• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    porovnáváte neporovnatelné, alkohol je tu kulturní a hojně nadužívaná droga. Ty následky úzce souvisejí s počtem uživatelů. Kterákoliv takhle rozšířená droga by pravděpodobně s sebou nesla nejvyšší následky. Vždyť jaké jsou následky nadužívání cukru. Moc bych za to nedal, že se ty finanční společenské ztráty nebudou tolik lišit od alkoholu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KEB: Detaily neznám, ten člověk je neurovědec a pracuje pro Nár. ústav duševního zdraví, asi by ti řekl více detailů, případně ten rozhovor je celkem snadno dohledatelný. Řešili to tuším někde v druhé polovině. Tahle informace o THC mě překvapila a zároveň nepřekvapila (samozřejmě jsem četl už dřív, že to rizikové je, ale nevěděl jsem, že až tak).
    KEB
    KEB --- ---
    HONZAL: ta nebezpečnost ve srovnání s LSD či psylocibinem je IMHO v množství a četnosti konzumace. Na LSD nebo houbách nehrneš tak často v mnoha případech pořád. Nebo ano?
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Na tohle tema je vyborny tenhle film:)

    Let / Flight (2012) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/299884-let/prehled/
    LOGO
    LOGO --- ---
    WOTAR: člověče, tahle souvislost mě nikdy nenapadla, že vlastně ano, chlast je přestupní k drogám. Tak jsem hodnej jak milius, ale když už se mi někdy (naštěstí ne často) stane, že se jdu ožrat, tak nesmím nic potkat, protože v tu chvíli už je mně pak všechno jedno :b
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Imho neni dobrý srovnávat alkohol s hulenim. Každý má svoje rizika. Prý zvyšuje riziko schizofrenie o 30% (to jsem zaznamenal v rozhovoru s Filipem Tylšem na RealTalk) a to podle mě taky neni legrace. Je prý nebezpečnější, než jiné halucinogeny včetně LSD nebo psilocybinu.

    Stejně jako s alkoholem to pro někoho neni vůbec dobrý a měl by se tomu vyhnout obloukem, protože stejně jako u alkoholu je tendence tuhle drogu bagatelizovat.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KLATIC: Souhlasim, chlast pro mně vždycky byl takovej startér pro další věci, který už jsem třeba jinak vůbec nedával - amfetaminy a jiný stimulanty jsem si po 20tce vlastně nikdy nedal za střízliva, protože jsem pak byl úzkostnej a měl problémy s tlakem, když jsem byl vylitej, tak mi to bylo jedno a pral jsem tam cokoliv, o to horší pak byl konec. Občas jsem takhle "punkově" přihodil nějaký halucinogeny a hulení, který jsem jinak ve společnosti neprovozoval právě kvůli úzkosti. Žádná jiná droga na mně nikdy takhle nepůsobila včetně benzáků, vždycky jsem se spíš bál a byl konzervativní (po té 20tce, v pubertě to ještě bylo jiné), po alkoholu jsem se nezdráhal před ničím. Takže za mně je alkohol rozhodně mnohem víc přestupní drogy než hulení, pokud se o tomhle vůbec dá mluvit, z výzkůmů to pokud vím moc nevyplývá.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    podle mych zkusenosti, kdyz je nekdo vylitej, je schopen do sebe naprat opravdu ledacos (a to i kdyz by ho za strizliva nic podobneho nenapadlo), zhulenej si chce dat primarne dalsi brko
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ADAMIRA: presneji receno se tomu rika indukce
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEB: A to že to byla "startovní droga" bereš podle toho že kouřila trávu a pak začla s něčím tvrdým? To je dost vratká dedukce IMHO.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    HONZA09: Ono je to tím, že alkohol je legální droga. Marihuana je ilegální, ale i tak má ty společensko kulturní dosahy. Její masivní rozšíření v bublinách pak má efekt - psychologicky jí vnímáš jako věc která je zakázaná, ale skvělá (policie, věda, státní aparát a autority neví) a právě tenhle setting je tím vstupním můstkem k dalším. Dle mě tedy. Já měl marihuanu dřív než sem se kdy opil, ale můj problém je chlast. Chroničté huliči jsou specifický svojí psychologií a samozřejmě tím jak se pohybují ve spolčností a jaké mají vazby. často to jsou inteligentní lidi, který prostě jen moc hulej a tak se pohybují mezi těma, který jsou víc zvířátkoidní. frustrace, časová disharmonie jakýhokoliv životního řádu nebo jen třeba spánku a nonstop daydreaming je prostě dobré podhoubí pro rozvoj schizofrenií atd.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    DUSIN: to das, jenom z toho, jak sem pises, je jasny, ze jses rozumnej kluk. Ja bych zkusil nejaky ty vybehy/prochazky do prirody krome ty lecby, to je supr. Nevzdavej nic hlavne!
    XINDL
    XINDL --- ---
    AD v kombinaci s chlastem hlavně vůbec nefungují, takže se není vůbec čemu divit, že i když bereš Trapridal, tak seš v depkách.

    Jinak rozhodně podporuju rozhodnutí jít do léčby. Ještě bych pak doporučil nepodcenit doléčování
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: není to tak, že AD v kombinaci s chlastem fungují spíš jako pro depresiva?
    IF_
    IF_ --- ---
    DUSIN: Drzim palce s lecbou. Ono urcite hlavne neni dobre brat AD a pit na to, to pak to brani vlastne nema smysl.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KEB: Alkohol devastuje komplet všechno. Tělo, hlavu, sociální návyky a vazby, rodinu, práci. Záleží jak u koho a jak v jakým stádiu. Co si budeme povídat. Mám sice kamarádku, co se "prohulila" do invalidního důchodu srkze paranoidní schizofrenii a hospitalizaci v Bohnicích, ale k tomu hulení taky poctivě chlastala.
    KEB
    KEB --- ---
    LA_PIOVRA: dobře uznávám heroinem jsem přestřelil. Tam to srovnání kulhá na obě nohy.

    Za marihuanou si stojím. Znal jsem dost typu, co měli marihuanu jako odrazový můstek, pro tvrdší záležitostí a taky na to dojeli. Potkat Spálence za volantem asi taky uplne nechceš. Alkohol devastuje tělo, hulení hlavu. Někteří mí spolužáci na střední, co měli za kvartál tak tři dny bez trávy, když jim došla, se byli se svými tupými výrazy ochotni do krve hádat, že to není návykové atd Ale je mi jasné, že zde jsem jako odpůrce legalizace těžce osamocen. :-)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mezi širší veřejností je za takovej všeobecně uznávanej fakt bráno, že marihuana je takzvaná vstupní droga. Dá se asi polemizovat nad tím, jestli něco takovýho existuje, nebo je to jen strašák. Ale v tomhle ohledu je imho mnohem horší alkohol. A já s tím souhlasím. Nevím, jak to tady mají místní lidi s křížovými závislostmi. Ale za sebe a mojí sociální bublinu můžu asi s klidem říct, že první droga, která se ke mě dostala byl alkohol a až potom tráva a další věci. Navíc opilej člověk je náchylnější k tomu si vzít další věci.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    LA_PIOVRA: pekne napsany...tak kazda zavislost dokaze cloveka rozebrat, ale chlast je na to vynikajici, kdyz clovek o sobe nevi a nekoho sejme autem nebo ozralej spadne, zbije...a dalsi pekny priklady
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KEB: dolovil si opoponovat.

    1) Chlast je jedna z drog co cloveka desive devastujou uz samotnym dlouhodobym/chronickym uzivanim.
    U heroinu jsou mnohem vic znicujici sekundarni dopady: obstaravani penez, (ne)cistota, zpusob aplikace a komplikace z nej, protredi ostatnich uzivatelu a distributoru...
    Proto taky u heroinu existuje funkcni substitucni lecba. U chlastu ne.

    2) Marihuana se krom nejakych obasnych zachvevu nachazi ve stavu temer dekriminalizace. Ve vekove a sociokulturne vymezenam prostredi, kde jsem se pohybovaval bylo jeji koureni spolecenskou normou.
    Netvrdim, ze je nez rizika (a to je mj. i duvod, proc neuzivam) - dopady zpusobu aplikace, patrne popostrkujici cinitel pro rozvoj larvovane schizofrenie... ale jakykoli srovnani s chlastem a jeho dopady na okoli, kriminalni kazuistiku, zdravi je uplne mimo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam