• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    KEB: O vánocích to budou 4 roky, co jsme se nenapil (hurá!!! \ (•◡•) / ). Chodím si jen pravidelně povídat k psychiatrovi (nic extra neplatím - je to na pojišťovnu). Pro větší podrobnosti si mě tu stačí vyfiltrovat.
    KEB
    KEB --- ---
    SALAMAN: ok, Salmane tady
    IF_: říká, že to funguje, takže zvaž, jak na tom jsi, ve smyslu jak moc jsi v prdeli a podle toho výber další cestu. Drz se a hodně štěstí!
    IF_
    IF_ --- ---
    KEB: Funguje to u spousty lidí. Mně to třeba pomohlo a to minimálně v tom si spoustu věcí ujasnit a uvědomit.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SALAMAN: drž se!
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: k té ambulantní léčbě, jak vás tady tak poslouchám, tak se mi nezdá, že by to nějak zvlášť fungovalo.

    Znáte někoho, kdo po něčem takovém opravdu nepije a je v pohodě? Já ne, ale po odmaštění jo...
    IF_
    IF_ --- ---
    SALAMAN: Chapu, jak to myslis. S alkoholem se budes ale setkavat cely zivot a bojovat s nim v tomto smeru uz forever, lecebna je jen relativne kratka epizoda. Jen upozornuji, ze oni tam taky nevezmou jen tak nekoho, bud musis mit hodne na zile nebo jsou dost cekaci lhuty. Kazdopadne se drz.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    IF_: Nezkoušel. Ambulantní léčby se bojím z toho důvodu, že bych stejně dál přicházel do kontaktu s alkoholem...
    IF_
    IF_ --- ---
    SALAMAN: Zkusil jsi uz nejakou ambulantni lecbu nebo treba zajit na sezeni AA?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak jsem vydržel nepít 10 dní, abych následně 4 dny prochlastal. Okradli mě v tramvaji, mám ostudu a mega průser v práci (prý mě museli ráno budit sekuriťáci - dva dny po sobě), dnes jsem ani neotevřel svoji hospodu, musel to za mě vzít společník. Momentálně se bojím zapnout telefon a "užívám" si abstinenční příznaky. Takže si nebudu hrát na hrdinu a vidím to na odmašťovnu.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    skusim aj ja... odo dnes. ;)
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    IF_: Já zjistil, že když jsem byl odloučen od toho prostředí, tak jsem zapomenul, co to ta opilost znamená, a jak funguje, takže jsem najednou nechápal změny v mentalitě lidí kolem, a tak (myslím když jsem okusil jít střízlivět na mejdan). Akce, kde se pije, a hospody navštěvuji pravidelně - většinou to má ale přidanou hodnotu toho, že tam vystupuju, nebo jdu na vystoupení někoho, případně mám s někým sraz kvuli něčemu. Ten "motiv" večerního piva jsem si ale po roce a něco resuscitoval a ponechal - jdu občas s kámošema pokecat na nealko do hospody jen tak - a to většinou nevydržím dlouho, každopádně jsem rád, že i takovou možnost mám, i když jí nevyužívám často.
    Ze začátku, když se mi dělalo z prostředí hospody fyzicky špatně jsem si myslel že tohle už nikdy nepujde.
    IF_
    IF_ --- ---
    STICKYGREEN: Take bych to nedala a tipuji, ze vetsina problemovych pijaku ne, ale verim, ze treba 1 clovek ze 100 to fakt muze davat byt s chlastem v kontaktu a abstinovat a mit i jako terapii. Take mam problem, ze mi za strizliva vadi naliti lide, resp. Je mi to dost neprijemne.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    SALAMAN: Za mě, jsi hodně odvážnéj zkoušet přestat pít s prací barmana, ale jak říkáš, zrcadlo je důležité. Já jsem včera kolem půlnoci šel přes Žižkov a Riegerovy sady a bylo mi fajn z toho, že jsem střízlivěj, jdu rovně... uvědomil jsem si jak je tím chlastem noční město nasáklý, jaká je to společenská 'norma'. Člověk když si uvědomí, že se tak choval taky.. Přihlouplý alkoholový smích atd.. Alkohol nebyl moje primární droga, ale abstinuju již 8 měsíců a až na občasnou chuť na pivo to jde. Uvědomil jsem si, že ten chlast prostě vůbec nepotřebuju, je zbytečný do sebe lít etanol. Přeju ti hodně sil ať to to vyjde. Respekt, já bych to za barem nedal.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    SALAMAN:
    JVCNC: známé tváře, známé tváře. mé dveře jsou stále otevřeny. Každý jsme v tom za sebe - ale nemusíme na to být uplně sami.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Uf, tak jsem to za tím barem dal, ale nebylo to úplně jednoduchý. Jj, pozorováním hostů, případně kolegů, je mi nastavováno slušný zrcadlo :) Jenom mě to utvrzuje v tom, že má smysl vytrvat a že už to bude jenom lepší.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    WOTAR: byvaleho kolegy tchan si zase otevrel vinoteku, ve ktere taky sam maka a je nekolik let cisty, tak verim, ze pro nekoho to muze byt fajn terapie.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Jeden spolupacient z léčby (už v léčbě mu bylo skoro 70) dělal celý život za barem a i přestože mu logicky v léčebně návrat nedoporučovali, vrátil se tam. A říká, že díky tomu je stále střízlivý, protože denní vidí ty násosky a to mu připomíná, proč to sám už dělat nechce.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SALAMAN: ja mam dneska tyden, takze drzim palce
    GIZD
    GIZD --- ---
    SALAMAN: Držím palce, dítě. (tva třídní;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam