• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA:

    Tohle je pure gold, jak bezelstně odmítá akceptovat, že by někdo mohl absolvovat společenskou událost bez alkoholu. :))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PEYOTL: jenomže to je dost jiná situace, tady jde o přemyšlení lidí který MAJ s alkoholem problém ve smyslu "tak si dám denně maximálně 2 pivka a bude to v pohodě" - což je ukrutná lež, pokud tvůj otec přešel ze stavu "mám problém s alkoholem" do "dává si 2 pivka denně" tak respekt, ale u drtivý většiny lidí to prostě neplatí

    Jinak teda nechápu jak se "chodí brzo spát, maká každej den a přelomil by mě v pase" kříží s alkoholismem (NETVRDÍM ŽE TVŮJ OTEC JE ALKOHOLIK) - vysoce výkonejch alkoholiků jsou plný léčebny.

    Jinak tenhle kripl dělající další z milionu "pravicových podcastů" není schopnej napsat něco co není hovno a tady je krásnej příklad toho proč je u nás chlast problém.

    https://twitter.com/bratricek/status/1677321269052600327?s=20
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PEYOTL: někdo s tím chlastem dokáže relativně normálně žít celej život, fotr je to samý, já taky, ale mě už teda sere:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak závislost není daná množstvím, ale tím, jestli člověk pokračuje v návykovém chování po té, co ví, že mu škodí.

    Astmatik s kouření, alkoholik po té co kvůli chlastu nemá prachy/práci/vztahy, gambler po té, co jde prvně pro půjčku atd.

    A ne - dvojipvo denně nemusí být v pohodě. Zejména když si člověk namlouvá že je to jen dvojpivo a vono toho je víc, takže pak už se v rizikovém užívání čistě z fyziologického hlediska mnohdy pohybujeme. A jasně to člověk uvidí, když na čtvrt roku ono dvojpivo uvidí a všimne si, jak se mu zlepší spánek, nálada, energie a pod.

    Onen test - vydržím měsíc bez toho, na co mám návyk a nebo si najdu nějakou výmluvu proč to nezkoušet a nebo pokus nedokončit.

    Pokud nemám problém měsíc abstinovat, mám nejspíše kontrolu nad tím, od čeho abstinuju. (kvartální alkoholismus v rámci zjednodušení ignorujme)

    Pokud nezvládnu blbej měsíc nepít/nehrát/nekouřit/neužívat jiné látky, tak kontrolu nademnou má ono rizikové užívání. Což znamená že tam je někde potenciál průseru.
    PEYOTL
    PEYOTL --- ---
    LOGO: Můj táta pije každej den jedno, dvě piva, chodí spát v devět, v pátek a sobotu o půl desátý, od tří hodin už nic nejí a každej den maká jako šroub a troufám si říct, že i kdyby mi ji ve svejch dvaasedmdesáti fláknul, zlomí mě v pase. Takže ono asi záleží, jestli ty dvě piva na tebe mají nějaký dopad.
    Já kdybych pil dvě piva denně, končím kazdej den na plech, protože jakmile se toho dotknu, musím vynaložit obrovskou vůli to zastavit, proto v poslední době v podstatě nepiju a když už někam jdu, vím, že přijdu ráno.
    LOGO
    LOGO --- ---
    Já teda jedno dvě piva mám každej den. Jinak v podstatě nepiju. Takže vnímám svoje dvojpivo denně (někdy jen jedno) jako úplně v pohodě. Nebo bych snad neměl 🤔?
    VOY
    VOY --- ---
    Nechci z toho delat zadnou soutez nebo tak neco, to proboha v zadnem pripade. Ja nepiju od noveho roku, tedy neco pres 6 mesicu. Za dlouhou dobu co jsem vzdycky nepil v lednu jsem tak nejak dosel k zaveru, ze jediny rozumny zpusob jak to kontrolovat je zkusit nepit vubec. Ne ze bych se nejak prasacky opijel kazdy druhy den nebo tak neco - ne. Ale v lete kdyz jsem si psal denik tak to bylo pivo prakticky kazdy den. Tu jedno, tu dve nebo tri. Vzdycky se nasel nejaky duvod, zdegustovat nejaky to remeslny pivo nebo tak. Tvrdej jsem az na par panaku ze slusnosti nekde na stredni nikdy nepil. Ve finale zjistuju, ze me tohle popijeni v zivote stalo krome jineho i docela dost casu, ktery ted muzu vyuzit ucelneji. Obecne bych rekl, ze jsem do toho spadnul nekdy kolem tech patnacti a do mych 39ti tento rok sem nikdy nemel obdobi, kdy bych 6 mesicu nepil. A zda se mi, ze je docela dobry takhle po par dekadach vyhodnotit jestli rozhodnuti pit bylo skutecne uplne dobrovolny nebo jsem s tim pred tema lety zacal proste proto, ze jsem chtel zapadnout a pripadat si cool. Z myho dnesniho pohledu cloveku alkohol vlastne skoro nic nedava, jen bere.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KBN: Jsi pán!
    KBN
    KBN --- ---
    Poslušně hlásím, že mám za sebou 3 měsíce a tři dny
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ZABAKOVA: ten kvalitní spánek to je nejvíc!
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    BASILUR: jo urcite, jen ten pocit cisty hlavy, spanek bude kvalitnejsi a telo se nebude muset vyporadavat s rozkladem chlastu a muze se venovat svym potrebam, vysazeni ma samy bonusy
    BASILUR
    BASILUR --- ---
    Dík, no nakonec to vygradovalo i v nějakej střevní problém, takže třeba to nakonec nebylo jenom vysazením alkoholu... ale ta cukrová teorie dává trochu smysl, snažím si to hlídat i jinak, takže ten výpadek mohl být tím větší. Teď, den 19 už ta extrémní únava polevila, ale pořád vnímám večer mnohem víc touhy po spánku, to ale příčítám tomu, že jsou to vlastně zdravý signály, který jsem předtím vůbec nevnímala. Celkově je to dobrej zážitek rozhodně.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SALAMAN: cukr to je, to nepopiram. 4 piva denne odpovida 80gramu, coz je +- jako dva rohliky. Ale fakt si nemyslim, ze by ty symptomy co uvadi, byly zpusobeny vypadkem cukru...
    nedostatek energie bych krome abstaku samotnyho pricital i tomu, ze pivo podporuje chut k jidlu, takze po jeho omezeni je dost pravdepodobny, ze dotycna osoba toho proste sni min....
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    XCIDER: Když si jich dáš několik denně, tak je to cukr navíc.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    XCIDER: to by pak každej tvrdej alkáč byl špekatej jak hamburgr, ale většinou jsou to takový kostě a kůže, že
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SALAMAN: pivo neobsahuje hromady cukru. desitka ma 2 gramy na 100ml (cocacola skoro 12 g). Vetsina kalorii v pivu je primo v tom alkoholu, coz je trochu diskutabilni, protoze telo ho moc vyuzit nedokaze, vetsinu jatra proste spali za vzniku tepla...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BASILUR: Bylas zvyklá brát energii z hromady cukru, kterej je v pivu.
    FRDK
    FRDK --- ---
    A já už nemám žádný třes, ani pocení a spím jak budulínek, páč jsem se už skoro půl roku nenapil, héheč ;-p
    KBN
    KBN --- ---
    Noční pocení mám když vysadím cigára. U chlastu tomu tak nebylo, ale ten třes teda nehorázný, že jsem nemohl ani v klidu stát. U mě se teda nespavost nedostavila, právě naopak usnu skoro hned a spím bez přerušení až do rána.. každý to má asi jinak...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Abstinenční příznaky, dokud tam není pocení, třes v celém těle, křeče tak to ještě jde ale možná taky teprve přijdou. Včetně neustálého hladu. Já mívám křeče atd. První tyden-14dni, pak to přejde a většinou přijde nespavost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam