MARTYZAN:
Ahoj,
měl bych pár poznámek, ty se hoděj vždycky - případně se jimi neřiď.
a) termíny - chválím, že to chcete vydržet co nejdýl, nejlepší ale je vůbec ten deadline nemít. psychika se umí nastavovat a obelhávat podle časovejch období a tak mít i výhledově datum (jako třeba do velikonoc) není ideální.
b) přítelkyně - to se zdá jako ideální stav, akorát je nutné pamatovat na to, že je to blízkej člověk. Tedy když selže jeden z Vás, může lehce selhat i druhej, případně výčitky budou v tomto směru velmi osobního rázu, než například mezi lidmi kteří jsou jen přátelé
c) hraní - myslel sem si že to nepůjde, ze začátku pár show zrušil, ale zvrat přišel se změnou chování v těch místech a situacích.
Scénář - přijít do klubu a zvýšit svůj příjem tekutin, není žádná fyzicky a mentálně nezvratná věc - a právě protože mám jinej účel proč do klubu jdu - budu tam vystupovat, už vůbec nekoumu, co tam budu celej večer pít nebo celou noc pít. protože můj příjem tekutin není zvýšenej oproti normálu a stačí mě si dát tolik tekutin jako si dám doma večer u televize.
d) ad kratom - tady bych to vysvětloval dlouho. osobně by asi moje láska k marihuaně některým zdejším překážela, já si jí šlechtím, každopádně kratom sem bral asi rok a dostal sem se do stavů, které si pamatuji z heroinových experimentů. shazování tolerance a tedy závislosti není tak obtížné jako u alkoholu ale není mu ani nepodobné a to zejména protože se jedná o komerční drogu, kterou si koupíš legálně v obchodě. pokud máš sklon k závislostem - rozhodně doporučuji se kratomu zbavit co nejdřív
Každej to má samozřejmě jinak - u mě to bylo 3 měsíce na rekonvalescenci těla a další X měsíců na srovnání psyché a to to není zdaleka dolazené. Po roce, když sem tu psal v listopadu post sem měl pocit že je vyhráno, o měsíc později v předvánočním shonu kdy všichni lejou jak pominutý a můj harmonogram byl danej na hodinu sem měl opravdu slabou chvilku a říkal si - jo dřív bys šel upustit páru.
Obecně ale můžu říct že sebekontrola je lepším přítelem, než ta druhá stránka věci.
Na kontrolované pití nevěřím, není to model o kterém se dá mluvit nějak obecně a jeho aplikaci není komu doporučovat. Asi jsou absurdní situace, třeba když někdo vlastní vinařství jako rodinou tradici nebo netuším, jinak mi to přišlo vždycky jako povolení šroubku, při kterém se jednoduše může ztrhnout závit.