• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    MISANTROOP: ten dokonale odpovídá Nohavicovi a jeho teorii alkoholického kopce

    Rok Dábla - Nohavicova teória alkoholického kopca
    https://youtu.be/FzEgqhMpk5c
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    SDN33: Napsal jsem to upřímně.

    KEB: Proto mě zajímalo, jestli je tu nějaká sdílená zkušenost s nějakým "bodem bez návratu".
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: btw kolik toho ta babka vypila? Víš?
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: tvrdý alkohol se nejmenuje tvrdým alkoholem zbytečně. Tvrdý alkohol je ekvivalent tvrdých drog. A pokud člověk není zvyklý totálně ho rozseká.


    MISANTROOP: ty vole ty jsi dobrý, má tady někdo zkušenost... Tady si v auditku plným alkáčů v různých fázích, troufnu si říct že tuhle zkušenost tu má 99% osazenstva.

    Takže úplně nechápu, jako ti predemnou, co od nás chceš slyšet?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NAMATHUR: ale přece normální každodení věc všude kolem!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    IOM_NUKSO: moc rád bych přispěchal s nějakou vtipnou pivní historkou, ale laskavému popíjení jsem se přestal definitivně věnovat tak kolem roku 2005/6, kdy jsem tam hodil jinačí kvalt (tzv. kořaleční mor) a ten ty přenádherné zážitky tak obohacující životy mých blízkých vytěsnil a nahradil je záležitostmi z ranku MISANTROOP.

    Do putyk chodím, žádný z mých přátel není čistě suchej, i když několika z nich by to rozhodně usnadnilo život. Čtyři kumpány, co dál jeli tempo, z nějž jsem vystoupil, jsme už pochovali (38, 40, 41, 43 let). Jeden s hepatitidou teda abstinuje a čeká na játra.

    No tak se bavim bez chlastu a pod rouškou tmy se kolikrát motám tak, že by si o mě Nešpor neopřel ani oblouk, natož kolo. Iluze je dokonalá, protože s blížící se padesátkou mám kocoviny už jenom z toho, že nejdu spát před půlnocí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IOM_NUKSO: vlevo nahoře je název auditka ve kterym zrovna jsi - já vim že to možná zní jako uplně zbytečná informace, ale evidentně není
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IOM_NUKSO: places dobře ale na špatném hrobě.
    Je tu hodně auditek o chlastu, dokonce auditko kde si můžeš domluvit kaliciho kámoše když nechces pit sám. ale tohle auditko je o tom jak nepít a boji se závislostmi obecně. takže jsi to lehce off topic.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MISANTROOP: takhle, z myho obyc pohledu ses proste vozral, mas vokno, nemohl jsi chodit a rozsekal ses, nejspis vickrat. co z toho vyvodis necham na tobe/prisnejsich soudcich.

    jako advokat jsem se ale setkavala s takovejma pripadama, kdy vcelku normalni mnozstvi alkoholu (tvrdyho) zpusobilo nejakou organickou reakci v mozku, kdy osoba absolutne ztraci kontrolu a dejou se hrozny veci typu ze absolutne nekonfliktni babka poboda souseda a rano se probudi ve vazbe a ani neveri, ze se to stalo. a to je samozrejme na absolutni a dozivotni abstinenci, protoze to je proste nebezpecny pro tebe a veskery tvoje okoli...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tady ta diskuse smeruje uz do americke paranoie, kdy na kazdyho, kdo neni 100% na suchu, se ukazuje prstem jako na alkoholika. Snad si nebudem vycitat, ze jsme v tom vyrostli, byli jsme v tom vychovani, kolik je tady prumernej vek, 40? Kdysi to byla zcela normalni kazdodenni vec vsude kolem, v kazdy rodine nekdo palil svuj alkohol atd. Jasne ze pit denne nebo do bezvedomi je problem, ale piti o vikendu, ktere nam ulehci ten posranej tezkej zivot, jako fakt se za to chceme bicovat?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MISANTROOP: Samochvála, pouze craftová piva, doutníček a pak jsi jednou zakopl a rozklepal ses? OK dobrý, dávám si RO.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: jo Birell je mirnounce cítit normálně snad po jednom dvouch... Nebo mívám placebo a slabý játra. Když si dávám pivo , kde je čistě nula, údajně, tak je to jiný. Ale možná je to tím, že je hnusný oproti pivům, kde píšou do 0.5.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    ARGANNAH: Ale jo, motivace nemusí bejt jen pozitivní, díky.. Výsledky s alkem budou určitě horší než bez jeho konzumace, dává to smysl. Spíš mě překvapil můj myšlenkovej pochod, jakej to bude hroznej voser bez pití. Z toho mi vyplývá, že nějakej problémek asi mám :-/
    KEB
    KEB --- ---
    Ale no tak chlapci....
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: a nepros, prostě jen nebuď kokot
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: jakože který ze slov téhle fráze, která se v hovoru a psaném slovu používá v pejorativním smyslu, mám hledat ve slovníku CIZÍCH slov? Salto? to je italsky! wau!
    FRIX211
    FRIX211 --- ---
    OPERAHYPNO: "udělat mentální salto" není invektiva, otevři si slovník cizích slov a chvilku hledej, prosímtebe.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: ad to co napadáš obsahově - nikde nepíšu o tom že je to pravda pro všechny, jen píšu co funguje mě a co považuju za dobré já.
    ad tvoje pasivně agresivní doporučení - když si vyfiltruju tvoje posty v týhle skupině tak jsou tu přesně dva a oba jsou reakcí na mě.

    O názoru na birell s tebou budu rád slušně diskutovat, nikoliv v rámci výměny invektiv, jak si nastavil dialog prvním postem ty.
    A nakonec, nechlastám mnohem dýl než ty, nemám problém kdykoliv popsat to jak a co jsem dělal a nedělal a nemám problém s tím, příjmout jiný pohled. a ano vnímám povolování birellů nebo pití alkoholu alkoholikům jako součást liberálního přístupu v tomhle oboru a nemyslím si, že je to správně.

    Jinak jsme tu od toho, abychom si vzájemně sdíliele "Rady, typy, zkušenosti." jak je uvedeno v názvu auditka, ty kokote
    FRIX211
    FRIX211 --- ---
    OPERAHYPNO: Ty máš zjevně fakt nějakej problém, možná by bylo fajn ho jít řešit. Víš o mě naprostý hovno a dovozuješ si tady úplně fantaskní hovadiny. Já nepiju alkohol cca 3 roky, kdyby sis dal práci s filtrováním zpráv, tak bys možná leccos našel. A názor, kterej jsi vyjádřil a zkusil jsi dát na roveň to, že někdo si dá birell a že vlastně jakože asi možná tyvole nechlastat ani nechce, viď, protože to Operahypno ví nejlíp na světě, je dementní a přišlo mi fajn poukázat na to, že je dementní a extrémně sebestřednej. Nefunguje to pro tebe? Super, nedělej to! A neser to ostatním, laskavě.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    _ALEXA_: Jestli chceš hubnout, je ideální (skoro) nepít. Alkohol je v tomhle horší než sladké, aktivně ti sabotuje veškerou snahu, přitom to vypadá, že o nic nejde. Víno samozřejmě není tak hrozné, jako tvrdé a pivo, ale nabourává ti to tak jako tak, i jednou týdně je to moc. Cvičení je určitě fajn tak jako tak, o to nejde, ale popravdě fakt imho nemá smysl se mrdat s počítáním kilojoulů, piglit se s jídlem a krabičkami a neustále se hlídat, aby pak člověk výsledek totálně pohnojil tím, že do sebe bude lít chlast. To je jak celý den uklízet a pak si pro radost večer rozsypat odpadkáč na podlahu po celém bytě. Myslela bych si, že jestli je pro tebe (skoro) nepít oběť, kterou nechceš přinést, a představa, že si dáš alkohol jen tu a tam na něčích narozkách, ti připadá příšerná, rovnou se na ten stravovací režim vybodni, škoda zbytečné námahy.

    Nevím, jestli to je motivace, kterou jsi chtěla, ale draze zaplacené zkušenosti to jsou. Sorry za OT, pokračujte.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    Na prevenčce mi bylo od mojí Mudr. sděleno, že moje konzumace alkoholu není úplně ok (v letním režimu každý druhý den 2 malá piva nebo 2x 2 deci vína nebo 2 panáky, čas od času i víc, že jo). Lehce jsem se nad sebou zamyslela. Vzhledem k tomu, že září-prosinec najedu do jednoho cvičícího/stravovacího programu, kde bude povolenej 1 cheat den v týdnu, zvažuju, zda se na alko nevysrat úplně. Pít mě baví, jsem uvolněná, připadám si (leckdy jsem!) vtipná, žádný eskapády. Pociťuji i negativa - kila navíc, únava druhej den (hůř se mi spí), taky se mi někdy blbě vybavujou slova, ale to nemusí být chlastem.. Tak mi držte palce. Nějaký suchý měsíce za sebou mám, nicméně netěším se ani trochu. Možná se budu muset lépe namotivovat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam