KONZUM23: me ten birell celkem dost pomaha, nejen jako substituce ale i zdravotne. Diky extraktu co do nej pridavam netrpim nespavosti, vcera sem nemel a usnul az rano za svitani a v 7 budim, takze jsem celkem dost k nicemu dneska. Kdyz mam chut na pivo, mam chut spis na chute nez alkohol, coz si rikam uz delsi dobu, ze kdyby v pivu alkohol nebyl tak bych byl radeji. No birell tech chuti moc nema extrakty horke i aromaticke u me fungujou dobre at uz doma nebo v hospode.
prostredi hospody mam ted take ok, nikam jsem nesel jen prvni tyden, pak jsem chodil. Cestou do hospody poprve jako abstinujici alkoholik jsem vahal jestli vydrzim jen na nealku a vydrzel, pak uz jsem nevahal kdyz jsem zjistil ze to jde. Mel jsem dost strach jak se na to budou tvarit ostatni, precejen tam kam chodim je misti kultura zavedena ciste na tezkem opijeni, tedy mel jsem strach ze se me nekdo bude snazit zlomit, smat se atd. a vubec nic se z toho od te doby nestalo. Setkavam se jen s pozitivni reakci, coz bude tim ze me vsichni znaji velice dobre kdyz sem nalitej takze z abstinence tezi i ostatni. Jen teda majitel hospody to nevnima moc pozitivne, coz je pro me pochopitelne kdyz moje utrata tvorila nezanedbatelnou cast trzby, vzhledem k tomu kolik jsem utracel to proste musi byt znat. Hospody se uplne moc vzdat asi nedokazu, to bych byl absolutne bez socialniho kontaktu a to by byl pro me duvod k piti.
dve to je pohoda. Verim ze se dokazu zmenit a myslim ze se mi to dari, minimum ve kterem jsem byl skoro v pulce jsem si protahnul o dalsi mesic. Slysel jsem tuhle ze se jatra zregeneruji za 3 mesice, je mi jedno jestli to je nebo neni pravda, kazdy duvod nepit je dobry duvod, spis ted marne hledam nejaky duvod pit a moc jich nenachazim, v hospode se bavim rekl bych vic nez kdyz jsem si pulku vecera nepamatoval a rano jen trnul co jsem zase vyved, ztratil a kolik to stalo, nepripadam si v ni jakkoliv ochuzena a krome toho ze do ni jdu rad, z ni i velice rad odchazim.
s casem to mam vlastne stejne, jen ten cas vnimam tak, ze cim vic toho za den udelam, tim je ten den delsi a vecer mi to pak pripada jak dny dva.
zcela urcite zakopnu, zcela urcite si nekdy, az se toho prestanu bat, dam vic nez dve piva a rano nebude vesele. Zcela urcite ale vim, ze uz ted nemam tendence nastupovat do vlaku kterej nezastavuje, spousta duvodu pit a opit se abych nebyl sem odstranil, vidim ze to funguje, neodolavam myslenkam napit se ale spis nenapit se a tomu se neodolava snadno. Az budu nekde v obchode drzet lahev s chlastem a vahat jestli ji strcit do kosiku nebo zpatky do regalu, budu vedet ze je zle. ted kdyz resim veci hned a nenechavam je vyhnit, to byl velky duvod k piti, mam co delat, cim se zamestnan v praci i ve volnu, nemit co delat byl take velky duvod k piti. Muzu se zase venovat konickum na ktere jsem nemel prostredky protoze jsem je propil, coz vedlo k znacne frustraci ktera me take vedla k piti. Ani si nepripadam jako abstinujici alkoholik, spis jen jako nekdo kdo nema duvod pit a uz vubec ne opit se, nicmene videl jsem o alkoholismu dost filmu a dokumentu atd. abych vedel ze tohle muze byt dost velka chyba vedouci k relapsu, urcite nejsem prvni alkoholik ktery se tak po necelem mesici takhle citil a ktery do toho opet spadnul. No to ukaze az budoucnost jak to bude, plan mam jasny a uz jen to ze nejaky plan mam je o dalsi duvod min chlastat, stejne jako videt svoji budoucnost optimisticky.