• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: problém hulení je hlavně to, že tj populární nejvíc mezi 15-25 generací. Dospělýho člověka s vyvinutým mozkem to už tolik neohrozí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEB: A to že to byla "startovní droga" bereš podle toho že kouřila trávu a pak začla s něčím tvrdým? To je dost vratká dedukce IMHO.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KEB: Alkohol devastuje komplet všechno. Tělo, hlavu, sociální návyky a vazby, rodinu, práci. Záleží jak u koho a jak v jakým stádiu. Co si budeme povídat. Mám sice kamarádku, co se "prohulila" do invalidního důchodu srkze paranoidní schizofrenii a hospitalizaci v Bohnicích, ale k tomu hulení taky poctivě chlastala.
    KEB
    KEB --- ---
    LA_PIOVRA: dobře uznávám heroinem jsem přestřelil. Tam to srovnání kulhá na obě nohy.

    Za marihuanou si stojím. Znal jsem dost typu, co měli marihuanu jako odrazový můstek, pro tvrdší záležitostí a taky na to dojeli. Potkat Spálence za volantem asi taky uplne nechceš. Alkohol devastuje tělo, hulení hlavu. Někteří mí spolužáci na střední, co měli za kvartál tak tři dny bez trávy, když jim došla, se byli se svými tupými výrazy ochotni do krve hádat, že to není návykové atd Ale je mi jasné, že zde jsem jako odpůrce legalizace těžce osamocen. :-)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mezi širší veřejností je za takovej všeobecně uznávanej fakt bráno, že marihuana je takzvaná vstupní droga. Dá se asi polemizovat nad tím, jestli něco takovýho existuje, nebo je to jen strašák. Ale v tomhle ohledu je imho mnohem horší alkohol. A já s tím souhlasím. Nevím, jak to tady mají místní lidi s křížovými závislostmi. Ale za sebe a mojí sociální bublinu můžu asi s klidem říct, že první droga, která se ke mě dostala byl alkohol a až potom tráva a další věci. Navíc opilej člověk je náchylnější k tomu si vzít další věci.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    LA_PIOVRA: pekne napsany...tak kazda zavislost dokaze cloveka rozebrat, ale chlast je na to vynikajici, kdyz clovek o sobe nevi a nekoho sejme autem nebo ozralej spadne, zbije...a dalsi pekny priklady
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KEB: dolovil si opoponovat.

    1) Chlast je jedna z drog co cloveka desive devastujou uz samotnym dlouhodobym/chronickym uzivanim.
    U heroinu jsou mnohem vic znicujici sekundarni dopady: obstaravani penez, (ne)cistota, zpusob aplikace a komplikace z nej, protredi ostatnich uzivatelu a distributoru...
    Proto taky u heroinu existuje funkcni substitucni lecba. U chlastu ne.

    2) Marihuana se krom nejakych obasnych zachvevu nachazi ve stavu temer dekriminalizace. Ve vekove a sociokulturne vymezenam prostredi, kde jsem se pohybovaval bylo jeji koureni spolecenskou normou.
    Netvrdim, ze je nez rizika (a to je mj. i duvod, proc neuzivam) - dopady zpusobu aplikace, patrne popostrkujici cinitel pro rozvoj larvovane schizofrenie... ale jakykoli srovnani s chlastem a jeho dopady na okoli, kriminalni kazuistiku, zdravi je uplne mimo.
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: tak chlast je legální, daxse bez problémů koupit takřka všude, je to společenská záležitost atd. Udělej to takhle s heroinem a bude to stejný marihuana už k tomu pomalu směřuje taky, bohužel.
    IF_
    IF_ --- ---
    SM3: Super rozhovor, Jakub M. je vybornej.

    Na druhou stranu, když se podíváte na schémata profesora Nutta (britský profesor a neuro-farmakolog David Nutt se ve své práci zabývá dopadem drog na člověka i jeho okolí – pozn. red.), tak co se týče rizik, nejhorší je chlast. Všichni se bojí, co se stane, když lidi budou brát heroin, pervitin, kouřit trávu. A ono se to děje, není to bezpečné. Ale tu paseku, kterou nadělá alkohol, to si málokdo uvědomuje
    SM3
    SM3 --- ---
    Čtyři piva denně, to není v pořádku. V Česku se chlastá strašně a vede to ke drogám, říká psychiatr | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...islost-lecba-hranicni-porucha-psychoterapie-prevence-jakub_2007121200_och
    SM3
    SM3 --- ---
    Adiktolog Vobořil: Alkohol je ještě horší než heroin | E15.cz
    https://www.e15.cz/...-horsi-nez-heroin-rika-byvaly-narodni-protidrogovy-koordinator-voboril-1365625
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Můžu přestat pít, když budu chtít? Závislost je ztráta vnitřní svobody, mezi ní a návykem je rozdíl
    Můžu přestat pít, když budu chtít? Závislost je ztráta vnitřní svobody, mezi ní a návykem je rozdíl | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...pit-kdyz-budu-chtit-zavislost-je-ztrata-vnitrni-svobody-mezi-ni-a-8219571
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Ranní vyprošťovák kocovinu nespraví, říká primář od Apolináře • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/spolecnost/ranni-vyprostovak-kocovinu-nespravi-rika-primar-od-apolinare
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Můžu přestat pít, když budu chtít? Závislost je ztráta vnitřní svobody, mezi ní a návykem je rozdíl | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...clid=IwAR2pXl9x3T3P6Gg7u_LiRKOOENmBhQBp6pqtVfqQUlj0ohNA4uphPjifAaU#repeat
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    on s tím láká neláká je to třeba u mě promněnlivé - vím že v tom alkohol není a nic by se nemělo stát, ale zase vím jak snadno se obrousí hrana pozornosti a vůle. Někdy je tenhle problém přenášenej na celkohovou rovinu ALKÁČ X NEALKÁČ. Když třeba potkám nametenýho souseda, kterej mi začne vyprávět nějaký historky ze života a já si najendou uvědomim, že alkáči sou hodně romantický duše, že viděj obyčejný věci až literárním okem a všechny životní proti rázem převažuje pár pocitových vzpomínek na romantickou chvíli někde v závějích s lahví vodky a podobně.
    KEB
    KEB --- ---
    HONZA09: jo to znám pinglica si mě málem fotila že vypít za večer osm birellu to ještě neviděla :-D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mě nealko pivo nějak neláká. V práci si radši dám limonádu. Ale jednou v hospodě, když jsem měl období, že jsem nepil, tak jsem těch Birellů vypil asi dvacet. Teda během dvou dnů. Barmanka si ťukala na čelo, když jsem objednával Birella a musela mi říct, že už nejsou, protože jsem je všechny vypil. :-)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    nealko pivo piju proto, že miluju hořký, nemám rád přeslazený limo a rád se občas tahám po putykách s kamarády, kteří dokáží své špičky kontrolovat. Prokládám to kvanty kafí. Spokojenej já, kámoši i putykáři.
    Na kalby vozím prvně pomocnou basu nealko lahváčů. Co nevypiju, po tom rádi skočej šoféři ap. před nedělním odjezdem.

    Ve víru velkoměsta rád dietní GT, když potkám.

    Na jevišti zdatně popíjím nealko víno, je-li konzumace ve scénáři. Ostatní taky, aspoň nebreptají.
    Před hraním jsem si donedávna (dva roky zpět) dával hlt vína na rozvázání jazyka a duše. Následováno téměř vždy mrzutou morální mikrokocovinou (sugesce???), tak už na to taky kašlu.

    Ono mě to nepití vlastně za celou dobu nikterak neomezovalo -- až na občasnou srážku s blbcem. Ani před barem, ani za barem, ani na jevišti, na akcích, rychtách...

    (Ale rád bych zase zažil kalbu, na který bych vytuh, než začnou ostatní blekotat, abych neměl zaječí oumysly ;)
    WTK
    WTK --- ---
    KONZUM23: obcas si dam birella ale teda rozhodne po nem nemam chut se zlejt.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KONZUM23: jj ty sny hodně vypovídají o nás samotných no:)) Mimochodem já jsem nakalenej nikdy nic zase tak hroznýho neprovedl...ale z toho okna mám hrůzu co pamatuju. jak se říká "sice jsem nic neudělal, ale mohl bych":)

    (jen pro upřesnění, tim nic zas tak hroznýho myslím kriminální činy apod...takových těch menších demencí, že si ještě dnes klepu na hlavu mám na kontě samozřejmě mraky)
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    ANDR3_I: no jako nabízí se zde teda zajímavá otázka - já kráčel tou cestou že si nedávám ani birell nebo ckoliv co má imitovat alkoholovou předlohu právě kvuli tomu, že si člověk snadněji naběhne do psychologické pasti, nebo v sobě vybudí chuť na originál, kterou nepřemůže.

    Proto mě asi překvapila tvoje reakce :D.

    Co osatní - pijete nealko alka?

    TEKKIT: no já tam žádné ty persekuční nebo stydné motivy nemám. Ve dvou těch snech to bylo tak, že jsem to udělal jakože mimoděk a pak mi to hned (v tom snu došlo) - v jednom mi to bylo jedno protože sem se vzbudil záhy a v druhém sem cítil naštvání z toho že sem tak triviálně porušil abstinenci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam