• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FRDK: ok. ;-)
    FRDK
    FRDK --- ---
    THEMAKARESH: Vůbec nebrečím a naprosto přesně si uvědomuju a souhlasím s tím, co píšeš, tedy co je důležité - nepokračovat!
    Proto to sem píšu, abych na to náhodou nezapomněl.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FRDK: Jsem četl takovou chytrou knížku od Nešpora a ten by ti neřekl, že 4 měsíce v hajzlu. Právě, že ty 4 měsíce si to zvládl a nemá cenu brečet nad tím, že si to jednou posral. Teď jde o to, aby ses znovu nerozchlastal a utnul to hned v zárodku.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Hm, včera jsem se ožral :-/
    Zas čtyři měsíce v hajzlu.
    Té odborné pomoci se furt bojím jak čert kříže.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    LA_PIOVRA: No dyť právě proto jsem nepochopil to rušení z koncentrace :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: tos bohuzel kapl na dementni cvicak:/ Na pricetnem:
    - lidi chodi cvicit mezi dalsi psy naopak prave proto, aby si ti jejich osvojili provadeni cviku v pritomnosti jinych psu
    - kdyz potrebuji prostor na nacvik nejakejho cviku, kde by mohla byt blizka pritomnost jineho psa/psovoda prekazka (typicky aport, dlouhodoby odlozeni nebo vysilacka) tak zdvorile pozadaji ostatni o vterinku strpeni
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    LA_PIOVRA: Tak skrz výcvik na cvičák dvakrát nemusíme. Umí všechno co potřebuju, teď např. začal krásně chodit u nohy bez vodítka ať se děje cokoliv a že ho nemá moc dobře ví. Já tam chtěl spíš kvůli tomu okruhu lidí ale ještě mě málem seřvaly že jim vyvádíme pesany z koncentrace což jsem moc nepochopil ale to je jedno.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: to je krasny tvor!:)
    Hele, je malo klasickych cvicaku, kde se neco naucis. A porad je opravdu hodne tech, kde se nekoho, kdo nema NO, maskace, kanady a na psa nerve divaj divne.
    NICMENE: Vse a v mnohem lepsi modernejsi verzi a vysvetleni najdes na YT, nebo si najdi nekoho, komu reknes, co chces psa naucit a on ti rekne jak na to a opravi tvoje chyby.
    Cvicit musi clovek sam, cvicak je jen prostredi, kde si psovod a pes utvrdej uz nacviceny a kde muzes skladat zkousky.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    LA_PIOVRA: Ale jo, neříkám že to nejde akorát s náma se nikdo nechtěl zabejvat.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: já myslím, že ta míra je u každýho jina a snahu vnímat se jako alkoholik bych neshazoval.
    Jura říkal, že to v Opavě mají hezký, zpívali písničky, kreslili mandaly, hráli nohec, tak prý dobrý. A má papír, že absolvoval a umí se hlídat. To bylo včera v hospe vidět :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: včera jsem si povídal s klukem u práce, jak šel do omastovny na tři měsíce. Večer v 10 dopil pivo a ráno v 6 čekal před bránou s uukickem a ondrasovkou v bandasce. Prý co chce a on že leje a jde na to. Tak na něj koukali, nevěděli co s ním, prý jestli má papír od doktora. On že nic nemá. Tak ať foukne. 2,5 promile po ránu. Tak si ho tam teda nechali a absolvoval to.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VILGEFORTZ: mam stredni voresici a s ni X slozenejsch zkousek:)

BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Já to mám z druhé strany, jsem už pár let abstinent, ale rodiče se s pitím potýkali/potýkají celý život. Komukoli, kdo to řeší, doporučuju na nic nečekat a nezkoušet to po xtý zvládnout sám, protože teď to přece vyjde, ačkoli minulé zkušenosti hovoří opačně, a zajít za psychologem. Se závislostí se člověk nemusí vypořádat sám a nemusí jít hned do odmašťovny (závisí na stadiu závislosti), psycholog poskytne odstup, jiný úhel pohledu, pomůže zjistit důvody, proč člověk pije (mnohdy si je sám neuvědomuje nebo nepřipouští) a pomůže změnit chování a přístup. Moje máma pije víc jak 25 let, poslední léta je většinu roku vylitá, přesto celou tu dobu tvrdí, že zvládne přestat pít sama.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    VALKYRA: Ale jo, potkáváme a známe spoustu lidí se psem ale vždycky je to jen takový to běžný potkání, popřípadě spolu chlupáči chvilku poběhaj a toť vše.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    Prostě to chce nějakej čas nikam nechodit nebo změnit okruh lidí. Cvičák jsem zkoušel ale to vůbec. Tam jsou namastrovaný lidi který s pesanama dřou na různý zkoušky atd. Já mám vořecha a tam jsme opravdu nezapadli.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    SHAREEZ: Nejbližší útulek je daleko.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    VYHULENY_UFO: A tak to u mě zase takhle ne. Pes je pro mě nejvíc a věnuju se mu téměř v jakémkoliv stavu. Měl jsem nejdřív jeho a pak chlast.
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    VILGEFORTZ: A dobrovolničit v nějakym útulku? Tam jsou fajn lidi :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ke společenskýmu životu hospoda neni potřeba, určitě ne ve městě...
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: bud si někoho seženeš anebo na to čumíš sám, ideální zábava pokud nevíš co s časem a máš strach jít ven, protože hospoda.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: Ale to zase nebývá často moc společenský. Teda můžeš si k tomu sehnat někoho dalšího a nemusíš u toho lejt jen čumět. To není špatný nápad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam