• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    IF_
    IF_ --- ---
    ZABAKOVA: Ty mluvis o lidich z ulice, ale alkaci a na detoxu jsou prece i vysokoskolsky vzdelani s dobrou praci a rodinnym zazemim. A ja si teda rozhodne nemyslim, ze vsichni meli nejaky zasadni problem s matkou v detstvi, resp. To vim, protoze takove znam. Samozrejme tam muze byt nejaky skryty mindrak z detstvi, ale to ma kazdej druhej a hned naopak nemusi chlastat.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    FRKOLKA: to by asi vedel nekdo z at poradny,jaky jsou to duvody...nebo nejakej vyzkum...btw zavislost muze bejt na vsem i na virtualni realite, praci, ani to nemusi byt videt, ze ten clovek ma problem
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    THEMAKARESH: mel na mysli osobni silu :) personal power. osobni sila je vsechno co clovek je...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    IF_: ja uz videla udalost na facebooku
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRZEEF: a já myslel, že suchý únor je jako ramadán. Přes den nepiješ a v noci to tam pereš pod tlakem...

    Tak díky, žes to vysvětlil
    WTK
    WTK --- ---
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Suchy unor znamena ale ze si nedas ani jedno pivo.. ani maly

    a pak uvidis na konci mesice jak moc velky problem s alkoholem mas


    jestli po trech dnech nebo tydnech bez piva a kapky alkace

    polezes po stene nebo ne....
    IF_
    IF_ --- ---
    Přišlo mi do mejlu:) Ale teda na netu o tom nic nevidím.

    Tisková konference při příležitosti otevření prvního nealkoholického pop-up cocktail baru a spuštění distribuce nealkoholických destilátů do České republiky, které bude dovážet nově vzniklá společnost W/O (Without).
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KONZUM23: To jako myslíš jak? Jako mít moc nad někým, mít moc nad vlastním životem nebo prostě něco umět?
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    sorry, já nechápu co je špatného na moci? její získávání je základní esencí života ne?
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    ZABAKOVA: nemyslím si, že je to výchovou. Jak jsem psal jsou sourozenci se stejnou výchovou a nedopadají, co se závislostí týče stejně. A to někteří měli výchovu vzorovou a šťastné dětství.
    S tím, že ti, co skončili na ulici, měli špatnou výchovu (vyrůstali ve špatně fungující rodině) bych věřil. Zase znám pár lidí, co nebýt rodiny, která je trpí a podporuje, tak na ulici skončí taky. Takže ty špatné rodinné vazby jsou jednou z příčin, že jsou na ulici.
    nechci moc soudit, ale ty důvody proč, někdo začal s alkoholem/drogami, tipuju, že budou povětšinou dost banální.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    IF_: https://psychologie.cz/teorie-citove-vazby/ myslim si, aby dite melo bezpecnou vazbu s matkou
    IF_
    IF_ --- ---
    ZABAKOVA: Co je normalni vychova:)?
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    FRKOLKA: podle me, kdyz se zeptas lidi z ulice se zavislosti na jejich detstvi, tak u nich nenajdes normal vychovu, to tam rika, a pak je to individualni, kazdej ma svuj pribeh, jak se dostal k piti, drogam, a je dulezity vedet, proc jsem se tam dostal, kvuli cemu a ten problelm resit, jestli je to mindrak, podminena laska rodici, slaba vule, to je jedno..ale samozrejme je na nic se litovat a nic s tim nedelat...podle me to prazdno,co clovek plni zavislosti, je podmineno vychovou
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    ZABAKOVA: já s ním tak nesouhlasím v mnoha věcech
    1) "za vaše závislosti může to, co se vám stalo v dětství" - pak je zvláštní, že ze sourozenců je závislý jenom jeden, ač měli stejnou výchovu. Ale to ani není tak podstatné. Proč by za "mojí" závislost měl moct někdo jiný? Když pominu případy, kdy se závislým stane dítě (které ještě nemá dost rozumu), tak jsem to přeci já, kdo se rozhoduje. A co vidím kolem sebe, tak spousta lidí do toho spadla kvůli partě z mokrý čtvrti. A to je dost o štěstí, jestli si najdu kamarády, co chlastají nebo smaží anebo se připojím třeba do kroužku šachistů. Stačí jedna charismatická osobnost a bohužel v určitém věku jsou přitažlivější ti, co lejou. Vidím to na spolužácích ze střední, že ti tehdy největší borci jsou ve sračkách.

    Potřebuje závislý při léčení na někoho/něco hodit vinu za svou závislost? Jako ještě bych chápal kamarady, to může pomoct v tom že když se s nima přestanu stýkat, tak nezabřednu do starých kolejí. Ale v čem mi může pomoct obviňovat rodiče, s tím už stejně nic neudělám?

    2) závislost na moci - vyjmenoval tam několik psychopatů (stalin, hitler, napoleon...), kteří rozhodně nejsou vzorkem populace. A to že jim něco chybí (výška), co si kompenzovali mocí taky není pravda. Třeba Napoleon byl v tehdejší době průměrného vzrůstu.
    WTK
    WTK --- ---
    s kratomem nejak nevim, asi sem uz tak znicenej ze mi to proste nic nedela, vzal sem si nejakej na zkousku, dohromady asi 12 ruznejch druhu co sem postupne zkousel a prakticky zadny z deklarovanejch ucinku sem ani pri 20g nezaznamenal, akorat sem z toho mel zazivaci obtize, to neni pro me :D
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    MARTYZAN:

    Ahoj,
    měl bych pár poznámek, ty se hoděj vždycky - případně se jimi neřiď.

    a) termíny - chválím, že to chcete vydržet co nejdýl, nejlepší ale je vůbec ten deadline nemít. psychika se umí nastavovat a obelhávat podle časovejch období a tak mít i výhledově datum (jako třeba do velikonoc) není ideální.

    b) přítelkyně - to se zdá jako ideální stav, akorát je nutné pamatovat na to, že je to blízkej člověk. Tedy když selže jeden z Vás, může lehce selhat i druhej, případně výčitky budou v tomto směru velmi osobního rázu, než například mezi lidmi kteří jsou jen přátelé

    c) hraní - myslel sem si že to nepůjde, ze začátku pár show zrušil, ale zvrat přišel se změnou chování v těch místech a situacích.
    Scénář - přijít do klubu a zvýšit svůj příjem tekutin, není žádná fyzicky a mentálně nezvratná věc - a právě protože mám jinej účel proč do klubu jdu - budu tam vystupovat, už vůbec nekoumu, co tam budu celej večer pít nebo celou noc pít. protože můj příjem tekutin není zvýšenej oproti normálu a stačí mě si dát tolik tekutin jako si dám doma večer u televize.

    d) ad kratom - tady bych to vysvětloval dlouho. osobně by asi moje láska k marihuaně některým zdejším překážela, já si jí šlechtím, každopádně kratom sem bral asi rok a dostal sem se do stavů, které si pamatuji z heroinových experimentů. shazování tolerance a tedy závislosti není tak obtížné jako u alkoholu ale není mu ani nepodobné a to zejména protože se jedná o komerční drogu, kterou si koupíš legálně v obchodě. pokud máš sklon k závislostem - rozhodně doporučuji se kratomu zbavit co nejdřív


    Každej to má samozřejmě jinak - u mě to bylo 3 měsíce na rekonvalescenci těla a další X měsíců na srovnání psyché a to to není zdaleka dolazené. Po roce, když sem tu psal v listopadu post sem měl pocit že je vyhráno, o měsíc později v předvánočním shonu kdy všichni lejou jak pominutý a můj harmonogram byl danej na hodinu sem měl opravdu slabou chvilku a říkal si - jo dřív bys šel upustit páru.

    Obecně ale můžu říct že sebekontrola je lepším přítelem, než ta druhá stránka věci.
    Na kontrolované pití nevěřím, není to model o kterém se dá mluvit nějak obecně a jeho aplikaci není komu doporučovat. Asi jsou absurdní situace, třeba když někdo vlastní vinařství jako rodinou tradici nebo netuším, jinak mi to přišlo vždycky jako povolení šroubku, při kterém se jednoduše může ztrhnout závit.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Suchej únor klepe na dveře...i tato sympatickà faràřka se ho účastní. Držim palce všem, kdo se ho účastní a smekàm před všemi kterym suchý únor přerostl do suchých let.

    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    FRDK: Heurèka. Konečně nějaké nové paradigma. Psychologický úhel je klíčový. Není vůbec důležitý, co děláš, ale proč to děláš. Když zapíjíš sračky a deprese. Tak co čekáš, že ano. A je úplně jedno zda li je to dypsomanie ala qartálek či to pseudopopíjení denně. Vždy je důležité proč. Tohle je krok vpřed. Já nikdy např. nepocítil fyzickou závislost, ale spíš jsem tím poslední dekádu řešil deprese a nevyřešené psychické problémy. A je lepší řešit ten mentální problém a ve vyskedku si uvědomit, že tam je příčina než jít do Bohnic a dotat onu nálepku, která nic nevyřeší. Excesivní pití je úplně jiná dimenze než alkoholismus v kontextu psychosocialních dislpozic. Když se řízneš do ruky. Nepotřebuješ amputaci.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    WTK: presne todle rika Gabor Mate:)) tu podstatu ty zavislosti na vsem
    GÁBOR MATÉ - MOC ZÁVISLOSTI A ZÁVISLOST NA MOCI
    https://www.youtube.com/watch?v=IqQHZa50G-8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam