• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: stačí abys alkáče poslal na rezonanci co že to s pajšlem a máš pěknou sekeru ve zdravotnictví. Nebo vožrala něco zdemoluje autem nebo někoho atd.

FRKOLKA: no v mojí partě by to moc nefungovalo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OK, myslím si že zaměňujes otazku “jak by měl stát s tímhle problémem bojovat” za otázku “co mužů já udělat abych ukázal ze nepit normální”
    Strkas flusbrok do zakluzovyho děla.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    ADAMIRA: mimochodem jsi porušil hned první pravidlo brainstormingu.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FRKOLKA: Běhání s tulipanem proti tanku, to tu dlouho nebylo :)
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    KEB: ukázat, že nepít je normální. Že nemusím pít, abych byl částí party, abych se mohl bavit, abych se nemusel vymlouvat, že "jsem tady autem" a podobně.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ADAMIRA: No ale ty cizinci by pro kasu měli být vlastně fajn ne? Tady si zničí zdraví a lečí se jinde, kdy spotřební daň zůstane v kase. Pak teda nevím proč byla vybraná spotřební daň za rok 2019 cca 8 miliard a náklady spojené na hašení problémů s chlastem se pohybují kolem 55 miliard (někde jsem dokonce viděl až 86 miliard).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: Já bych s tou statistikou byl opatrnej, vzhledem k tomu ze chlastání je u nás turistická atrakce číslo jedna tak si myslím ze konečný výsledek ani tak neříká to, kolik chlastaji Češi, ale kolik se chlasta v Čechách.

Ps.: opět opakuji, myslím si ze se u nás chlasta moc a JE to problém, ale nejsme zas nějaká totální špička
    IF_
    IF_ --- ---
    ADAMIRA: Podle statistik. Dlouho jsme byli 1. Na svete ve spotrebe (i kdyz data Rusu jsou zpochybnovana) , za lonsky rok jsme teda 4.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    No jasné, máme to takhle jenom my a I R O V E ( co je to Ircan netuším) :D

Tyvole viděli jste někdy třeba .... jakýkoliv jiný evropský město? :D

By mě zajímalo kde se bere ta jistota že jsme v tom chlastu nějak výjimečný (a to si myslím ze chlastame jak hovada ale okolí na tom není o moc lip)

Mě stačilo se projet vlakem na Ukrajině nebo zažít noc v Hamburku.
    KEB
    KEB --- ---
    HANOUCH: jak vidno tak Irčani to mají zařízené stejně jako my.No aspoň v tom nejsme sami. S tím 16i letým smradem je to těžký, byl jsem stejnej smrad a vím moc dobře co jsem vyváděl...
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    KEB: To je fakt dobra otazka :). Na kterou fakt neznam odpoved. Jako rodic je asi dulezity vedet, ze se ti dite neflaka v 16ti v noci parku a neklopi vodky. Kazdopadne co me jako cloveka s problemem s alkoholem stve daleko vic nez neregulovanej prodej a reklama na chlast. Je to piti v pracovnim kolektivu na ruznejch team buldingach konferencich atp, pravidelny liti v patek na ucet firmy. Chlastem narvana lednice v officu, blby kecy od sefa za se nesocializujes kdyz se podobny session nezucastnis. Tady imho mnohdy zacinaj problemy doma od kterejch se odvijej problemy v rodine.
    KEB
    KEB --- ---
    HANOUCH: a co by teda mohlo nějakým způsobem pomoci?
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    obroďte hlavně sebe a svoje děti, k čemu je zákon a morálka, když není poctivosti v lidech?
    obraz zpitého, připitého, i lehce omámeného člověka, jako něco positivního, opilství jako světská radost či útecha duše, jako zbožštělý zdroj inspirace umělců - to všechno sou lživé interpretace, kterými se zkáza snaží vetřít do přízně naší psychologie. říkám - nenechme to tak. neomlouvejme mazlavky, protože sou to umělci, neserme se s názorem na opilce z vedlejších dveří, jen proto, že jsou mladí a tím, že se dobře baví nemohou nic zkazit. Chápu, že to zavání radikalismem, ale je na místě - jde hlavně o nás. nepleňme si příčinu s následkem, nehledejme příčiny ve vině žen, rodičů nebo prostředí - i ten kdo neleje má ženy, rodiče a někde vyroste. na závěr - alkoholismus je problém našeho současného já, ne toho minulého, které holdovalo šťastně litrům chlastu, nebo toho budoucího, které na základě "výměny"/"přehodnocení" přístupu nabídne něco odlišného.

Pokud někdo, zjednodušeně, dostane alkoholismu, protože pije, aby utěšil svůj disharmonický vztah s otcem, tak náprava vztahu z otcem jeho získanou závislost nemění. naopak jen okolnost vzniku závislosti se posune do roviny "vlastně si za to nemohl" a to je nebezpečné - slabost je důležité si přiznat a bojovat proti ní, ne s ní žít a úpravou perspektivy a okolí jí vyhodnocovat jako normu.
    ještě jinak - zjištěním "proč" se současným stavem mnoho nesvede a předvídat "proč" která by mohla přijít v budoucnu by se mohlo rovnat paranoidnímu počínání. ale můj názor a musím říct, že na začátku sem v tom takhle jasno neměl.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    KEB: Jestli si myslis ze tady diky restrikcim nenasavaji teenageri tak te bohuzel vyvedu z omylu chlastaji tu uplne stejne jako u nas akorat ne v hospode(coz je mozna horsi) protoze pivo za 6 eur je o nicem kdyz za stejnou cenu muzes mit tabletu extaze, k flasce vodky co koupil kamos co mu uz tech 18 bylo. Ja si nemyslim ze je fajn prodavat panaky u stanku s novinama a mel by se alkohol prodavat detem. Reklamy na alkohol povolit jen kdyz modely/ky budou delat nezdrave vypadajici otekly. alkoholici. Na druhou stranu stat by skutecne nemel bejt nase matka, co ti nakaze ze posledni pivo v 10 a pak vecerka. Sebevetsi regulace nas zavislosti nezbavi te se zbavime pouze my sami. Doufat ze pomuze stat je stejna blbost jako regulovany piti. K tomu jeste u tech deti prispeje to ze cim vic to zakazes tim spis do sebe tu ilegal vodku nekde v parku otoci. O otravach alkoholoem timhle zpusobem tu noviny pisou vcelku pravidelne.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    KEB: presne, cim ty pubertaci zacnou pozdejc, tim pro ne lip, kez by to tady bylo zazity
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: protože po nealko drincích není poptávka. Nic víc v tom není.

HANOUCH: jasně, ale tohle je něco jinýho. To jsou jedinci, co se chcou zliskat jak dobytci. Takoví si cestu najdou. Pokud, ale omezíš celkovou dostupnost chlastu (tady koupíš panáka i v trafice) tak by to mohlo zkomplikovat život těm, co si po ránu u vietkonga kupujou pleskačku. A taky by to mohlo zkomplikovat dostupnosz chlastu děckám.

To mi připomnělo, že občanku po mě v hospodě chtěli poprvé, když mi bylo skoro 19.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    IF_: fakt ze nesezenes chlast po 22 ma za dusledek to ze si tech piv v 21.55 koupis domu misto tri treba osum co kdyby ze jo :)
    IF_
    IF_ --- ---
    HANOUCH: Jasně no, tak to jsme pak v prdeli:) Je pravda, že třeba prohibice vedla spíš k opačnému účinku.
    ADAMIRA: Mně nemusíš vysvětlovat, jak se v nouzi shání chlast:) Já spíš myslela, že by to omezení mohlo pomoci u populace, která na tom ještě neni tak bídně.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    IF_: Ziju v zemi kde si chlast nekoupis na benzince a vubec po 22 hod ani v offlicence. Hospod kde ti nalejou po 12 je jak safranu. Zdaneni chlastu je taky o dost vyssi a problem s alkoholismem to tu imho neresi naprosto vubec. Jedinej efekt kterej to ma je ten ze vidis naprosto zlity iry vravorat pred hospodou uz v 9 vecer + se leje vic doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam