• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Ja bych nebyl tak pesimistickej, chce to se jen obcas podivat na lidi, kteri to zvladli. Je jich opravdu hodne, ja se na ne chodim divat na AA. Je ale pravda, ze je to pry mensina, ale dulezite je, ze nekdo existuje...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ja to beru tak, ze nejde jen ukoncit zavislost, tim vznikne prazdnota ve ktere se clovek umlati nebo ji zaplni jinym svinstvem, prerusenim zavislosti si lze udelat prostor a cas pro veci ktery chtel clovek vzdycky delat a jen o nich plkal v hospode a take pro hloubku vztahu a je potreba do toho jit doopravdy a ono to kupodivu jde a jde to kontinualne (kdo kdy spradal plany na spouse chlastu tak jiste vi jak to dopada a jak skokove chaoticke jsou pak i vzpominky na to co se delo :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POHODAVOLE: to je v poradku, protoze ja stastny konce se zavistlostmi neverim. na to uz sem toho videl hodne, vcetne vlastni rodiny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: on takhle funguje už hafo let a má jasno, takže já mu věřím.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POHODAVOLE: uplne americkej sen...

    //hele, ja na pohadky verim, ale mrtvi jsou proste mrtvi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: ji i film o něm natočili :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POHODAVOLE: to zni jako dokonaly pribeh.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: koleguv tchán taky přestal po 50 a ještě si pořídil vinárnu, kde maka :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ASCORB: to si toho vaz, protoze mam plnou prdel storek, kdy se tatinek - kvartalni pijak - nedokazal tyden dovest decko do skoly. jako verim, ze kdyby se z toho udelala komedie, tak pulka kina lehne smichy, ale sranda v realu to moc neni...
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Na AA jsem potkal i lidi kteri prestali po padesatce, ale samozrejme cim drive tim lepe. Tech co to zvladnou je ale zrejme mensina. Cim pozdeji si prestal, tim o vice jsi prisel a tim je zrejme mensi motivace. Me je 37 a mam rodinu, tak ze jde o hodne....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ASCORB: ja se ptam proto, ze sem clovek 40+ a tohle auditko ze zvedavosti obcas sleduju. mam a zazil sem ve svum okoli lidi, kteri pijou fakt od 14/15 let poslednich 30let.
    videl sem na vlastni oci cloveka propityho do delirka (ne, skutecne nevidi mysi) a mam pocit, ze i s chlastem jako u drog plati, ze kdo neprestane s vrcholovym uzivanim do triceti, neprestane nikdy.
    mam v okoli par kumpanu, ktery uz maj za sebou 2/3lecby, ofkoz neuspesny, vim ze maji fyzicky zmeny ve vnitrnostech.
    proste me jen zajima jestli je tady na nyxech nekdo opravdu s dlouhodobou zavislosti. (zachranovat nebo lecit nikoho nechci).
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Nemyslim, ze musis pit pravidelne 30 let, aby si zacal mit fyzicke dopady. Mne stacilo 8 let problemoveho piti, abych si z toho odnesl problemy ktere tu nechci rozmazavat. Pravda ale je, ze jsem se opijel nepravidelne uz pred 20 lety... Kazdopadne 6 mesicu strizlivosti je zatim malo, ale i tak se cejtim paradne...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Správnej alkoholismus začíná v okamžiku, kdy alkohol začne fyzicky měnit organismus. Pije tady nekdo pravidelne dyl než 30let?
    FRDK
    FRDK --- ---
    RAINBOF: Jasně, taťko, vynasmažím se ;)
    Ne, fakt ď. Ňák se mi to tady trochu nahromadilo, ale tak snad nejsem úplný gringo, abych znovu zahučel do chlastu, to by mi tak určitě pomohlo...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: necht te sila provazi mlady padavane. necht tve midichloriany zesili.
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Nebral.
    Vyhnul jsem se tomu a šlo to i nez něj. A ani o tom prozatím nebudu uvažovat, jedině kdyby to nějak vyeskalovalo, což jsem přesvědčen, že ne.
    Pořád si totiž věřím.
    Tím bych to prozatím ukončil a pokud se tu znovu neozvu, vedu si dobře ;)
    Dík za odezvu, mám podněty k přemýšlení.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK:
    RAINBOF: Podle mě tim, že si zrelapsoval v nedávné době dvakrát se receptory v mozku nabažily a je pak větší šance, že budeš mít takovýhle automatický relaps, kdy si prostě vědomě všimneš až toho, že sedíš a piješ xté pivo. Jak píše Rainbof, snažil bych se teď být striktnější, třeba antabus si někdy bral?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: me pomaha kdyz si tyhle okamziky napisu. rozeberu si jak jsem sel co jsem si myslel proste kazdej detail.
    proces psani totiz zamestnava mozek zpusobem kdy ti to pomuze lepe vydolovat ty casti ktere si nepamatujes. nebo nechces si pamatovat. (co jsi napsal nejde vzit zpet :) ).
    tvoje hlava si na tebe vymyslela nejaky hacek a tys podlehl. to je znameni ze v tom jedes vic. rozhodne bych ted byl vuci sobe dost striktni a pokud to nepomuze tak asi blba zprava ze budes muset vyhledat pomoc.

    jinak je dobry tu motivaci "proc je to dobrej napad" (jit do hospody) znat. nekdy je to jen zablesk nejake myslenky.
    ja bych treba v takovy chvili proste pivo zaplatil a odesel dal bych nepil.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Hm, moje sebejistota teď dostala řádně na prdel. V těch předchozích dvou případech to aspoň 'melo důvod' (i když ten se vždycky najde), kdežto včera jsem prostě šel kolem hospody a najednou tam seděl a klopil několikáté. Prostě jen tak.
    Proč to tu píšu - jednou jsem tu přislíbil, že případné zakopnutí budu hlásit. Nechci nikoho demotivovat, jen popisuju průběh, přijde mi to fér, být upřímný. A taky mi to možná může v něčem pomoct.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: mazat sebe nema smysl. jit dal ma smysl minulost nezmenis a aspon na to lepe uvidis. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam