LOGO: Ja jsem prave dosel k zaveru, ze dve piva denne jsou v dlouhem horizontu problem z mnoha duvodu. At uz proto, ze po tom clovek zbytecne tloustne (jednak z piva, druhak proto, ze ztraci kontrolu nad tim co ji), druhak proto, ze konzumace ma spis tendenci rust. Taky jsem mel nekdy dojem, ze dat si tech nekolik piv je pro me zbytecne vysoko na zebricku priorit. A velky vliv urcite melo i to, ze jsem se skoro 8 let zpatky odstehoval do zahranici a tam jsem v zahranicni firme videl, ze ve srovnani s lidmi mnoha jinych kultur to moje piti je spis v tech hornich 20ti procentech.
To cele po nejake dobe vyustilo v rozhodnuti to omezit jedinym pro me snadnym zpusobem, nepit vubec. Proste pro me uz neni lehky to preklopit do stavu 1-2x za tyden si dam to jedno pivko a zbytek casu na to vubec nemyslim. A to si myslim, ze od vysloveneho "problemu s alkoholem" jsem byl jeste relativne daleko.
Zni to jako blby klise, ale cloveka opravdu osvobodi, kdyz z kazdy akce neprijde alespon minimalne napitej. Napr. toho casu co jsem ziskal jen tim, ze kdyz vecer prijdu ze setkani s nekym strizlivy a muzu si jeste cist nebo neco delat a neni to rozostrene lehkou opilosti. Znovu rikam, opravdu malokdy jsem se nejak vyrazneji opil.