Ja prichazim s mensim updatem, dnes je to rok a sedm mesicu, co jsem nemela ani kapku alkoholu a musim poznamenat, ze kvalita zivota sla velice nahoru. Takze v bodech:
1) nejvetsi benefit vidim v upraveni psychiky, jsem vice odolna, mam vetsi poradek v emocich a myslenkach, zlepsila se pamet, netrpim kocovinovymi propady nalad, v mem pripade se jednalo o ciste utrpeni.
2) samovolne se mi upravila vaha, jelikoz jsem den po oziracce vzdy snedla jidlo tak na 3 dny a samozrejme konzumovala i spoustu kalorii v samotnem alkoholu
3) mohu se na sebe daleko vic spolehnout, kdykoli mohu ridit, vstat a neco delat, kamkoli vyrazit bez strachu
4) naucila jsem se fungovat ve spolecnosti lidi bez pomoci alkoholu, drive jsem ho pouzivala jako socialni lubrikant, abych se uvolnila a byla schopna normalne komunikovat, ted jsem se to same naucila sama za sebe a je to opravdu osvobozujici pocit
5) vysazeni alkoholu mi vyznamne pomohlo prestat s kourenim, pred tim jsem vzdy zkousela prestat a pri prvnim posezeni s prateli a po par sklenickach jsem upadla do recidivy a zacala jsem na novo, ted si dam obcas iqos, jen kdyz mam opravdu naladu a recidiva se nekona
6) pritel nepije jeste dele nez ja, takze se navzajem podporujeme a musim rict, ze to je zatim nejharmonictejsi vztah, jaky jsem kdy mela. Jsem presvedcena, ze hodne velkou cast partnerskych hadek a sporu vyvolava prave konzumace alkoholu a jinych omamnych latek
7) mam daleko vic casu, protoze mi jakoby pribyl jeden den v tydnu, kdy normalne funguju, driv byla sobota dnem temna, jak jsem ji prezdivala, tedy den kdy jsem jen lezela a stridave spala a jedla a snazila se zbavit neprijmenych pocitu
8) na zaver asi zminim financni usporu, jak za alkohol, tak za cigarety, ty si nekupuji vubec a na koncerte nebo party mi staci dve nealkopiva, nebo limonada a vejdu se naprosto bohate do stovky
Alkohol jsem vymenila za kavu, colu, nealkopivo k jidlu nebo kdyz mam chut na koncerte a obcas si dam energydrink, ale ten jen zridkakdy...drzim palce vsem, kdo bojuji, kdyz to date, stoji to pak za to. :)