• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    FRDK: jasný, ale ber že koukáš na fotbalvečer, dáš pár piv a když to skončí, tak si pěkně ještě o půlnoci skočíš na benzínku pro dvě sedmičky:)) Co kdyby tady ta možnost vůbec nebyla? Já věřím, že pro nějaký procento lidí by to znamenalo na ten večer prostě stop
    IF_
    IF_ --- ---
    FRDK: Já třeba určitě ne, problém ale vidím v tom, že trh s chlastem je proti jiným vyspělým zemím tady extrémně liberální - naproti jiným oblastem, kde se v restrikcích přímo vyžíváme. Protože chlast je náš národní poklad a na ten si nenecháme sáhnout:)
    FRDK
    FRDK --- ---
    TEKKIT: Jo, ale
    chceš žít ve společnosti, kde ti staví do cesty ploty, abys nemohl na trávník? Třebaže když se ho přežereš, bude tě bolet břicho..?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    THEMAKARESH: ty to myslíš dobře! jenže tak učinnej nástoj prevence imho neexistuje...Já vidim tu restrikci jako první nutnej krok no
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    VEX: Nějaký zkušenosti se sociální prací mám, ale spadá to taky už do oblasti nějaký podpory, když už se do těch problému dostaneš. Vím, že ten preventivní přístup určitě není snadný. Hlavně lidi mají těch problémů mraky a chlast je jen jeden z nich, ale myslím si, že rozvíjení kritického myšlení, abys tyhle nástrahy viděl, se musí realizovat dost brzy. Zase si nemyslím, že by to lidi nebyli schopní pobrat, protože do těch závislostí padají lidi různý inteligence.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VEX: jak vždycky říká můj táta, když uděláš kolem trávníku vodní příkop a pětimetrovej plot...tak ho pošlape jen pár lidí. Ale psát "nevstupujte čerstvě zasazeno" nemá žádnej smysl:))
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    IF_: Ale to bys pak měla zakázat reklamu na spoustu dalších věcí. Třeba na nezdravé jídlo, kdy se spousta lidí přežírá sladkostma, smaženým a mastným jídlem atd., kdy ty reklamy vypadají podobně. Piješ třeba nějakou limonádu a všechno je super, bavíme se. Stejně třeba brambůrky, hezky si je vychutnej s přáteli u bedny atd. A že je nadváha a obezita už taky dost problém je evidentní.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: ještě bych tady k tomu rád doplnil (a zajímalo by mě jak to máte vy ostatní)...

    Jak jsem psal, já jsem kdysi začal pro zábavu...ale co je "zajímavý"...od začátku jsem cejtil, že mám k chlastu vztah. Vždycky mi to sedělo...rád jsem se napil...byl jsem "chytlavej". Nevím jak to lépe říct, prostě vždycky jsem "to" měl v sobě (a samozřejmě mám)

    VEX
    VEX --- ---
    THEMAKARESH: Jsi asi nikdy nepracoval s lidma když předpokládáš pochopení takhle složitýho problému.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THEMAKARESH: No jak myslíš, IMHO ač je to ošklivý tak zákazy jsou v současný situaci nezbytnou součástí boje proti chlastu :/

    JE to problém, asi ne jako ve Vladivostoku ale je to problém.

    Ale řeš problém když ti daj na chlast menší DPH než na rohlík. :/
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ADAMIRA: Tak že je to celospolečenský problém, myslím nikdo z nás tady nejspíš nepochybuje. Mluvit, ukazovat, vysvětlovat. Jako lepší by byl názor nějakýho odborníka, který se tím zabývá. On je to dost komplexní problém, kdy s tím využíváním souhlasím. To se neděje jen u alkoholu, ale taky u řady dalších věcí, kdy si vládci jen snaží nahnat chvilkový body. Ale u chlastu, jak se jde do hloubky s poznáváním toho problému, je taky vidět nějaký posun od toho počátečního Skálova tvrdě autoritativního řešení.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THEMAKARESH: Prosimtě a která (funkční) prevence by podle tebe neobsahovala "tupý zákaz"?

    Jinak ano, problém je někde jinde a ač to sám nerad říkám tak ve společnosti, ve společnosti kde je chlastání a opíjení se naprostý normál. Že jde veřer fotr do hospody na deset kousků mezitím co máma u TV vysaje lahev červenýho je pro to dítě obraz všedního dne a stříhá metr do osumnácti let kdy bude moc v tradici pokračovat.

    A taky, jak zmínila IF, toho politická garnitura využívá, házení okousanjech koláčů plebsu v podobě menšího DPH na pivo (to pivo stejně nezlevní ale to plebs nevidí) - to funguje.
    KEB
    KEB --- ---
    Ještě k tomu rodinému zázemí

    Dospělé děti alkoholiků
    https://monikaplocova.cz/dospele-deti-alkoholiku1

    Dospělé děti alkoholiků
    https://monikaplocova.cz/dospele-deti-alkoholiku1

    před časem se to tu řešilo do hloubky, tohle je jen kratičký přehled. Plus je potřeba zdůraznit, že alkoholismus, nebo respektive sklony k němu, jsou dědičné.

    THEMAKARESH: prevence ve státě kde i chlapi mají své dny. Bude vždycky problém. Restrikce jsou snazší, ale zase méně účinné.

    IF_: co pětistovka k důchodu to ještě dokážu pochopit. Ale státní smutek pánovi, co tvrdil, že kouření je super věc, nepochopím asi nikdy. To je totiž přesně z toho rance i muži mají své dny.
    IF_
    IF_ --- ---
    FRDK: Mně právě přijde, že ta prezentace, že alkohol je kámoš, co tě nikdy nenechá ve štychu a je super si dát každý den a udělat si pohodičku s pivem, jehož konstantní pití je znakem pravého chlapa je právě pro ty mladé dost zhoubná. Uznávám, je to může být subjektivní pohled, ale je to v tv, na netu i soc. sítích imho fakt nezdravě na očích. Vlastně to naplňuje klauzuli o klamavé reklamě:)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Myslím rychleji než píšu. :-D
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    IF_: Ale když jdeš do hloubky tak vlastně ne, protože je to pořád jen hloupý zákaz. Spíš by bylo lepší lidem vysvětlit, jak v podstatě ta reklama funguje a na co se jim snaží v mozku hrát a proč je každý rozhodnutí dobrý zvažovat. Jako vím, že bych chtěl po lidech moc a abych nebyl pokrytec, přiznávám, že jedu kolikrát skrze pod(ne)vědomí, ale je dobrý ten cortex používat. ;-) A jako kdo na tu blbost, která ti ukazuje, že jsi pak hrozně v pohodě a zažíváš spoustu radosti, když cokoliv chlastáš, žereš nosíš nebo atp. skočí, tak musíš být hrozně nevyzrálej jedinec bez vlastní osobnosti. Fakt se zdráhám uvěřit, že taková debilita může na někoho fungovat.
    FRDK
    FRDK --- ---
    IF_: Ruppert je upe vypitý tydýt už, se neštítí ničeho. Minule na mě vyskočil, když jsem si pouštěl ten rozhovor s Miovským, něco podobného, jak tu psal Marty minule, super :)

    Jako též si myslím, že když lopaťákům, co každého dne po šichtě tráví volno na rychtě zdražíš zrzec, budou akorát víc nasraní a urvou si jinde. Taky myslet si, že chlast se dá dostat z výsluní na úroveň ostatních drog, kam patří, je trochu bláhové. Možná se pokusit tu propagaci omezit. A spíš ta prevence, mluvit o tom, hlavně s mladýma, nezakazovat.
    Nevím, no...
    IF_
    IF_ --- ---
    THEMAKARESH: Zakazat reklamu podle tebe neni prevence:)

    Reklamy o tom, jak je Jagermeister super pac diky nemu mas party kazdy den nebo ze piti Fernetu je znanka chlapske pohody jsou eticky uz tak dost za hranou.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Pořád dokola ty restriktivní opatření. To máte v hlavě jenom zákazy? Tvl, nejdůležitější je prevence, na kterou se kašle. Řešit ty problémy až přijdou mi nepřijde moc fajn, když by bylo lepší jim předcházet.
    IF_
    IF_ --- ---
    ADAMIRA: Ja to ale myslela naopak. Protoze id Zabakova psala o zavislych na ulici. Takze jsem jen zduraznovala, ze alkohol muze dostat uplne kazdeho. Vysokoskolaky i lidi, co meli stastne detstvi. Neni to problem jen nejake skupiny lidi.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    ZABAKOVA: Rozdodně bych zakázal reklamu na jakýkoli alkohol v TV.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: Sorry, nemůžu si pomoc ale připomíná mi to "...a nebyl to hloupý chlapec, byl z Prahy!" :)

    Ta představa že vysoká škola (upozorňuju že jí nemám takže je možný, že jenom závidím ;) ) dává absolventům +10 bodů na obranu proti alkoholismu a volení SPD je fakt zažraná :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam