• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    POHODAVOLE: Týpek musí chtít hlavně sám, jak píše Xindl, důvod si vždycky najde. Na druhý straně nastavit zrcadlo rozhodně za to stojí, akorát nemá smysl ho pak násilím zachraňovat. Mně třeba pomohlo, že mi lidi, se kterýma jsem lil a sami pijou hodně řekli, že to už je i na ně moc. Nějakou dobu jsem pil dál, ale spolu dalšíma poserama v životě způsobenýma především chlastem to bylo velký záváží k rozhodnutí, že to musim utnout a objednal jsem se na léčbu.
    KEB
    KEB --- ---
    POHODAVOLE: na soukaliče je potřeba se vykašlat, to je základ.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDR3_I: to mame bohuzel podobne, protoze vetsina lidi leje :D
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    POHODAVOLE: asi jsem se spatne vyjadrila, to ze ma problem s alkoholem je urcite delsiho razu, ale ze svy zkusenosti vim, ze kazda vetsi a horsi udalost (rozchod, zmena prace, rodinne problemy apod.) me razem katapultovala do naruce alkoholu, a vzdycky mi strasne pomohlo kdyz se nasel nekdo v mym okoli kdo se mnou chtel travit cas i jinak nez v hospode/chlastanim ;) ja takovych lidi moc neznam, proto na to asi kladu takovy duraz
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDR3_I: zname se od prvni tridy a alkoholem si zprijemnujem spolecne chvilky skoro dvacet let, tak si nemyslim, ze by na to mel primo vliv ten rozchod, ale dela castecne v pohostinstvi, tak ma samo snadny pristup k alkoholu. Kazdopadne i tak jsem netusil, ze je schopny dat za dopoledne v praci pet cideru + pet panaku a odpo si jeste vzit lahev domu. Sledovat se to bude jeste 14 dni a s tim pak skoci kamos do nejaky ty poradny, kde mu snad neco poradi.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    z myho neodbornyho pohledu bych taky doporucila zkusit s nim travit hodne casu a vymyslet aktivity ktere neobsahuji alkohol. Myslim, ze jeden z duvodu piti je i ztrata vztahu a propojeni s lidmi (a nebo naopak vztahy jen s temi co lejou od rana do vecera, po praci hospoda/koncert). O to vic kdyz ted prisel o pritelkyni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    XINDL: to je mi jasny, ale na druhou stranu to nejde jen tak prehlizet.
    XINDL
    XINDL --- ---
    POHODAVOLE: pokud bude chtít pít, tak si důvod vždycky najde, i kdybys na něj vytáhl nejneprůstřelnější argumenty. Tím ale nechci shazovat snahu kolegů, ať to klidně zkusí. Rozhodně bych ale doporučil, ať si kolegové zajdou do nějaké adiktologické poradny a proberou to s odborníkem, ať mají větší jasno v tom, co od toho očekávat a kdy do toho přestat investovat energii a nechat to jen na něm.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PLOMBDENTIST: tohle vymyslel kamarad a ja si prave nejsem jisty, jaky to muze mit efekt. Spis bych tipoval, ze prestane pit pred nima a zacne vic sam. Nedavno se rozesel s devcetem a pravdepodobne mu jeste brzy umre pes, tak to chudak taky nema snadny. Na druhou stranu si zacal sam pred nejakou dobou evidovat, kolik vypije a pak radsi prestal, kdyz videl, kolik toho je. Aktualne mu to eviduji uz 14 dni kolegove a maji to prave v planu pouzit, aby tim mohli shodit potencialni vymluvy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Mne do toho bohuzel spadnul dalsi blizky kamos. Resit to ma nas spolecny kamarad, ktery si chce vzit na pomoc dva kolegy z prace, kteri jsou mu taky blizci, ale kvuli slabe psychice mam obavy, aby to nemelo opacny efekt a necitil se pak jak maly dite pred rodici. Neexistuje pls v Praze nejaky misto, kde by nekdo poradil, jak na to, abychom se vyhnuli nejakym zbytecnym mrzenim kvuli tomu, ze to clovek mysli dobre, ale neni to uplne jeho obor? Vice osob u toho pravdepodobne bude muset byt, protoze kdyz to s nim resi jen jedna, tak se z toho vzdy "vykrouti" a rika, ze je vlastne vse v klidu, ze to neprehani.

    Diky!
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Tak mam za sebou kveten bez alkoholu a tak se mi to s cistou hlavou zalibilo, ze si to protahnu pres cerven a pak bych rada pres cervenec a srpen a dal, az daleko za obzor. :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    IF_: tohle znám moc dobře:/
    VEX
    VEX --- ---
    SDN33: nevím jak jsi přišel na to, že stimulanty dneska nešlapou. Když já prvně zkusil kouli, byl běžný obsah mdma 140-160mg. Dneska si musíš dávat bacha na overdose, protože 250 až 300 je pomalu standard. Před dvěma lety jsem si toho všim, tak předpokládám, že se situace nezměnila. Všude čtu jak je koks čistej jak nikdy. U perníku věřím, že je to pořád stejnej ředěnej sajrajt, to jo. Pardon za OT.
    KEB
    KEB --- ---
    MRK_EF: kdybys chtěl změnit klima, tak Kroměříž :-)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    LA_PIOVRA:
    Jo máš pravdu, nepijí. Ale obecně, co pozoruju já, tak se víc fetují ostatní věci a chlast je upozaděn. Nebo jsou stimulanty víc dostupný, nevím, nemají už prostě takovou nálepku nebezpečna. (Ani tak dobře nešlapou jak kdysi teda teda, tj taky fakt) Takže nevím, co je horší, jestli dávat v 16 lajny anebo poslouchat mudrování v hospodě.. přece jen tu a tam narazíš v knajpě na někoho rozumnýho co ti může předat i vcelku slušný názor a pohled. Jo vím, je to hodně bídnej argument.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LA_PIOVRA: Já se trochu bojím toho, že dnes mezi lidma 14 - 16 žádný rozhořčený intelektuálové nejsou. :-) Jinak co tak pozoruji na sídlišti tu generaci, která vystřídala tu naší, tak sice asi pijou míň, ale je v módě to kombinovat s práškama.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SDN33: v roce cca 1993 to same. Zajimalo by mne, jak je to dnes, ale myslim, ze lidi 14-16 v v socialni sfere, v jake jsem byval (mlady rozhorceny intelektual) uz tolik nepiji, ale mohu se mylit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: ...hlavně člověk si řekne že si dá měsíc a najednou se všem začnou rodit děti, mají svatby, každej má svátek a hned na to narozeniny, pak Real vyhraje ligu mistrů a tyhle naschvály!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IF_: on ten měsíc vypadá, že uteče jak voda...ale je to KUREVSKY DLOUHÝ!:)
    COPS192
    COPS192 --- ---
    MRK_EF: absolvoval jsem lecbu v Bohnicich pod Matanellim a Nešporem... pres 5 let nepiju... to je duvod, proc ti doporucim PNB:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam