• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    OTAVA: tam mluvi o ty nude,jsem poslouchala Lou Fananka a ten se snazil abstinovat ale pak to nedal,ze zivot bez chlastu je sedej,nudnej...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Elen se bála, že bez alkoholu bude život jen nuda a šeď. Jaký je život v pětileté abstinenci? - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/ze-zacatku-o-sve-zavislosti-klidne-lzete-pravda-ma-cas-ukazu/r~2ba68fd4668211ee8980ac1f6b220ee8/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Dejte sem někdo counter na tyhlenty...
    KBN
    KBN --- ---
    Stejně jsou všechny tyhle náhražky k ho*nu. Buď chlastám nebo ne... Dejte si raději čaj
    M4RC
    M4RC --- ---
    SOARSS: mně chutná Albrecht zero, Meissels Weisse a třeba i Bakalář. Ale myslím, že to nejsou taková ta nealka se skutečně 0 % alkoholu.
    KEB
    KEB --- ---
    HVJ3R: tuším, že platan, ale hlavu na to nedám
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    KEB: Proc by nekdo do nealko (nebo teda jakyhokoliv) piva daval sladidlo? Duvod se asi nedozvime, ale vzpomnel by sis, jaka znacka to byla?
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    KEB: Nic víc nepíšou ;) díky Hrabalovi na etiketě, to vypadá jako alko, takže jsem na punkovym konzertě nemusel pořád vysvětlovat, že nemám chuť na pivo ;)) a pít se to dalo.
    KEB
    KEB --- ---
    KR_TEK: nic víc? u tady těch levných nealk jsem už viděl i aspartam. Nicméně i lidlácký nealko argus je za ty prachy celkem slušný :)
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    KEB: PIVO NEALKOHOLICKÉ SVĚTLÉ
    obsah alkoholu
    objem
    max. 0,5 % obj
    0,51
    SLOZENI: pitná voda, ječný slad, cukr, chmel a chmelové produkty
    KEB
    KEB --- ---
    KR_TEK: otoč flašku, zajímá mě složení
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    What Alcohol Does to Your Body, Brain & Health | Huberman Lab Podcast #86
    https://youtu.be/DkS1pkKpILY?si=Ii5cLFKG35rT7y4C
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: Plus já například nerozumím tomu, jaktože jsou v CZ legální reklamy na alkohol..
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Nealko piva, lok na trávení, ťuknout na oslavě. Adiktoložka popisuje, jak děláme z dětí alkoholiky
    https://denikn.cz/1229621/nealko-piva-lok-na-traveni-tuknout-na-oslave-adiktolozka-popisuje-jak-delame-z-deti-alkoholiky/?


    Česká republika má v Evropě dlouhodobé prvenství, co se týká alkoholu, jeho tolerance, podávání alkoholu nezletilým, počtu závislých i počtu rizikově užívajících. Bohužel
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Nevíte, pls, jestli se dá někde v Praze koupit ten Guinness 0.0?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SOARSS:

    Nejvíc mi chutnala ta IPA od Brew Age a ten Trappista.
    VOY
    VOY --- ---
    SOARSS: Brew Dog má několik nealko pivo z té AF řady. Ale prostě ta pestrost taková není. O prázdninách jsem trávil týden v Amsterdamu a o jejich sekci nealko piv v Albertu si můžeme zatím nechat zdát. Nealko Guiness je taky vcelku fajn.
    SOARSS
    SOARSS --- ---
    Ahoj, nevím jestli jsem tu úplně správně. Všem abstinujícím/rozhodujícím se a td.. moc držím palce! Píšete tu krásně a upřímě. Alkohol teď nepiju tvrdý a víno již několik let, protože mi to nechutná. Pivo (to mi chutná) nepiji od dubna. Byla jsem příležitostná konzumentka - někdy dvě a domu, někdy žádné a někdy to ujelo na propařenou noc, naštěstí těch propařených bylo míň a míň). Mám jiné zdravotní komplikace a alkohol je teď pro mne na dlouho (možná i celoživotně) tabu kvůli léčbě.

    Zaujala mě diskuze o birelech. Birel nebo jiné nelako si dam občas ráda a s chutí (mám povolený), ale poslední dobou se mi stává, že mi čím dál víc chybí zajímavější chuť piva (degustace nějakého speciálu a td). A tak se chci zeptat, zda máte nějaký oblíbený, který za to fakt stojí?

    Střidám obyč nealka s IPA nealkem. Nejvíc mě zatím oslovilo nealko nachmalená opice. Kdysi dávno mě bavil i bernard švestak/višeň, ale ten už si nedám (Šef Bernardu je kokot)

    No a taky mi občas chybí někdo na "degustaci" nealka piva. Vzít třebas nějaký speciál, nebo neznámé... spojit s procházkou nebo nějakým posezením. Pohybuju se ve Vršovicích, tak kdybyste se chtěl někdo přidat na ochutnávku, tak budu ráda. :)

    Jsem tu do 16.9 a pak zas od 16.října

    Uvítám i typy, co vám od chuti na pivo pomohlo, nebo čím obněnit... ale bohužel nejsem limonádová, káva a čaj tak 1x den a zbytek nejraději jenom vodu (neochucenou a bez bublin).

    Omlouvám se za hrubky, jestli tam jsou. Jsem dysdebil a nemam na telefonu kontrolu pravopisu. A taky, pokud tu jsem OT
    VOY
    VOY --- ---
    KLATIC: Vlastne me taky prekvapuje, ze neco co sem povazoval za tak hrozne zasadni (pivo) uz mi moc nechybi. Pak me jeste prekvapuje kolik casu jsem ziskal (protoze kdyz clovek prijde ze setkani s lidmi tak neni ozralej) a kolik akci obecne dava o dost mensi smysl kdyz clovek nepije alkohol. Vsechny mozny ruzny festivaly kde jako prvni clovek vyfasuje sklenici s proseccem nebo nejakej craft beer a pak uz neni dost dobre mozny rozlisit jestli me bavi vic ta akce nebo to piti, spis ale (obavam se) to druhy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam