• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    NEMANIAK: i z osobní zkušenosti ti můžu říct, že těšit je správná možnost. Zatím jsem nepotkal nikoho kdo by řekl, že chlastat je lepší
    NEMANIAK
    NEMANIAK --- ---
    COPS192: Velký gratulki, já mám v poslední době rekord tak max 2,192 dnů. Nahradil jsi to nějakou alternativou (hulení, perník, herák...) nebo se ti fakt daří vydržet s čistou hlavou. Jakej máš vůbec po takový době nepití pocit? Vzpomínáš si ještě, jaký to bylo bejt v rauši? Máš na to ještě chuť? Já vim, spousta otázek, jenom mě zajímá, na co se (ne)těšit, až/jestli přestanu.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    COPS192: Gratulace! Já zatím (+-) 1424 dní :)
    COPS192
    COPS192 --- ---
    dnes 2192 dnu strizlivy :)))
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Opakování, matka moudrosti.

    Dnes naposled (1958) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/3097-dnes-naposled/komentare/
    RIVA
    RIVA --- ---
    Life in Recovery Podcast Episode 11: Paul J
    http://lifeinrecovery.buzzsprout.com/210877/1053058-life-in-recovery-episode-11-paul-j

    Asi nejsilnější věc co jsem za dlouhou dobu slyšel! Totálně se s týpkem identifikuju a zároveň mě těší že se mi podařilo přestat dřív než se mi začal rozpadat život tak jak jemu. Ale ne o moc dřív, byl jsem na dobré cestě do sraček.
    N_I
    N_I --- ---
    NEMANIAK: dnes naposled, desnej hit

    The Tchendos - Dnes naposled
    https://www.youtube.com/watch?v=YyjbE9VizzM
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    JVCNC: Akorát abys k tomuhle došel, tak většinou musíš přestat pít, jakmile se dostaneš za určitou setrvačnost. Těžko se hledám koníčky, když si nonstop v depresi z chlastu a kvůli němu sis většinu posral. Takže nejdřív člověk většinou musí začít přerušením toho začarovanýho kruhu hned jak si přízná problém.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    NEMANIAK: alkac je ten kdo ma problem a i v dobach toho "lepsiho'' alkoholismu jsem (aspon ja osobne) rikal ze alkoholismus neni zadna soutez. Uz jenom tim ze jsi sem napsal jsi i sam sobe priznal ze mas problem, i kdyz tyhle zalezitosti dokazou byt dost problematicke v kazde strance lidskeho chovani a smirovani se s urcitou skutecnosti je slozity proces nejen v alkoholismu.

    Telu a zivotu neprispiva ani zivot sam, muzes na to koukat tak, ze nechces chlastat protoze ti to skodi, to by ale clovek nemel chtit delat vetsinu veci, ani zit a to (mluvim jen z mych skusenosti) k nicemu nevede, chvilku vydrzis ale navzdy s tim budes bojovat. me osobne prijde ucinejsi nechlastat, protoze nechces a mas lepsi veci na praci, ktere te tesi vic.

    jestli chces zacit abstinovat aby to melo smysl, nemela by to byt ta prvni vec kterou delas ale ta posledni, nemel by to byt pricina ale dusledek, pak s tim nebude valcit a bude to fungovat tak nejak prirozene samo od sebe a nebudes na to myslet. tedz doporucuju zmenit napred vsechno ostatni. abstinence nebo alkoholismus byva vetsinou dusledek nez pricina.
    NEMANIAK
    NEMANIAK --- ---
    Proti místním nejsem asi žádnej alkáč, ale... Posledních cca 5 let jsem se (po svym zhuleneckym období) docela rozpil. Poslední dobou jedu tak 3x tejdně kombinaci tvrdýho, vína, piva. Jakože lahev, do toho pár piv, doma sám. A poslední 3 roky mě to sere a chci toho nechat, ale vždycky se najde "dobrá výmluva", proč si to zrovna dneska můžu dopřát.

    Nejvíc mě sere, že mě to sere. Kdybych se s tim smířil, tak sem šťastnej a vesele si chlastal dál. Ale tím, že mě to sere a chci přestat a nedokážu si přiznávám, že mam problém. Už mi tady visej na lednici cedulky, že to stojí za hovno a nesmim podlehnout. Nefunguje.

    Proč mi to vadí? Protože vim, že chlast tělu a mozku fakt neprospívá: depky druhej den, tloustnutí, nejsem pak výkonej v práci, jsem nervnější, míň vyrovnanej, víc při chlastání žeru a druhej den taky (smažený hnusy apod), míň se ovládám. Prostě... rozum říká DOST, ale chtíč řiká "dneska naposled, nedělej zagorku a skoč si do večerky!" A já du, protože dneska přece naposled, že jo. Stejně jako před třemi lety.

    Kurva!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RIVA: nastesti ne, nakupum na vahu se vyhybam. No, tak a asi mi bude zase blbe, 250g pistacii v sobe, to je snad jeste horsi nez chlast.
    RIVA
    RIVA --- ---
    JVCNC: Taky je kupujes v lidlu na vahu? :D
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RIVA: fakt dik, prave jsem si je cestou z prace koupil. A uz vim proc mi po nich bylo minule blbe, ono jich je ctvrt kila :D
    WTK
    WTK --- ---
    chut na sladky bejva vetsinou zpusobena nedostatkem bilkovin, pistacie jich obsahujou 20%, takze to je spis tim, nez soli a tukem.)
    RIVA
    RIVA --- ---
    JVCNC: Rikam si ze lepsi tuk a sul nez rafinovanej cukr. A kupuju si jich ted o dost min nez driv! :D
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RIVA: sem zkousel taky, sezral jsem vsechny a bylo jich hodne :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    JVCNC: Ja se snazim si ted misto sladkeho davat trochu slanych pistacii
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RIVA: telo zvykle na prijem cukru v pivu chtelo nejak dohnat vypadek mozna, asi by stacilo malo nez cele baleni susenek ale obecne mam problem ze jak neco rozjim, tak to vsechno dojim a malo kdy se mi povede neco odlozit na priste (obcas se to povede). No aspon mam co dalsiho trenovat.
    RIVA
    RIVA --- ---
    JVCNC: Chute na sladke jsou pro me po dvou letech abstinence asi nejvetsi problem!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja po dvou mesicich abstinenci ukoncil, ne ze bych nevydrzel dal, ale mel jsem problem s chutema na sladke a pak se udrzet nesnist vsechny koupene susenky. Takze jsem byl casto preslazenej, bylo mi blbe atd. no je to tyden a neco od ukonceni abstinence a nejake sklony k opijeni se nepozoruju, dam si obcas 1-2 pivka (vic ne, to uz pozoruju ucinky alkoholu) a chut na sladke klesla temer na nulu. Tedy zda se ze jsem ve stavu ktereho jsem chtel dosahnout ale jeste uvidim jak to bude fungovat dlouhodobe a az otevrou hospody. Zatim teda s pivem chut na dalsi neroste ale klesa, i jedno pocituju jak na me funguje demotivacne cokoli delat, coz se mi nelibi, protoze za ty dva mesice jsem si nasel jine cinnosti jak travit cas nez v hospode nebo doma chlastanim. Kdyz se opiju do bezvedomi, nebo neco pod vlivem zrtatim atd. (kdyz bude piti mimo nove vymezene meze) tak si dam prinejhorsim zase dalsi abstinencni kolecko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam