Ty jo díky všem za inspiraci, koukám, že většina z nás prochází podobnym bojem:-) Jak se člověk dostane z toho nejhoršího, tak pak zaplnit to prázdno a nejlépe ne tim starym. Nejtěžší mi to přijde ve vztazích, mám pocit, že s těmi "opravdovými" přáteli se už moc nevídám a ty známý, s těma co jsem pil ale i ne, zase tak vídat nemusim. No zase taky jsem ve věku těsně před 30 v době kdy má hodně lidí děti a ty starý přátelství se odcizujou a nový se hledají mnohem hůř, člověk se musí víc snažit a pochopitelně zavřenej doma se navazujou dost blbě. Tohle jsem si opakoval, když mě chytla taková ta sebelitovací nálada, že mě nikdo nemá rád a nechce, jenže on přitom chce, ale já to díky úzkosti nějak zazdim.
No každopádně nějaká alternativa koncertům a kavárnám, kde se stejně pije jsou asi fakt jenom ty deskovky, možná čajovny a sport co? Ještě tak PC hry, ale tam mám trochu podobnej závislostní vzorec a mám pocit, že tim zabíjim čas, za což se pak taky nenávidim, takže to je pro mně krátkodobá substitu menšim zlem, v současnosti se to snažim odstranit.