• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tybláho ja bych do toho nerad házel vidle, ale co jsem tak koukal tak nealko pivo má cca 0,5% alkoholu - nemyslim to v žádnym případě jako rejpání ale když si dá někdo na sluníčku 6 birelů tak ho to může slušně "hodit zpátky" ne?
    KEB
    KEB --- ---
    Spotify
    https://open.spotify.com/episode/0DqggKXuiysotVjYEz1dbG?si=6j_ylprkRk69I74NSoqjOQ

    Kecy a politika s Jindřichem vobořilem protidrogovým koordinátorem poloviční free verze
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Tohle je asi jediné místo, kde mohu jako abstinující alkoholik přiznat, že fakt zbožňuju birell, ideálně čepovaný. Z toho běžně nabízeného nealko sortimentu mi vychází tak nějak nejlépe. Ale je pravda, že pivo mi nikdy moc nechutnalo a birell mi ho stejně ani tolik nepřipomíná. V léčebně by mi asi vynadali, jenomže já si zase stojím za tím, že daleko větší problém může nastat ve chvíli, kdy si striktní abstinent uvědomí, že abstinenci nechtěně “porušil” - například sní tiramisu.
    V hlavě to mám nastavené jasně - po alkoholu jsem se chovala strašně. Po každé akci stejně přijde vystřízlivění, nonstop nalitej být prostě nejde (to z vlastní zkušenosti vím).
    A závěrem si i po čtyřech letech uvědomuju, že další absťák bych už taky nemusela přežít. Ten poslední mám, díky bohu, stále v živé paměti.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    A ano, i tech 11 gramu cukru v pullitru je vic nez 0 gramu cukru ve vode. Ale nejzdravejsi neznamena automaticky nejmin kaloricky, kdyz se clovek hybe, trochu cukru neni na skodu. Navic tam jsou nejaky ty B vitaminy, mineraly apod...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    XCIDER: No... Já slyšel že v nealko pivu, je ještě víc cukru než v tom klasickým. IMHO je nejzdravější voda s citronem.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    NAMATHUR: navic ciste z dietetickeho hlediska, birel je zdaleka nejzdravejsi napoj, ktery jde ve vetsine verejnych osvezoven dostat....
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    VOY: ale jinak děkuju sobě i nebesům, že si nealkáče mohu v klidu dát, takže moc rád koštnu něco erc zajímavého, protože ty hořký chutě maj něco do sebe :)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    VOY: ti nevim, po některých chutích by se mi asi i zastesklo, ale jelikož "ke konci" (posledních 10 z cca 15 let lití) mi šlo především o vyndání se, tak jsem preferoval spíše odpolední až podvečerní velejemné stříčky zkrabicových Chateaux Migraines podepřené občasnou kofilou (přeslazenej turek s malým rumem), večer pak lak na rakve, aby pajšl nezlobil, mezi půlnocí a první fackou od nějakýho debila jakoukoli kořalku s kolou. Nad ránem (rozuměj před polednem) jsem se prokašlal a skoro problil prvním cigárem a šup do nonstopáče na dvojku, aby se svět neklepal.

    Takže dnes si v hospodě s kamarády občas čmuchnu k nějakému ušlechtilému pívu, co přistane někomu na stole, řeknu si mantru "kdybys nebyl hovado, tak by ses skoro uchlastal o něco později", cumlám si birela, v onačejších podnicích hrubě zaexperimentuji s nealko kombinacemi.

    A ráno nejsem napuchlej a mrzutej... (tedy ne víc než fyziologicky)
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Je to bohuzel trochu smula, ze kdyz clovek rezignuje na alkohol tak zaroven ztrati pristup k celemu senzorickemu svetu ruznych pivnich stylu. Nicmene situace se, rekl bych, malinko lepsi a dneska uz clovek sezene i treba nejaky gose v nealko podobe. Pokud si tedy troufne se k tomu priblizit, ale to je samozrejme jina otazka.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HONZA09: Ale, ale... Plzeň je jediná zásaditá!

    (není, zásadité pivo neexistuje, všechna jsou mírně kyselá)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: já byl vždycky vysazenej na domovarní piva (ještě v éře kdy to nedělal kdejakej hipsterskej idiot a nelepili na to ty hnusný brandy a udělali z toho regulérní továrny na prachy) a na rozeznávání pivních chutí, vad atd . - pivo jsem i vařil. Avlastně víc, než po tom stavu - kterej jak sem před pár posty psal, už ani dneska nepopíšu nebo si nedovedu představit (vzpomenout), prahnu po těchu chutích no.
    FRDK
    FRDK --- ---
    OPERAHYPNO: Něco na tom bude. Ne nadarmo jsou v odmašťovně zakázány nejen birel, i punčové řezy, špičky, pralinky, ale i kofila, milena, dokonce banánky v čokoládě... Ten seznam byl docela obsáhlý. Zabavili mi i z venku donesenou minerálku s příchutí hrozna. Ta připomínka chuti může něco spustit.
    Ale tak záleží, žejo.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: Víceméně asociace chuti.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OPERAHYPNO: 7 let jsem se alka nenapil, nealko pivo obcas piju a zadnej nezadouci vliv nepozoruju. Ale jak rikaji kolegove: pokud mas strach, pochyby atd., tak bych na to sral.
    KEB
    KEB --- ---
    OPERAHYPNO: možná můžeš zkusit ochucený birrel, to je napůl sodovka.

    Ale jestli se na to necítíš, tak na to ser
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Ceho se obavas? Ze te chut upomene na alkoholicky doby? Nebo tech .5% alkoholu? Ja se nealko pivu teda nevyhybam a nemam pocit, ze by me nejak tahlo zpatky, nicmene to bude urcite vysoce invidualni.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: Birell nebo nealkopivo toť pro mě furt trochu no-go zone. Po těch pěti letech přemýšlím, zda to zkusit, nebo zda je to.cesta rovnou do pekel.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já byl v hospodě včera. Pět Birrelů a domů jsem šel i v normální hodinu. Bažení žádný. Ale vtipný bylo, když mi tam člověk, co mě viděl poprvý, nabízel panáka a zbytek stolu sborově na něj obratem vyjel že neeee. :)

    Já to mám fakt nějaký přehozený asi teď. Do Sananimu jsem se přihlásil sám ze svý vlastní iniciativy a nepochybuju o tom, že to bylo dobře. O chlastu se mi párkrát zdálo, ale ne vůbec ne v dobrým. Naopak to byly nepříjemný noční můry.
    KEB
    KEB --- ---
    TRISMEGISTOS: já jsem si ho už užil cestou kolem hospody s jazykem na vestě. Obstál jsem! 😀
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam