• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: tos bohuzel kapl na dementni cvicak:/ Na pricetnem:
    - lidi chodi cvicit mezi dalsi psy naopak prave proto, aby si ti jejich osvojili provadeni cviku v pritomnosti jinych psu
    - kdyz potrebuji prostor na nacvik nejakejho cviku, kde by mohla byt blizka pritomnost jineho psa/psovoda prekazka (typicky aport, dlouhodoby odlozeni nebo vysilacka) tak zdvorile pozadaji ostatni o vterinku strpeni
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    LA_PIOVRA: Tak skrz výcvik na cvičák dvakrát nemusíme. Umí všechno co potřebuju, teď např. začal krásně chodit u nohy bez vodítka ať se děje cokoliv a že ho nemá moc dobře ví. Já tam chtěl spíš kvůli tomu okruhu lidí ale ještě mě málem seřvaly že jim vyvádíme pesany z koncentrace což jsem moc nepochopil ale to je jedno.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: to je krasny tvor!:)
    Hele, je malo klasickych cvicaku, kde se neco naucis. A porad je opravdu hodne tech, kde se nekoho, kdo nema NO, maskace, kanady a na psa nerve divaj divne.
    NICMENE: Vse a v mnohem lepsi modernejsi verzi a vysvetleni najdes na YT, nebo si najdi nekoho, komu reknes, co chces psa naucit a on ti rekne jak na to a opravi tvoje chyby.
    Cvicit musi clovek sam, cvicak je jen prostredi, kde si psovod a pes utvrdej uz nacviceny a kde muzes skladat zkousky.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    LA_PIOVRA: Ale jo, neříkám že to nejde akorát s náma se nikdo nechtěl zabejvat.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: já myslím, že ta míra je u každýho jina a snahu vnímat se jako alkoholik bych neshazoval.
    Jura říkal, že to v Opavě mají hezký, zpívali písničky, kreslili mandaly, hráli nohec, tak prý dobrý. A má papír, že absolvoval a umí se hlídat. To bylo včera v hospe vidět :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, to je dobrej nebo znal svy hranice. mam jeden, dva, tri asi ctyri kumpany, kteri se cas od casu donuti sami nebo je donuti rodina, aby se nechali na tri mesice zavrit. vs ucitel, umelec, skladnik,... postarsi panove 45-55. vetsinou k tomu dojde, kdy vymeni pivo za silnejsi posilovac rizeni.
    vcera sem sedel se sousedem, ma zase kvartalek, takze sem si uzil vtipnych historek jak z filmu nebo knizky, kdy mi vypravel, ze stara zase prudi, protoze zacal pit uz rano. znas to urcite z manzelstvi taky.
    ona: ty jdes do hospody? vzdyt vypadas jako ze si z ni prave prisel.
    on: v klidu.


    to neni o tom jako kdyz si holka z nyxu da v patek lahvinku vina a pak ma cely tyden spatny svedomi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: včera jsem si povídal s klukem u práce, jak šel do omastovny na tři měsíce. Večer v 10 dopil pivo a ráno v 6 čekal před bránou s uukickem a ondrasovkou v bandasce. Prý co chce a on že leje a jde na to. Tak na něj koukali, nevěděli co s ním, prý jestli má papír od doktora. On že nic nemá. Tak ať foukne. 2,5 promile po ránu. Tak si ho tam teda nechali a absolvoval to.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: mam stredni voresici a s ni X slozenejsch zkousek:)

    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Já to mám z druhé strany, jsem už pár let abstinent, ale rodiče se s pitím potýkali/potýkají celý život. Komukoli, kdo to řeší, doporučuju na nic nečekat a nezkoušet to po xtý zvládnout sám, protože teď to přece vyjde, ačkoli minulé zkušenosti hovoří opačně, a zajít za psychologem. Se závislostí se člověk nemusí vypořádat sám a nemusí jít hned do odmašťovny (závisí na stadiu závislosti), psycholog poskytne odstup, jiný úhel pohledu, pomůže zjistit důvody, proč člověk pije (mnohdy si je sám neuvědomuje nebo nepřipouští) a pomůže změnit chování a přístup. Moje máma pije víc jak 25 let, poslední léta je většinu roku vylitá, přesto celou tu dobu tvrdí, že zvládne přestat pít sama.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    VALKYRA: Ale jo, potkáváme a známe spoustu lidí se psem ale vždycky je to jen takový to běžný potkání, popřípadě spolu chlupáči chvilku poběhaj a toť vše.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    Prostě to chce nějakej čas nikam nechodit nebo změnit okruh lidí. Cvičák jsem zkoušel ale to vůbec. Tam jsou namastrovaný lidi který s pesanama dřou na různý zkoušky atd. Já mám vořecha a tam jsme opravdu nezapadli.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    SHAREEZ: Nejbližší útulek je daleko.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    VYHULENY_UFO: A tak to u mě zase takhle ne. Pes je pro mě nejvíc a věnuju se mu téměř v jakémkoliv stavu. Měl jsem nejdřív jeho a pak chlast.
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    VILGEFORTZ: A dobrovolničit v nějakym útulku? Tam jsou fajn lidi :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VALKYRA: nejdriv je potreba zbavit se zavislosti na chlastu, nez se zacnes starat o cokla. to musis chodit aspon 3x denne vencit, pokud nemas zahradu, hrat si s partakem a kdyz veskery cas vyplnuje zavislost na chlastu nebo sezeni u internetu, pes a ostatne i rodina jde stranou.....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZAL: ani na vesnici neni potreba, kor kdyz hospody zanikaj.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ke společenskýmu životu hospoda neni potřeba, určitě ne ve městě...
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: bud si někoho seženeš anebo na to čumíš sám, ideální zábava pokud nevíš co s časem a máš strach jít ven, protože hospoda.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: Ale to zase nebývá často moc společenský. Teda můžeš si k tomu sehnat někoho dalšího a nemusíš u toho lejt jen čumět. To není špatný nápad.
    KEB
    KEB --- ---
    VILGEFORTZ: ty vole, chlape, máš geniální příležitost shlédnout všechny ty filmy na který si vožralej zapomněl anebo neměl kvůli chlastání čas je vidět. :D
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    VILGEFORTZ: No, ono to moc dobré není, hlavně tedy pro ně. Tak ale zase ten pes je na to navazování kontaktů celkem dobrý ne? Kdy mi přišlo, že se spolu tyhle lidi celkem baví. Jestli ono to nebude tím, že když se vybírali koníčky, tak si šel pro chlast. Zkus něco vyrábět nebo ukliď, ono to pomáhá, když pak nevíš co s časem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam