• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Mne do toho bohuzel spadnul dalsi blizky kamos. Resit to ma nas spolecny kamarad, ktery si chce vzit na pomoc dva kolegy z prace, kteri jsou mu taky blizci, ale kvuli slabe psychice mam obavy, aby to nemelo opacny efekt a necitil se pak jak maly dite pred rodici. Neexistuje pls v Praze nejaky misto, kde by nekdo poradil, jak na to, abychom se vyhnuli nejakym zbytecnym mrzenim kvuli tomu, ze to clovek mysli dobre, ale neni to uplne jeho obor? Vice osob u toho pravdepodobne bude muset byt, protoze kdyz to s nim resi jen jedna, tak se z toho vzdy "vykrouti" a rika, ze je vlastne vse v klidu, ze to neprehani.

    Diky!
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Tak mam za sebou kveten bez alkoholu a tak se mi to s cistou hlavou zalibilo, ze si to protahnu pres cerven a pak bych rada pres cervenec a srpen a dal, az daleko za obzor. :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    IF_: tohle znám moc dobře:/
    VEX
    VEX --- ---
    SDN33: nevím jak jsi přišel na to, že stimulanty dneska nešlapou. Když já prvně zkusil kouli, byl běžný obsah mdma 140-160mg. Dneska si musíš dávat bacha na overdose, protože 250 až 300 je pomalu standard. Před dvěma lety jsem si toho všim, tak předpokládám, že se situace nezměnila. Všude čtu jak je koks čistej jak nikdy. U perníku věřím, že je to pořád stejnej ředěnej sajrajt, to jo. Pardon za OT.
    KEB
    KEB --- ---
    MRK_EF: kdybys chtěl změnit klima, tak Kroměříž :-)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    LA_PIOVRA:
    Jo máš pravdu, nepijí. Ale obecně, co pozoruju já, tak se víc fetují ostatní věci a chlast je upozaděn. Nebo jsou stimulanty víc dostupný, nevím, nemají už prostě takovou nálepku nebezpečna. (Ani tak dobře nešlapou jak kdysi teda teda, tj taky fakt) Takže nevím, co je horší, jestli dávat v 16 lajny anebo poslouchat mudrování v hospodě.. přece jen tu a tam narazíš v knajpě na někoho rozumnýho co ti může předat i vcelku slušný názor a pohled. Jo vím, je to hodně bídnej argument.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LA_PIOVRA: Já se trochu bojím toho, že dnes mezi lidma 14 - 16 žádný rozhořčený intelektuálové nejsou. :-) Jinak co tak pozoruji na sídlišti tu generaci, která vystřídala tu naší, tak sice asi pijou míň, ale je v módě to kombinovat s práškama.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SDN33: v roce cca 1993 to same. Zajimalo by mne, jak je to dnes, ale myslim, ze lidi 14-16 v v socialni sfere, v jake jsem byval (mlady rozhorceny intelektual) uz tolik nepiji, ale mohu se mylit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: ...hlavně člověk si řekne že si dá měsíc a najednou se všem začnou rodit děti, mají svatby, každej má svátek a hned na to narozeniny, pak Real vyhraje ligu mistrů a tyhle naschvály!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IF_: on ten měsíc vypadá, že uteče jak voda...ale je to KUREVSKY DLOUHÝ!:)
    COPS192
    COPS192 --- ---
    MRK_EF: absolvoval jsem lecbu v Bohnicich pod Matanellim a Nešporem... pres 5 let nepiju... to je duvod, proc ti doporucim PNB:)
    IF_
    IF_ --- ---
    Take mam ted jednu storku. Vola mi dobra kamoska, ze nema dobry pocit z toho, ze jeji pritel si dava kazdy vecer cca 2 az 3 lahvace. Ze ji to neni uplne prijemne a navic ji pripada, ze to posiluje jeho obcas cholerickou povahu atd. Maji male dite. Rikam tak ho popros, zda byste si nemohli dat mesic na suchu, jen tak na zkousku a uvidis. Pry zcela dobrovolbe souhlasil. Pak mi obden volala, jak pritel stupnuje tlak, po tydnu to bylo neco ve smyslu: Tvuj otec si take dava pivo kazdy den, je to normalni a me nutis nepit (pritom s tim mesicem sam souhlasil). Vydrzel to deset dni... Ale ma to pry samozrejme pod kontrolou a kdyby chtel, tak to da, ale on nechce!
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Ráda bych se tady s vámi podělila o jeden příběh mé kamarádky.
    Zhruba před rokem jsem přestala pít, ona to zmerčila a mezi řádky se mi svěřila s tím, že je zřejmě také alkoholik (z jejího pozdějšího vyprávění to bylo více než očividné). Prošla si klasickým absťákem - pocení, třes, zvracení, deprese. Po celou dobu jsem se tady pro ni snažila být a utěšovala ji hlavně ve chvílích, kdy si neuměla představit budoucnost bez chlastu. Vrátilo mě to zpět do dob mé abstinence, kdy jsem před mou rodinou tajila pravé důvody mých nevolností a těch probdělých nocí, kdy se mi podařilo usnout jen po napití.. Svěřovala jsem se jí zcela otevřeně.

    Za pár dní absťák pominul, vrátila se jí dobrá nálada a deprese vystřídaly plány do budoucna. Ale konverzace začala slábnout, až se vytratila úplně. V té době mě postihlo poměrně vážné onemocnění, řada vyšetření, biopsie, strach a musím zahanbeně podotknout, že jsem ztratila síly pomáhat někomu jinému.

    Po několika měsících, kdy jsem podstoupila operaci, jsem ji kontaktovala. Překvapila mě tvrzením, že její psycholog po několika společných sezeních usoudil, že vlastně závislá není a tato zkušenost ji posílila natolik, že už to má pod kontrolou. Snažila jsem se vše vnímat jako pravdu, byť se mi moc věrohodná nezdála a snažila se ji přijmout, aby toto tvrzení zamítla a nepokoušela osud. Dost možná jsem ji ve skrytu duše záviděla - ona se bude moci kontrolovaně napít a já nikoliv.

    Přiznala se k pár sklenkám. Následovaly fotky s jejím podroušeným výrazem.
    ... a skončilo nechtěným těhotenstvím po několika propitých nocích, kdy adeptem na otce byli dva kandidáti. Ve snaze nepropadnout trudomyslnosti jsem se snažila nabídnout jí veškerou mou pomoc v těhotenství. Nicméně se rozhodla pro potrat a momentálně se zabývá postováním sebelítostných citátů.

    Tolik ke "kontrolovanému pití".
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: Když už jsem u toho, vzpomněl jsem si na řidiče autobusu, říkalo se mu Leny - starší Slovák, kterej jezdil linku kolem té hospody. Většinou ho museli na odjezd jeho spoje upozorňovat místní, aby nemeškal, zatímco zasněně kopal 8. slivovici. Často nás rozvážel přímo na adresy a nikdy nechtěl zaplatit. Tu a tam se vykašlal na celej pravidelnej spoj, naplnil autobus lidma od stolů a vyrazil s náma do vedlejší vesnice na diskotéku. Jednou nechal řídit asi 16 letýho kluka celou trasu zatímco vzadu na pětisedaččce flirtoval s děvčaty kdežto důchodce jímala hrůza a dožadovali se okamžitě zastavit a vystoupit. Ano správně - už dojezdil. I když nutno říct, že bez nehody.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MULTICAT: To teda. Mě když bylo 14, tak jsme poroučeli každej pátek ( pak už i soboty, pak už i v týdnu) panáky a pivní speciály jak nějací noblesní pánové. A to nás chodilo třeba deset, všici stejnýho věku plus minus 2 roky včetně holek. Hospodskej se k nám tehdá choval úslužněji a zdvořileji, než kde kdo v nějaký lepší restauraci. Jednou měl echo , že maj dojet policajti, tak nás nahnal do tělocvičny dolů, pak za náma přišel, omluvil se, napsal něco na účet hospody a jelo se dál. :D (To byl rok tak 2004).
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZABAKOVA: Je to tak. Vyhýbat se ostatním nelegálním drogám je mnohem jednodušší. S tím, že nemalý podíl má na tom fakt, že alkohol a cigarety jsou pro stát dojná kráva. Kdyby se alkohol a cigarety prodával jen na občanku v registrovaných obchodech a byly na něj zakázaný reklamy, tak by to bylo taky o něčem jiným.
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    ahoj, přátelé
    sem pijan - tajnúskář, jen tak si udržovat hladinku a občas to ujede ;], ted 7 dnů bez kapky a zatim to jde.
    2x nedokončena amb. léčba
    Rozhodl jsem se podstoupit ústavní léčbu, co by jste doporučili ?
    Bohnice nebo apolináře ?
    máte tu jistě bohaté zkušenosti
    děkuji
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    mne prijde, ze kdyz clovek sekne s pernikem, tak to ma lehci, nez clovek, co se snazi nepit...kdyz skoncim s pikem a prestehuju se mimo zdroj a ne vedle varice, tak nemam spoustec, nez kdyz jdu v jakymkoliv meste z prace a potkam x zahradek...a v obchode cumim na regal tvrdyho
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    GENERALLZ: Takze to, ze jsem ve svem zivote udelala chybu a “nezvladla alkohol” (prave take i vlivem jeho pristupnosti ve velmi ranem veku kdy hospodskym nedelalo problem nalevat 15ti letym detem tvrdej klidne kazdej den) mi nejakym zpusobem znemoznuje komentovat ten obrovskej pruser pristupnosti a reklamy alkoholu (ktery ma mnohdy horsi dopad nez ostatni drogy)? Marketing mam vystudovanej, a dokonce mam i par znamych co vlastni bary a necitim vuci nim jakoukoliv nenavist ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    GENERALLZ: Třeba já problém s alkoholem nemám, nikdy jsem neměla, nepiju. Ale pivečko, náš národní poklad, ničí osobu blízkou, spousty kamarádů... Vidím to, vnímám to, všímam si toho. A je to PEKLO.
    Víš, nejhorší je právě to podvědomé vnímání, že je to JEN pivo.
    Uf teď jsem nasraná, takže raději končím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam