• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    tohle je ten vecny alkoholovy kvantovy problem... strizlivy alkoholik nikdy nemuze na sto procent rict jak se zachova po nekolika pivech/panacich/vinech, protoze uz se nerozhoduje jen on, ale on + pozity alkohol a cim je alkoholu vic, tim taha puvodni strizliva mysl za kratsi konec (velmi dusledne opakovane overeno na vlastni hlave)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    "Jen dve pivka" je jeden z nejcastejsich sebeklamu.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    JVCNC: Jak pises v posledni vetě, jen se chces dostat na nejakou pro tebe unosnou miru piti, nez ze chces s alkoholem prestat uplne... chut na beer dohanis siditkem v podobe birelu... prakticky uplne nejvetsi nesmysl, protoze tvuj mozek si dobre pamatuje chute a vune a s tim spojene opojeni... nechapal jsem proc v bohnicich nemuzu mit ani margotku... prave proto, aby mozek nemel jakekoliv vnejsi podnety k tomu zacit bažit po chlastu:) craving je to nejvetsi zlo...
    mel by ses spis hospode vyhybat, nez jit na dva birely a mit radost z toho, ze si to vydrzel... radeji se jdi projit na prochazku, projet na kole, vycistit hlavu... budes mit mnohem lepsi pocit z toho, ze si vubec do ty hospody nesel...
    vydrz opravdu cele dva mesice a verim ze ti dojde ze zacit znovu je hloupost... behem dalsiho mesice budes tam kde si s chlastem zkoncil... a to nechceš...

    držim pěsti!!! vydrž!!!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    take je zvlastni jak se cas strasne vlece, predtim byl tyden tak na dva dny, zbytek v lihu a v lihu to utika sakra rychle, ted mam pocit ze to je tak mesic az dva od posledniho piti a ono to je teprve 14 dni. take to je tim ze misto bezvedomi a kocoviny udelam i neco prospecneho a produktivniho.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja to mam dneska 14. co jsem naposled pil. Jsem produktivni, zase pracuju a vcelku mi to jde od ruky, jen teda dohnat to spozdeni v praci bude chvilku trvat ale co uz. Nemam problem ani jit do hospody a tam stravit vecer na birellu, naopak, tim ze tam jsem strizlivej nemam problem odejit, driv to bylo az na konecnou do bezvedomi. Kupodivu, nechci se prechvalit, ale ani nemam chut se opit, i kdyz chut na pivo je porad, ale to resim uspokojive birellem obohacenym o extrakt horkych a aromatickych kyselin z chmele, takze si z birela udelam plnotucne pivo, echt horke ale bez alkoholu. Z hospody odchazim strizliv a rano mam i neco jako fakt lehky naznak kocoviny asi jen psychosomaticky. nebojim se vzit si ven penezenku jako driv kdyz sem se zlil a postupne vsechno postracel, muj alkoholismus byl dost drahy i na ty sekundarni naklady, jako telefon, nonstop zamecnici jako kdyz sem se pred mesicem a neco dopotacel, ne uplne v bezvedomi ale i tak dost nalitej, domu ve 2 v noci a zjistil ze nemam klice apod.

    Posledni kocovina a celkove opiti se bylo tak strasidelne (a ze me uz hned tak neco po tech propitejch letech nerozhazi), ze verim ze mi to i vydrzi aspon 1-2 mesice urcite a zcela spolehlive absolutni abstinence a potom, porad budu mit takovou hruzu z toho se napit, ze vic jak 2 piva nedam. No uvidime.
    LALAA
    LALAA --- ---
    SALAMAN: Jdeš na to dobře,je vidět,že s tím vnitřně chceš opravdu seknout a to je podle mě půl vítězství,drž se!
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Místo hospitalizace jsem si v říjnu naordinoval Krkonoše a Brdy + ambulantní léčbu.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak osmý den abstinence po minulém čtyřdenním klopýtnutí. Mám se skvěle a lituju jen toho, že jsem tak neučinil o hodně let dřív.
    MONROE
    MONROE --- ---
    OTAVA: Chci to zkusit a udelam pro to maximum. Muzu se treba i ja plest, ale rada bych si kazdopadne popsala s nejakou zenou co si tim prosla..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MONROE: když ty tusis že se řítí do pruseru, je velmi pravděpodobné že je v tom až po uši. Pokud si dotyčný nepřizná že ma problem a je ochotný a schopný ho řešit, je každá pomoc marná.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    SALAMAN: držim pěsti!
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, je tu nejaka zena co by se mnou prohodila par slov a trochu me nasmerovala co a jak?
    Nejde o me, jde o me dost blizkou, dulezitou osobu a tusim, ze se riti do pruseru.

    Diky vsem za pomoc.. Uz nevim co delat.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    KEB: O vánocích to budou 4 roky, co jsme se nenapil (hurá!!! \ (•◡•) / ). Chodím si jen pravidelně povídat k psychiatrovi (nic extra neplatím - je to na pojišťovnu). Pro větší podrobnosti si mě tu stačí vyfiltrovat.
    KEB
    KEB --- ---
    SALAMAN: ok, Salmane tady
    IF_: říká, že to funguje, takže zvaž, jak na tom jsi, ve smyslu jak moc jsi v prdeli a podle toho výber další cestu. Drz se a hodně štěstí!
    IF_
    IF_ --- ---
    KEB: Funguje to u spousty lidí. Mně to třeba pomohlo a to minimálně v tom si spoustu věcí ujasnit a uvědomit.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SALAMAN: drž se!
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: k té ambulantní léčbě, jak vás tady tak poslouchám, tak se mi nezdá, že by to nějak zvlášť fungovalo.

    Znáte někoho, kdo po něčem takovém opravdu nepije a je v pohodě? Já ne, ale po odmaštění jo...
    IF_
    IF_ --- ---
    SALAMAN: Chapu, jak to myslis. S alkoholem se budes ale setkavat cely zivot a bojovat s nim v tomto smeru uz forever, lecebna je jen relativne kratka epizoda. Jen upozornuji, ze oni tam taky nevezmou jen tak nekoho, bud musis mit hodne na zile nebo jsou dost cekaci lhuty. Kazdopadne se drz.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    IF_: Nezkoušel. Ambulantní léčby se bojím z toho důvodu, že bych stejně dál přicházel do kontaktu s alkoholem...
    IF_
    IF_ --- ---
    SALAMAN: Zkusil jsi uz nejakou ambulantni lecbu nebo treba zajit na sezeni AA?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam