• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COPS192: tyvole, ty vodky a chlast z tebe musely bejt strasne cejtit, alkaci v tomhle stavu docela uz smrdej. to si nikdo niceho v praci nevsimal?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COPS192: Jo, jo, co mam dite a vstavam rano, koukam jak u vecerky rano pri otvirace par typku chodi pro dvojku vodky :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COPS192: díky
    COPS192
    COPS192 --- ---
    PALEONTOLOG: ja jsem chodil do prace az do uplnyho konce... poceni, tres, nespavost - to vsechno se spravilo vodkou... a rano u vietnamce od 7 otevrino, takze v 9 v praci jsem mel zase svoje promile a fungoval jsem... pres den "svacinky", po praci flaska, nejaky poceni a tres me v zacatku nemohlo presvedcit, ze bych mel prestat:(((
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COPS192: ještě by mě zajímalo, jestli jsi byl schopnej chodit do práce už od při tom úvodním pocení ?
    COPS192
    COPS192 --- ---
    neovladatelnej tres rukou a neuveritelny poceni pri probdelejch nocich jsem mel asi 2 roky chlastani, nez prislo prvni DT. Samotne DT si nepamatuji, jen z popisu pritomne odoby, kazdopadne pred DT jsem mel hodne drsny halucinace a nedokazal jsem rozeznat, zda se mi cela vec jen zda, nebo je to realita...
    prvotni tres rukou a poceni, ktery neustava driv nez s prvni placatkou vodky poranu jsem "prekonaval/snasel" relativne dlouho, nez se vse zlomilo do naprostyho propadu, sebedestrukce a vedomi si vlastni blizici se smrti...
    kazdy ma dno sklenice jinak hluboko... kdyz uz v ty svy slenici dno zahlednes, je uz vetsinou pozde na to to zvladnout sam...
    4,5 roku abstinuji a neni nic lepsiho nez byt stizlivej:)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Alkoholička bez závoje aneb Jak snadno lze propadnout pití – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...tyl/504652-alkoholicka-bez-zavoje-aneb-jak-snadno-lze-propadnout-piti.html
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LA_PIOVRA: zase na druhou stranu tady je:

    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SARAJ: ja myslim, ze se to da rict jeste prozaicteji: jakykoli support, ktery nesmeruje k abstinenci ted a tady, je picovina, ktera problem prodlouzuje a pruhlubuje:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LA_PIOVRA: souhlas, ono se to nezda, ale kamosi co pomahaji, pac on to ma prece blby a tezky - jsou obcas fakt zlo. Jemu "pomuzou" neco poresit, zaridit, zalozi ho, etc.. a dlouhodobe je to presne opacnej efekt..tihle pomahaci fakt nevidi ten celej obraz - nejen za toho cloveka, ale i jeho blizkejch..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: nestíhám, ukládal jsem děti. Ale nějak mi z ty debaty přešla chuť na pivko. Zítra jedu na služební, kde se leje jak z konve, tak bez nějakých pupínků tam asi pojedu bez chuti kalit
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PALEONTOLOG: Ok

    Jinak ted zajimava debata na CT24. O spotrebni dani. Je tam Michal Miovsky...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: já fakt nevím v jakým byl borec stavu, ale radši odprezentuju kam to může vést, než abych Monroe chlacholil, že thyamin, Mg a K stačí..
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PALEONTOLOG: Ale mluvil si tu o deliriu...:) Jiste mi das za pravdu, ze to chce spis rychle zachranku, nebo by si chtel riskovat poskozeni mozku?:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: říká ti něco esenciální tremor? To je nemoc, co plodí alkoholiky, jelikož se přestanou třepat až s hladinou. A bývají to inteligentní lidi, mám takovýho kolegu. On by aj nepil, ale když dá dvě piva tak se nejlépe, tak si dá dalších psům pro jistotu.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PALEONTOLOG: Tak pokud je tu podezření na DT, tak to chce spíš volat záchranku než řešit léčebnu...
    Jinak strýc se tak klepal roky, dokud si nedal prvního paďuláka, neudržel ani kafe, nakonec umrzl při cestě z hospody...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASCORB: na tuhle debatu jsem celkem připravenej, jednak nikdo neví, nejspíš ani dotycnej, jak na tom je, a druhak to nebudu bagatelizovat, že je v poho. zůstanu na straně bezpečnosti, vyplácí Seto, chlapík se potácí mezi třetím a čtvrtým stupněm a sám na tři tejdny, a la clownzeppa, to nedá.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PALEONTOLOG: Nezvladatelnej třas má od DT hodně daleko čeče..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SLAMITCH: podívej, třes je jeden z přiznaků DT, může se vyskytovat i samostatně. doporučuju se uklidnit. z hlediska grammar nazi bude lepší, až se k tomu skutečnýmu DT tady kámoš prochlastá, protože pak jedině bude důvod se vzdát alternativy v podobě minerálů a vitamínů a jít se léčit za odborníkem.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    PALEONTOLOG: Při zlomenině nohy tě ta noha bolí. Takže jak bude někoho bolet noha, budu mu říkat, že jelikož ho bolí, tak jí má zlomenou. Protože jako pro jistotu....?

    Prostě mást lidi nepravdivejma rovnítkama a vývodama, podávanými jako jasně známá fakta, rozhodně není OK.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SLAMITCH: nezvladatelnej třes je jedním ze symptomů DT, zopakuju se, nevím jak na tom borec je. jestli se chvěje kvůli hypertenzi, nebo má psychózu. ale radši přistoupím na tu horší variantu, budu na straně bezpečnosti.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    PALEONTOLOG: Já reagoval na tvou větu "delirium tremens, tzn. nezvladatelnej třes, je známka konečný fáze alkoholismu, kdy sám člověk nemůže přestat." Nezvladatelný třes se ale nerovná DT. Víc jsem říct nechtěl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SLAMITCH: heleď, to co popisuješ není DT, ale kdo ví jak to u toho kluka vlastně je ? to musí posoudit někdo zvenku, se zkušenostma. jestli borec spadá mezí 3. nebo 4. je vlastně skoro jedno, problém už se projevil hlavně v tom, že nemůže vést normální život, nedostane se do hokny a musí si dát další aby se neklepal. nevím co na tom zlehčuju..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam