• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SDN33: co to znamena jit na pivo? ja kdyz jdu na pivo, tak proste jdu pit. neumim jit na jedno.

    (ale alkohol neni muj problem, my riziko jsou nealkoholovy drogy)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VYHULENY_UFO: no dobrý.. s tím se dá souhlasit.. snad jen rozlišit mezi chlastat a jít na pivo? To vnímá asi každej jinak. Myslel jsem, ze tu bylo řečeno, že po 30 uz jedině suchá cesta.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SDN33: Muzu jenom rict ze vrstevnici mojeho tatinka co pili umreli nejdyl do 50. Ted zrovan jedna rakovina slinivky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SDN33: to rikam ja, ale v narkoauditkach ohledne drog. to je zkusenost, uz sem star pres 40 a obcas si proste nalozim.

    predpokladam, ze u chlastu coby navykove latky, tak kdo se nevybouri do triceti, chlasta uz viceme furt. U mych znamych je to tak, podstatna cast to ma tak nejak kvartalne, coz asi souvisi s tim, ze se snazi udrzet praci, rodiny a vztahy...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Kdo jste se tu bavili o tom, že když se nezastavíte do 30, tak už nikdy? To byla nějaká domněnka, zkušenost? Nebo tj nějak podložené..
    XINDL
    XINDL --- ---
    FRDK: zastav to co nejdriv. Jakkoliv. Vyhledej odbornika, bez na detox, zamkni se u mamy. Hlavne to zastav
    FRDK
    FRDK --- ---
    Jsem zpět. Každý den, kdy si kupuju a konzumuju láhev, si slibuju, že tentokrát je to už naposled a vrátím se k vytyčené suché cestě, ale zatím se to jaksi nedaří.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ted se ke mě dostala tahle knížka. Doporučuju sehnat třeba v nějakým antikvariátu.., pro ty z Vás co komplit abstinují určitě hodně motivující a dost čtivé..

    Třináctý stupeň blaženosti (Robert Tabus) | Detail knihy | ČBDB.cz
    https://www.cbdb.cz/kniha-83137-trinacty-stupen-blazenosti
    COPS192
    COPS192 --- ---
    KEB: vodka je kristalove ciste zlo!
    FRDK
    FRDK --- ---
    Děcka - už týden nekouřím :-)
    (Minule jsem to tu blbě formuloval - nehulím už téměř dvacet let.)
    Vím, že je to tu kapku óté, jenže mám radost, chci se pochlubit ;)
    A to ostatní taky časem pude...
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: tvrdej je zlo. Pokud chceš balancovat na hraně, tak bez tvrdýho. Na tvrdým nikdy netrefíš bezpečnou hranici, protože tam žádná není.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: u me jde spis o miru alkoholismu jako moznou pricinu problemu jinyho druhu. Jo delal jsem, vc. dotazniku na tabakismus a par dalsich.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PALEONTOLOG: Aha, to bude tim, ze jsem zadnej dotaznik nemusel vyplnovat, abych zjistil, ze jsem alkoholik...:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: to neni teorie, dotazniky na ALKO se na pocity litostivosti ptaji
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Ta demence na chlastu je hrozna. Mam takovou teorii, ze tyhle změny osobnosti jsou taky typicke pro alkoholiky.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    WOTAR: Ja chodím na Poříčí, ale přes léto jsem mimo Prahu. 14.8. mam ale pul roku výrocí, tak si chci dojit pro znamku...:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANDR3_I: priznam se, ze bych uz nechtel holku, ktera pije vic nez ja. bejvalka to tak mela a jak sem nenavidel noci, kdy se vratila z tahu s absolutne skelnym zrakem a jak kolovratek opakovala, ze sou vsichni svine. nekonecny hodiny dokolecka, k tomu urazeni vsech ode mne az po vlastni rodice a kruty prechody od nenavisti az po litost.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDR3_I: husty, jak to na kazdyho funguje jinak. Znam osobu, ktery se projevily vazny nasledky az v 70, kdy to musela ukoncit uplne nebo by bylo po ni a to si ji pamatuju odjakziva, jako cloveka, co hodne pije, coz je skoro tricet let, co to clovek je schopnej vnimat.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    tak to já jdu taky s barvou ven... mám novýho chlapa, no a začla jsem “trochu pít”. O mym problému ví od začátku, ale jak mě chudák nezná tak neví jak je to závažný a já toho zneužívám. Napoprvý jsem mu začla chlastat po rugbyovym zápase kde byl otevřenej bar, no a podruhý jsme spolu pili víno na svatbě mojí jediný kamarádky. On se mě snaží hlídat a vždycky to stopne, ale vim moc dobře že se řítim do průseru, jednou ho neposlechnu a zleju se pod obraz tvrdym... Což nevydejchá a já o něj přijdu.

    Ono jak je léto tak mám prostě strašnou chuť pít, začla jsem mít i chuť na cigarety a kouřit :/

    Strašně mě mrzí že za ty 4 roky co se snažim “nepít” vlastně piju pořád a nedokážu abstinovat delší dobu, vždycky si řeknu že to zase zkusim “jestli už můžu”... (a moc dobře vim že nemůžu).

    Opravdu obdivuju všechny co s tim dokázali seknout ze dne na den a třeba 7 let už neměli ani kapku!

    A jak jste se tu bavili o těch zdravotních problémech z chlastání, tak mě stačilo nějakých 10 let pití první ligy abych měla následky...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    POHODAVOLE: Taky mám jednoho staršího (už možná i 70) kamaráda z léčby, moravák co dělal číšníka a nakonec ho dělá dál, ale je rozhodnutej - to, jak každej den vidí ty pod obraz zrušený lidi mu připomíná, proč on nechlastá. Ale pro většinu lidí mít vinárnu nebo dělat v hospodě nefunguje a nakonec se napijou.
    VYHULENY_UFO: No znám člověka z AA, co se taky kolem 50 srovnal a teď už nepije dlouho a myslim že ani nebude (4 léčby předtim během celého života), sice lituje, co prosral ale nechce prosrat víc. Ty AA jsou dobrý v tom, že si to člověk pravidelně připomíná, protože vyjít z ústavní léčby je teprve úplnej začátek žejo. A znám další, týpek se taky po letech konečně vysral na herák, ale u těch lidí, co to daj už člověk vidí, že se v nich něco změnilo a jsou rozhodlý, ale většinou to trvá dlouho a někdy to nepřijde včas a člověk dřív umře. Každopádně tak jako tak to asi neni život jako z pohádky, ale z jistýho pohledu bych to jako šťastnej konec bral. Těch něpěkných konců je nicméně bez debaty více...
    KLATIC: Přesně, to je pak rozdíl jak se řiká mezi veselym a smutnym alkoholikem. Ten, co nenaplnil ten prázdnej prostor lidma a hlubšíma vztahama, koníčkama apod. se většinou trápí a pokud je prakticky jedinym smyslem života nepít, dřív nebo později se stejně napije, protože takovej život neni život, ale přežívání.
    ASCORB: Chodíš na AA v Praze? Taky jsem uvažoval, že zajdu, nejspíš do té skupiny kousek od Anděla, tam mám nějaké známé
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam