• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    ockovani proti zavislosti,tak o tom jsem neslysela:)
    IF_
    IF_ --- ---
    SM3
    SM3 --- ---
    Viděl jste toto někdo?
    Zábava, zábava / Zabawa, zabawa (2018) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/655976-zabava-zabava/prehled/
    COPS192
    COPS192 --- ---
    cca touhle dobou presne 5 let zpatky jsem sedel na prijmu v PNB na 31, prevlikal se do eraru, odevzdaval tkanicky a miril na detox:)))

    takze dnes presne 1826 strizlivych dnu:)))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SLAMITCH: No vždycky mě dostane když slyším o nějákym oblíbenym medrátorovi, herci a zpěvákovi - a vůbec nevím kdo to je :) (ale tak já žiju v noře s martou kubišovou a vašáriovejma :)) - nicméně v jednom má svatou pravdu, dost lidí svůj destruktivní alkoholismus považuje za "pankáčství".
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: No jo ale tohle už jsou nějaký "finální" období, ono skrytě chlastat taky nejde do nekonečna.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KONZUM23: Já děkuju a jsem rád, že to tu má nějáký smysl:)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    „Roční náklady zdravotních pojišťoven na léčbu uživatelů alkoholu se v ČR pohybují ve výši 13 miliard korun. Jen VZP za ně vydá více než 8 miliard, což považuji za alarmující. Se sdružením dětských lékařů se nyní snažíme najít úhradové mechanismy a projekty, které by měly preventovat rizikové chování u dětí, spojené se závislostí na alkoholu a jiných návykových látkách. Jejich realizaci považuji za jednu ze svých priorit.“
    Nepít je normální. Nová kampaň upozorňuje na rizika konzumace alkoholu | Vláda ČR
    https://www.vlada.cz/...pit-je-normalni--nova-kampan-upozornuje-na-rizika-konzumace-alkoholu-177097/

    Prej 13 miliard. Na to stačí kupecká matematika a člověku sepne jak to je...nadhodnocenej nesmysl s mizivými výsledky. Snaha se sice počítá i s názvem kampaně souhlasím, ale jinak je ta kampaň vcelku tristní.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mimochodem s touhle tematikou je ted novej film https://www.csfd.cz/film/748626-abstinent/prehled/
    KEB
    KEB --- ---
    Jo a tohle jste zazanamenali? To je taky na palici (babišovo vyjádření ne ten komentář)

    Komentář: Tvrdě zdražíme kořalku, nekompromisně zlevníme pivo. Babiš chrání národ před démonem alkoholu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...d-demonem-alkoholu-82155?seq-no=12&dop-ab-variant=&source=clanky-home
    KEB
    KEB --- ---
    solidní bizár

    Vypálit si doma trochu alkoholu bez daně? Česko to blokuje celé EU - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...vypalit-si-doma-trochu-alkoholu-bez-dane-cesko-to-blokuje-cele-eu-40302921

    ta trocha alkoholu je 50 litrů (původně to mělo být 100 litrů). Správně dělají a daň zvýšit dvojnásobně. Argument je prostý, když zvedáme spotřební daň na tvrdý alkohol, tak je asi trochu schizofrení tohle povolit.

    Jestli může mít zvedání ceny alkoholu přímý vliv na objem jeho konzuace nedokážu posoudit, ale řekl bych, že asi ano.
    KEB
    KEB --- ---
    KONZUM23: congrat bro!
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    Čau po delší době. Nebudu se tady rozepisovat, protože sem to udělal jinde. Chci jen poděkovat. Tahle skupina byla prvním impulzem k tomu, abych začal přemýšlet pořádně o své závislosti, abych napsal tohle KONZUM23. Díky! Vaše reakce na můj tehdejší post zase zapříčinili, že sem začal ihned jednat a tak i díky nim mohu dnes prohlásit, že už rok absolutně abstinuji. Chtěl bych zároveň tímto postem podpořit všechny z Vás, kterým se to nedaří, nepovedlo, nebo se ktomu nemůžete odhodlat, Kdokoliv z Vás by chtěl, ať mi napíše hrozně rád se podělím o svoje vize a přístupy, nebo si poslechnu příběh - Alkohol i přesto, že ho !snad! nikdy nebudu více pít je mým životním tématem.

    Velkým překvapením bylo zjištěšní, že tuto skupinu vede člověk, kterého znám z reálu z hospody, kde sem propil svoje nejlepší roky. Zjistil sem to až nedávno náhodou. Každopádně je to člověk který mě po několika úspěšných měsících abstinence dával všem za vzor, což je smutné s ohledem na to, že se tak necítím a smutnější ještě v tom, že jemu se to nevede. CLOWNZEPPA patří ti dík za tuhle skupinu a kdykoliv napiš!
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    WOTAR: Jo, tu možnost buď střízlivý nebo smrt jsem ve svý hlavě taky už opustil, že si nechávám tu možnost s k tomu chlastu vrátit otevřenou, ale zase si říkám, že to za to nestojí. Jako máš recht, že když jsem to zkoušel dřív nechlastat a vždycky sem si říkal teď už nikdy, tak jsem to pak nedal a bylo to ještě horší, protože já chlastám docela rád a to, že už to nikdy neudělám, mě spíš vystrašilo. Tak teď vím, že chlastat klidně můžu, ale zároveň už mám na sebe páky, jak se nakonec přesvědčit proč to nedělat, tak to raději nedělám.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    IF_: Jo jako ne každej skončí takhle, většinou se tam dostanou hlavně hladinkáři (co jsem tak z příběhů posbíraných během léčby pobral). Na druhý straně já sice nechodil do večerky pro tvrdej (vesměs jsem byl hlavně pivař), ale taky jsem se mockrát motal a chrápal v tramvaji už v 18h večer, dělal vožralej bordel na ulici/hospodě a v nejhorším skončil přivázanej na záchytce v cele, kamž mně dovezli benga potom, co mi zašili čelo... Myslim, že i alkoholik, co zrovna pracuje má s postupujícím časem těhlech průserů víc a víc. Já teda lil tak každej druhej den, v případě hladinkáře, co má silný abstinenční příznaky to pak asi vede víc k tomu fyzickýmu problému a klesnutí ještě do většího bahna, na druhý straně je to pak i větší motivace a člověk jasně vidí, že takhle to nejde.

    THEMAKARESH: Jo mám kamaráda, co se celkem drží a přitom si občas dá třeba pivo na chuť (v restauraci, kde dostaneš pivo do 0,25l za 70 Kč prostě na ochutnání). V poslední době mi přijde, že ten Skálovskej přístup absolutní abstinence nebo nic to může u hodně lidí trochu posrat, protože kolem sebe znám docela dost lidí, co se k tomu prostě dopracovali postupně, ale kdyby je někdo na místě vyhodil, že zrecidivovali, spadnou do toho po hlavě na plno znova (i z toho pocitu viny, kterej podle mně tenhle typ léčby hodně posiluje). Víc se teď klonim k AA přístupu, kde se z recidivy nedělá taková věda, protože se to prostě stává a člověk může pokračovat v řešení problému dál, rovnou. Chlastu jsem se nedotkl 3+ let, ale občas zápasim s podobně působícíma lékama (phenibut) a víc mi funguje tohle postupný uvědomování (ona i ta mysl pak nejančí, když ji hlavně nezní "už nikdy").
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    IF_: Tak přeci jen je to spíše tragikomedie než dokument o tom jak se opilec na dně pomočí atp. Ale odkaz v tom filmu prostě je. Je evidentní kam až tě tahle metla může dostat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam