem si naordinoval striktní suchý režim, tak prostě nepiju. Zároveň mi funguje kouzelná věta "v práci ne", pokud mě někdo neodbytně zve
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SALAMAN: Kde děláš tu stálou práci? Na hradě?:))
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak mám nějaké nové zprávy. Před časem jsem tu psal, že piju hlavně v práci. Našel jsem si novou, sice taky za barem, ale netolerují tam ani jedno malé pivo během směny. A ono to překvapivě jde :) Zbývá už jen dát definitivní vale staré práci, kde mi je pití tolerováno - ostatně pije jak kolega, tak i šéf.
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    Včera jsem bojoval, děcka. A dobrý, vyhrál jsem. Jsem teď moc rád
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    Lůžka v blázincích se plní alkoholiky a narkomany – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/427742-luzka-v-blazincich-se-plni-alkoholiky-a-narkomany.html
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    Mám update mýho stavu: zakázal jsem si chlastat sám a to byste nevěřili, jak málo toho najednou vypiju. Samozřejmě je to daný hlavně tím, že mám malý děti a ženu, která skoro nepije. Před dětma by to bývalo bylo jednoduchý, prostě bych šel do hospody a podobnej zákaz by byl o ničem.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    EMK: blbě :-(
    EMK
    EMK --- ---
    EMK: nepřestal setkávat.
    EMK
    EMK --- ---
    Zdar, také přispěju.
    Leju teď co to jde. Nejdřív pivka, pak pivka a semtam víno...
    Teď už chlastám několik piv denně a když mám tvrdej, tak si dam raději tvrdej.
    Alkoholismus jsem si už připustil. Alespoň si to myslím.
    Chci se zeptat jak se to dá vyřešit, abych se přestal setkavat s lidma s kterýma dělám.
    Díky za odpověď.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    WOTAR: s tou psychickou poruchou to pisu proto, ze prave si takhle "prehazovali" dva pavilony alkoholika... deprese + sluchovy halucinace + hlasy v hlave, který lecil alkoholem, az si vybudoval zavislost... nejdriv detox, pak mesic na "standard" pavilonu a teprve az ho trochu srovnali ho soupli k "nam"... pravdepodobne je to pripad od pripadu. vzhledem k tomu, ze ho hlasy v hlave nabadali k vrazdam, nemohli ho poslat hned na zavislosti...

    ja byl v Bohnicích "spokojenej"... ja byl klasicky na 31 na detoxu a "prijimacim", pak na 18 nasledna léčba (kde jsou recidivy a "z ulice")... byl sem tam přes zimu, takze spousta bezdaku, co se prisli schovat... ale jinak sama lepsi společnost:) sice kluci z kriminalu rikali ze je to horsi nez v base, ale v base sem nebyl, takze neposoudim... videl jsem delirium, demenci i umrti na chodbe, silvestr v bohnicich na kuřarně, takze zazitku spousta...
    doktori v poho, personal +- jak kdo, terapeuti super... rezim nekompromisni, coz je asi všude...
    velky kormidelnik Karel Nešpor za mohutne podpory Rudolfa Kökerta- to mluvi za vse, proste Skálova škola...

    jsem spokojenej, ze sem 2 roky strizlivej:)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    COPS192: Mě teda vždycky řikali, že se to dělá opačnym postupem - vždycky nejdřív závislosti (detox samozřejmě included) a potom až deprese, aby se taky vědělo, nakolik je to způsobené /prohloubené tim chlastem nebo drogama. V léčbě závislosti nejsou antidepresiva problém, naopak je často dávají, když je člověk depresivnější nebo tu svoji situaci hůř nese. Problém jsou jedině benzodiazepiny samozřejmě a další léky s rizikem závislosti (hlavně opiáty).
    Já třeba chlastal hlavně kvůli sociální fobii, bylo to pro mně anxiolytikum do společnosti, samotnýho mě to stejně nebavilo. Samozřejmě pak se to navzájem už jenom potencovalo a jak jsem měl horší období, začalo to být nezvladatelné a pití se pro mně stalo spíš formou sebedestrukce - už mi to řikali i lidi, se kterýma jsem pil.

    Btw s léčbou v Bohnicích si byl spokojenej ? Já byl v Kroměříží na "15", byl tam týpek, co v Kroměříží vydržel 1,5 měsíce a nechal se přeložit do Bohnic, kde vydržel asi tejden a odešel.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    CLOWNZEPPA: mas pravdu, clovek se muze dostat do prapodivne smycky, ze které nemůže vyskocit... nejde mu to, nemůže se od stylu života a stavu v jakem je odtrhnout... pak chlasta aby zahnal depky, do kterých se dostal kvůli chlastani... pak uz mas prakticky jen 2 moznosti - hrbitov nebo ustavni lecba... vybral jsem si dikybohu bohnice... je to rychlejsi, bezpecnejsi a min to boli:)

    pokud trpi clovek depresi a do toho pije, je to ta nejsebedestruktivnejsi varianta... tezko ustavne lecit zavislost na alkoholu v pripade, kdy pacient je pod medikaci kvuli depresi (nebo jiné psychicke poruse). Vetsinou se nejdříve leci akutni psychicky stav a nasledne léčba zavislosti (samozrejme vc. detoxu po stalym dohledem lekare)... když to všechno clovek podceni, muze se to neskutecne zasmodrchat:(((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam