• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CYBER_GEORGE: A léčíte je tam aspoň drogama? :)
    VOY
    VOY --- ---
    CYBER_GEORGE: nechci to nějak snižovat ale řekl bych že léčit si alkolismus do Peru jezdí hlavně lidé, kterým to umožňuje rodinná a finanční situace. Jsem si jistý že léčebny v ČR jsou plné lidí co jsou odhodlání a klidně by to taky udělali, ale prostě je to mimo jejich reálné možnosti.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    CYBER_GEORGE: :) to taky hradí VZP?
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Jedna vec je telefon a druha vec je signal. :) Tim chci rict, ze taky zalezi na konkretni lokalite. V Cesku uz je nejspis signal temer vsude, nicmene v "nasem" centru v peruanske Amazonii na nej muzete zapomenout, stejne jako na elektrinu, WiFi atd. Na druhe strane sem obvykle jezdi jen ti lide, kteri se svych zavislosti OPRAVDU chteji zbavit, takze je to nijak nepohorsuje a spis jsou radi za ten klid, ktery jim tu muzeme nabidnout.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PISTA8632: jj, vím o dalších dvou místech, kde to tak je taky a počítám, že to je skoro standard.
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    COPS192: Asi jak kde. My jsme mohli mít telefon u sebe úplně normálně (po detoxu). Dobřany.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    SDN33: no řekl bych že většinou spíš vůbec... v PNB nesmíš mít nic... telefon je jen na žádanku den předem a telefonuješ před personalem... žádná elektonika...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SDN33: to jakoze kdyzseudela prumer, tak vyjde prumer? Nebo mi neco unika?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Pokud se pokusíme vytvořit profil průměrného pijana alkoholu, vyjde naprosto průměrný Čech. Má se středně dobře, středně dlouho spí, má středně velké starosti a je ve středním věku.

    Jak vypadá průměrný český pijan: Úplně obyčejný člověk s běžnými starostmi - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-jak-vypada-prumerny-cesky-pijan-uplne-obycejny-clovek-s-beznymi-starostmi-240273
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SDN33: na detoxu jo, pak v léčbě to mají různé instituce různě, ale většinou tam můžeš v osobním volnu mobil normálně používat.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Hele na ozdravném pobytu je celkově zákaz telefonu i osobního hudebního přehrávače se sluchátky, že?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    OTAVA: (...) Ja si to v ty lécebne tak strasne uzil! To bylo nejhezci obdobi v mém dosavadnim zivote. Mel jsem dovolenou, tak nadhernou dovolenou, jakou bych si jinde doprat nemohl. Nemusel jsem nic. Ja se proste jenom cistil a odpocival. Prestal jsem mit pracovni povinnosti a byl jsem stastnej. Byl jsem schovanej, vsichni mi rozumneli, nemusel jsem se za sebe stydet, nikdo me neodsuzoval, to byla nadhera. Jsou tam jen alkoholici, kteri spolu existuji (...)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Primář alkoholikem: „Krom vody a asfaltu jsem pil úplně všechno“ - Seznam Médium
    https://medium.seznam.cz/clanek/primar-alkoholikem-krom-vody-a-asfaltu-jsem-pil-uplne-vsechno-32151
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    IOM_NUKSO: Ja myslim, ze i s jednim deci te do terapie nekdo vezme, vnimas-li to jako problem. Asi ne do odmastovny, ale psychlog urcite. Vis, proc si tu sklenku davas? Zkousel/a jsi vsimavy pristup k bazeni? Kdyz zacnes mit chut, zkus ji pozorovat, divat se na to, kde ji citis v tele, co ti to fyzicky dela, soustred se na dech. Mozna si vsimnes, ze je to takova vlna - najezd, vrchol, opadnuti. Kdyz to nepujde vydrzet, zkus se nejak zabavit, mozna si psat, co ti to dela, proc je tak tezky odolat.
    KEB
    KEB --- ---
    IOM_NUKSO: tak si další flašku nekupuj a do obchodu kam pro ni chodíš nechoď.

    Sežer místo toho třeba čokoládu, nebo pytel chipsů. Po pár dnech by to mělo být snazší
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Uz dlouho se nedokazu zbavit debilniho deci vina denne. Takhle pred rokem jsem byla nejakou dobu na lahvi denne. S jednim deci me nikdo do zadne terapie nikam neveme. Nevim, co s tim.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ❓Jaká je konečná fáze alkoholismu?

    👉 Konečné stádium alkoholismu je nejničivější fází alkoholismu. Typicky jedinec dosáhne konečného stádia alkoholismu po letech zneužívání alkoholu. V tomto okamžiku se u lidí, kteří strávili roky pitím, rozvinou četné zdravotní i závažné duševní stavy. Jedinec se obvykle izoluje, ztratí práci, hlavní orgány mohou vykazovat poškození i závažné poruchy funkce. Konečné stádium alkoholismu může končit i smrtí.

    Obvykle jsou nejprve poškozena játra, jejichž poškození může být i trvalé. Poškozená játra mohou způsobit další komplikace v těle, protože jsou životně důležitým orgánem. Játra jsou zodpovědná za více než 500 úkolů, aby bylo zajištěno, že tělo funguje co nejzdravěji.

    Dalšími zdravotními komplikacemi pramenícími z chronického zneužívání alkoholu jsou srdeční problémy a mrtvice, zvyšuje se riziko demence a rakoviny. U alkoholiků v konečném stádiu může dojít i k poškození mozku a hepatitidě. Těžká akutní alkoholová hepatitida je zatížena až 50% mortalitou.

    Wernicke-Korsakoffův syndrom (WKS), nazývaný alkoholová demence, se také vyskytuje nejčastěji v konečném stádiu alkoholismu. Základním projevem jsou postupné změny osobnosti, demence, poruchy paměti a narušení soběstačnosti. Člověk jen těžko přijímá nové informace, vadí mu nová prostředí, přestává být schopen řešení problémů. Někdy bývá přítomna porucha paměti, člověk si špatně pamatuje nedávné události a chybějící informace si vymýšlí (typické pro Korsakovův syndrom). Mohou se vyskytovat i poruchy emocí, apatie, abulie (ztráta vůle) nebo záchvaty agresivity.

    End-Stage Alcoholism - Addiction Center
    https://www.addictioncenter.com/alcohol/end-stage-alcoholism/
    https://www.medicinapropraxi.cz/pdfs/med/2009/03/06.pdf
    Alkoholová demence | Medicína, nemoci, studium na 1. LF UK
    https://www.stefajir.cz/alkoholova-demence
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Pamatuj

    VOY
    VOY --- ---
    OTAVA: Jestli mu to funguje tak dobry, ale na muj vkus si trochu ujel v takovym zvlastnim ezu.
    KEB
    KEB --- ---
    Data ukazují, že osm z deseti Čechů pije - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-data-ukazuji-ze-osm-z-deseti-cechu-pije-239373
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam