• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    ASCORB: gratuluju!!! drz se!!! jeste bojujes, nebo uz zijes?
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: No vidis, se divim, ze me to taky nenapadlo, ale je to tak...:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ASCORB: devet mesicu to je takovy symbolicky, skoro jako se znovu narodit :D
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Tak dneska uzavřeno 9 měsícu strizlivosti, další výročí už bude jednoročňí kovová placka...:) Pocit skvělej...:)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    STICKYGREEN: jo jo..tohle přesně znám.. večer hrozná pruda, ze teda na to pivo nepůjdes. Ale ráno se vzbudis s takovým pěkným trošku i spikleneckym pocitem :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KONZUM23: myslim, ze to brko ti ublizi min, nez ty flasky v lednici.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KONZUM23: Tak gratulace.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KONZUM23: Tak snad si to zvládl až do rána nechlastat. To já třeba vydržel až do půl dvanácté a pak jsem zjistil, že ta vůle tak silná není, tak hurá na pumpu pro flašku...
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    STICKYGREEN: tak sem doma, dobře to dopadlo. nebylo mi dobře od rána mě srali lidi s chlastem. dal sem brko a strávil hodinou u fruity teď cumim na Simpsons. sem rád, že sem nešel
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KONZUM23: budeš na sebe pyšnej až se vzbudíš zítra střízlivej.. jestli máš chuť se vyndat, tak se vyndej brkama pro dnešek. přeci to nezahodíš hned třetí den :)
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: palce ti držím, ty se taky drž hombre

    KONZUM23: máš ideální příležitost shlédnout film na který jsi do teď neměl čas. Jinak, amigo, jestli ti to nedošlo, tak tě tvoje drahá polovice testuje. Dobře si rozmysli, jestli to chceš posrat hned na začátku.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    THEMAKARESH: dneska, při třetím dnu abstinence, mi odjela žena s dítětem k babičce a já mám trávit večer sám a mám chuť se jít neskutečně vyndat, nebo aspoň na pivo, nebo aspoň na jedno nebo aspoň do hospody na nealko nebo aspoň, ..., tenhle nutkavej pocit i přestože vím, že nemůžu. vlastně nejsem rozhodnutej a i to že to teď píšu sem je vlastně částečná domnělá delegace problému.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KONZUM23: Takže si vlastně šťastenej, tak to klidně chlastej dál.

    Osobně jsem konečně dospěl do stádia, kdy jsem si uvědomil, že musím jít suchou cestou, jinak si o všechno co mě dobrýho potkalo, tím chlastem rozbiju. Tak mi držte palce, už jsem střízlivej od soboty.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    XINDL:
    díky moc za reakci.
    abych to upřesnil - rozhulil sem se na začátku a v podstatě v polovině zjistil, že je to vymlacování klínu klínem a začal postupně redukovat i to.
    před synem sem snad nikdy opilej nebyl, v kocovině samozřejmě jo, ale jak říkám po alkoholu se často chovám spíš normálně než nějak očividně nalitě (úrazy se mi staly předtím než se narodil a byla to samozřejmě kombinace opojení a nezodpovědného chování), hulím až když jde večer spát.
    jen dodám že sem nikdy nemel status bezdomovce, vždycky sem pracoval a zaoptařoval ženu i rodinu, bavil lidi na podiu a krom toho, že mám problém s nadměrnou konzumací alkoholu vedu velice šťastný život, nikdy sem se neléčil na psychiatrii a nikdy mě to ani nenapadlo.
    XINDL
    XINDL --- ---
    KONZUM23:
    1) seš závislej na alkoholu, řeš to s odborníkem (adiktologická ambulance ideálně)
    2) to že jsi 4 měsíce abstinoval je sice fajn, ale píšeš že ses o to více rozhulil. Takže jsi akorát jednu závislost vyměnil za druhou (tzv. přesmyk závislosti). A nechci ti kazit radost, ale nic z toho co jsi psal jsi pravděpodobně neabsolvoval se střízlivou hlavou -> pokud jsi byl zhulenej, nejseš střízlivej.
    3) doporučuju abys to začal fakt reálně řešit, myslím, že výstražných znamení už bylo dost (ledviny, absťáky, zvracení krve,...) + chceš ukázat svýmu děcku, že jeho otec neumí fungovat jinak než zhulenej nebo napitej? To mu asi nedáš moc dobrej vzor do života...
    4) ber to jako doporučení od člověka, co 6 let pracuje se závislákama. Jak se podle toho přizpůsobíš je už na tobě.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    tl;dr / píšu to na jeden zátah bez jakékoliv korektury čeho a tuším že to tomu i odpovídá/

    Zdravím, chci se podělit o svojí story, případně si rád přečtu komentáře a názory.
    To, že moje pití je patologické sem si uvědomil před několika lety. Je mi 28 a piju od mládí (cca od 14 let) začínal sem na nejlevnějším alkoholu na krabičácích, plastovejch 2l vínech a výčepním pivu. Alkohol mi nikdy nedělal tolik co jiným vrstevníkům nebo lidem ze společnosti do které sem chodil. Vlivem této rezistence sem začal už tehdy konzumovat litry nejlevnějšího chlastu, samozřejmě sem do toho hulil trávu (tu hulím dodnes) a občas si k tomu loupnul nějaký to smážo. Těch cca deset let sem prožil bez problémů, vychodil sem školu, měl několik vztahů, hrál v kapelách, našel si trvalé zaměstnání a dělal co mě bavilo. kolem 24 roku mého života sem začal pociťovat, že mé pití je trochu problém. Nejen, že moje finanční situace byla žalostná, ale začaly se dostavovat první problémy - pozdní příchody do zaměstnání, práce pod vlivem, záměrné ukončení vztahu, protože mi bránila v tom chlastat si jak chci, úrazy pod vlivem. V tomhle období už mi bylo špatně i fyzicky občas, ale jel sem v podstatě model polovina tejdne pod vlivem polovina kocovina. Začal sem konzumovat kvanta tvrdého (vodka s energy drinky), za jeden rok sem měl 3 úrazy, které se staly protože sem pod vlivem. stal sem se velice asociálním, i přesto že takový od přírody nejsem. nechtělo se mi střízlivět proto abych jel třeba za rodinou atd. z kalby sem chodil rovnou do práce. V té době se mi narodil syn a já už několiik let věděl, že mám problém. konzultoval sem ho se ženou, moje žena je v tomhle skvělá, samozřejmě jí moc trápilo, že piju a mě to trápilo taky, ale nedalo se vyskočit z vlaku. Činnosti, kterým se věnuji dost úzce souvisejí s konzumací alkoholu - hudební tvůrčí činost - o víkendu konzerty a pití. v týdnu zkoušky s kapelama, pití společnosti které sem navštěvoval do jedné holdovali masivní konzumaci alkoholu, začal sem se zajímat o pivní druhy, začal sem chodit mezi domovarníky a vařit doma pivo.
    letos v létě sem se dostal do stadia, kdy sem si řekl, že už dost. přibral sem na váze, měl sem 97 kg, fyzicky se cítil na padesát a nejvíc mě vyděsilo, jakožto člověka maximálně racionálně uvažujícího, že sem párkrát v noci nemohl po kalbě usnout a slyšel v hlavě hlasy.
    řekl sem si že si udělám takovou pauzu a cca 10 dní sem zkusil nepít (jen sem hulil trávu), po týdnu sem skočil s kamarádem na pár piv - cítil sem se dobře, ubezpečoval sem se že když sem to vydržel týden nebude to tak hrozný, když sem to zvládl týden a udělalo se mi trochu líp. Z hospody sem se vrátil a nekontrolovatelně sem se pozvracel. ustlal si na zemi na matraci, kde sem se v křečích válel 4 dny. myslel sem si, že mám oddělanej žlučník (k alkoholu sme totiž v posledních letech přibral i maximálně nezdravé stravování). po 4 dnech sem šel k doktorovi, který mě ihned poslal na chyrurgické vyšetření, které ukázalo, že to není žlučník, ale byl to akutní dietickej problém a že mám na levé ledvině, nějaký výrůstek a jsem jinak zdravý jako rybička a játra mám jako desetiletý dítě.
    navzdory tomu sem se cítil fyzicky hrozně, a jelikož mě poslali na další vyšetření s výrůstkem tak sem se rozhodl od toho dne přestat pít.
    Vše sem dělal jako dřív, akorát aboslutně alkohol-free (jo rozhulil sem se, ale to nevnímám a nikdy sem nevnímal jako problém). najednou sem zažil některý věci poprvé, třeba střízlivej koncert. střízlivou party s přáteli atd. obnovil sem některé své další činnosti a zájmy, které sem vždycky dělal polovičatě nebo opilej. Zhruba v polovině abstinence mě urolog řekl že mám na ledvině nález a že to vypadá zhoubně, protože vyrostl v rámci posledních 4 let. od tý chvíle, až do výsledků všech vyšetření, sme žil v neustálem napětí a stresu, ale přirozeně sem nepil, z pitím sem se rozloučil, protože sem celou situaci vnímal velice skepticky v ohledu na moje vyhlídky do budoucna.
    nakonec se ukázalo že můj výrůstek zhoubný není,je to tukovo-cévní cista. Po tomto zjištění ze mě opadl všechen stres a vědom si uplného zdraví a toho že sem dokázal nepít 4 měsíce sem odkráčel první cestou na pivo.
    Ten večer sem si dal jen asi 5 piv, rezistence šla hodně do kopru, pozvracel sem se a hned na ulici na zemi slyšel zase hlasy. no nic, řekl sem si že to tak asi má bejt, že prostě po 4 měsících to byl asi moc velkej nápor. doma se z toho vyspal, druhej den měl menší kocovinu, jenže ten další den sem měl neutuchající touhu se ožrat. a tak sem se ožral, ale řekl sem si, ok potřebuješ to oslavit, budeš pít jen desítku. už mi špatně nebylo ba naopak a chuť se vrátila i po tomhle večeru a v pátek už sem si dal i vodku s redbullem (po tom sem teda zvracel krev) o víkendu sem popíjel doma a včera se zjebal pivníma speciálama.
    no v podstatě se to behěm týdne vrátilo do starejch kolejí. dneska mám kocovinu, ale sem furt odhodlanej s tim seknout. říkám si, 4 měsíce je asi krátká doba. bojim se že ve středu přijde neodvratná chuť se vymocnit. no a to je tak všechno k mojí současné situaci s alkoholem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: s tema papiramabje to pruser i u neirologickejch pacientu. Mam tatu pk mrtvico a je u nej jen pulka chlapa, s gulaswm vhlave. Ale ze by dopravnimu odboru kdokoli z ambulantni pece, luzkovy pece az po druhou fazi rehabilitace navrh prosetreni schopnosti ridit... To ne.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ASCORB: Teoreticky jo, ale záleží na doktorovi asi. Každopádně vždycky můžeš říct, že ho nemáš a oni to vlastně nemají jak ověřit. Jak jsem psal, mě to dokonce sami poradili, když jsem nastupoval, protože jak si slyšel, je to fakt nedomyšlený a akorát to způsobuje problémy těm poctivým, co se nahlásí.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    WOTAR: No ja slysel, ze ti ho muzou zabavit i pri ambulantni lecbe, kdyz se dozvi treba tvoje prakticka lekarka, ze se lecis, nebo kdyz jdes k psychiatrovi ( to je taky MUDr. ). To mi alespon rikala ta adiktolozka. A ze tlacej na to, aby se to zmenilo. Ze tim trestaj lidi, co s sebou chteji neco delat a ti co na to jebou ridi vesele dal.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ASCORB: Řidičák je nejlepší si s sebou vůbec nevzít a pak Ti ho nemůžou zabavit, když ho u Tebe najdou, tak musí. Když mě táta přivez na detox, řikali ať mu řidičák dám a jakoby řeknu, že ho nemám, ušetříš si tak spoustu problémů. Kamarád pak docela dlouho čekal, než mu ho vrátili zpátky, musel dokazovat abstinenci apod., může z toho být fatk voser. Přitom když ho zatajíš, tak v léčebně některý spolupacienti normálně jezdili autem, který měli někde ve městě zaparkovaný, když šli na dovolenku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam