• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    LOGO
    LOGO --- ---
    OPERAHYPNO: to je hodně chytrý. Tak on každej fet je super. Záleží jen na přístupu. Nesmíš na tom bejt závislej. Jinak je to supr.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    DRSH: vědci

    Doc. Ing. Martin Kuchař, Ph.D. (VŠCHT) - "Nedá se říct, že kratom je zlý. Jde o přístup."
    https://www.youtube.com/watch?v=cliS5MNBe38
    DRSH
    DRSH --- ---
    Čeští vědci v srdci Amazonie testují ayahuascu. Nápoj a mystické rituály mohou léčit deprese | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/veda-ayahuasca-deprese-psychedelika-lecba-vyzkum-amazonie_2308101248_har
    DRSH
    DRSH --- ---
    Ayahuasca je droga, která vědce překvapuje léčebnými účinky — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/ayahuasca-je-droga-ktera-vedce-prekvapuje-lecebnymi-ucinky-105809
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHARON: Jen drobnej fakt, tryptamin se píše s tvrdým y, ty experte na lidskej mozek
    CHARON
    CHARON --- ---
    Jen drobnej fakt:
    Triptamin dokonce i DMT je látka tělu známá, lidské lidské tělo ji vyrábí a uchovává. Používá jí v různých situacích. Na druhou stranu etanol je látka tělu neznámá která lidskému metabolismu vždycky překáží.
    KEB
    KEB --- ---
    OPERAHYPNO: tohle neposoudim btw co je zapper?

    Ale ke všem těmhle rádoby prorokům a lidovým léčitelům jsem velice skeptický 99% z nich jsou šmejdi, co tahají prachy z důvěřivých prosťáčků anebo z hluboce nešťastných lidí. To je částečně i osobní zkušenost.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    CYBER_GEORGE: Hele, já asi vlastně nemám problém s tim, že lidi zkouší různý způsoby jak se zbavit závislosti. Ostatně i těch terapeutickej přístupů je spousta a jako člověk z oboru musim říct, že i když spravedlivě hájíme naše postupy a uměli bychom asi i konkrétně říct, co si myslíme, že pomáhá, s jistotou to nevíme. Protože prostě ty výsledky se fakt různěj človek od člověka.

    Víme docela dobře, co v souhrnu lidem, kteří maj společněj rys závislostní chování a závislosti chybí. Víme, že když to saturujem, vědomě integrujem a podpoříme, aby to tam zůstalo, tak to extrémně zvyšuje šanci, že ty škodlivý vyrovnávací postupy se prostě přepíšou jinejma, z pohledu jednotlivýho lidskýho života i společnosti prostě nějak víc fajn a užitečnějšíma. Víme, že nějakym takovym klíčem je uvědomování si sama sebe na všech rovinách. A ano, víme taky, že některý dejme tomu teda mystický zážitky, který může zprostředkovat třeba ta klinická smrt, extrémní mentální vypětí, některý z typů hluboký meditace anebo to, co se dá zažít na zmiňovanejch látkách, ten potenciál autentickýho a plnýho náhledu na vlastní život maj. A vlastně nikdo kdo je trochu příčetnej netvrdí, že to tak neni. Co ale zůstává, je kromě toho taky fakt, že zatim co dobře odvedená terapeutická práce a úsilí, který při tradiční léčbě člověk svojí úzdravě věnuje, nejenom že typicky nezraňuje, ale hlavně teda poskytuje solidní, poctivou výstuž, základ o kterej se dá opřít, když se věci kolem začnou nějak otřásat, u těch jednorázovejch probouzejících zážitků to jednoduše neplatí. Platí u nich bohužel spíš nejistota výsledku (bez řádný terapie, která je klíčová. fakt ne, zážitek bez správný integrace prostě nestačí) a navíc i reálný a často se naplňující riziko, že si člověk z podobnejch seancí odveze i nějaký ty bludy a obludy.

    Takže jako jasně, dělejte, co je třeba, ale mějte trochu soudnosti, pokory, a možná se trochu zamyslete nad tim, jestli při vší tý prozřetelnosti a uvědomělosti, nejste ve stejný pasti konzumního paradigmatu doby jako všichni ostatní a nehledáte rychlý a sexy řešení na věci, který třeba prostě nějak postaru odmakat.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    OPERAHYPNO: ovšem toto je taky hodně kvalitní názor z oblasti demence
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    KEB: a pak vždycky nenápadně ty ezaři s zapperama říkaj, že jenom zappery fungují a ten fén je blbost kdežto ty s fénem by sekali ruce za zappery. klasika
    KEB
    KEB --- ---
    HANOUCH: jo a na mámu, co má dar, že za ní jezdí až z USA

    Btw znám lidi co si koupí od Zítka fén na studankovou vodu, je to génius...
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    OPERAHYPNO: proc?
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    HONZA09: moc se ptas. :) Muzu ti rict jen to, ze nikdy od nikoho nechtela ani korunu za tyto veci, protoze byla presvedcena o tom, ze ma tyto schopnosti od Boha a musela za ne zaplatit tu nejvyssi cenu a kdyby je chtela vyuzivat ke zlepseni sve financni situace, prijde o ne. To je asi tak vsechno. Ty samozrejme muzes verit komu chces. :) Je to tvoje volba.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HANOUCH: Do džungle do komunity. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CYBER_GEORGE: Jakože získala dar od Boha? Ok. Ale já osobně stejně radši budu věřit člověku, co to x let studoval a pak dalších x let získával praxi a skládal terapeutický zkoušky, nebo jak se tomu říká.

    Jinak tejden jsem střelil od boku. Vůbec netuším jak funguje vaše komunita. Ke komunitám odstřihnutým od civilizace uprostřed džungle mám lehkou podezřívavost od tý doby, co znám Peoples Temple. ;) /s

    Jim Jones and the Peoples Temple Choir - Welcome
    https://youtu.be/nkPvXeS97Go?si=G6H8EHaCTstCnCdm
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    CYBER_GEORGE: já bych zavřel i toho chobota, vždycky když slyšim jeho jméno mám chuť si dát čáru
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    CYBER_GEORGE: Rozumím tomu správně, ze lanaris lidi se závislosti na nějaký seance s Lianou ty ezokriple!
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    HONZA09: s prvni veci zcela souhlasim. S druhou veci - "kvalitni terapeuticka prace na sobe pod dohledem vyskoleneho psychoterapeuta" - souhlasit nemuzu. Moje mama nikdy podobne veci nestudovala (puvodne pracovala jako biochemicka laborantka) a navzdory tomu byla tak vynikajici psychoterapeutka, ze za ni jezdili lide az z USA. Ale zacala s temito vecmi az po prvnim porodu, kdy mela klinickou smrt a doktori jiz volali jejimu otci, ze zemrela a muze si prijet pro jeji veci. A jeji dite (muj potencialni starsi bratr) zemrelo po deseti dnech. To je presne to, co jsem mel na mysli, kdyz jsem psal, ze za urcite veci musis zaplatit urcitou cenu... a ze nemluvim o penezich. Muzes se tomu klidne vysmivat, jestli chces, ale ja pisu veci jak jsou, nemam zadny duvod za neco se "schovavat".

    Jinak... kdo ti rekl, ze tu budes muset zustat jen tyden? :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CYBER_GEORGE: V boji se závislotma Ti pomůžou dvě věci. Vnitřní pevné rozhodnutí a kvalitní dlouhodobá terapeutická práce na sobě pod dohledem vyškoleného psychoterapeuta. Ani jedno z toho Ti nenaservíruje šaman za tejden v Peru v misce s polévkou z liány.

    Jeden můj kamarád v Peru na tomhle rituálu byl. Hulí furt jak prokoplej a po nějakejch pětadvaceti letech začal zase šňupat do toho perník. Na sebediagnostikovanou maniodepresi si naordinoval "lsd miscrodosing".
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    OPERAHYPNO: pokud myslis manzele Kordysovi, tak zcela souhlasim.


    HANOUCH: ano, je to muj nazor, ale mam ho necim podlozeny a opravdu jsem presvedcen o tom, ze touha, prani, potreba... vyzkouset ayahuascu a mit nejake ty mysticke zazitky (nakolik ja osobne v tyto veci neverim) muze mnoha lidem velice pomoct v jejich boji proti zavislosti na alkoholu ci jinych drogach. A predevsim jsem ochoten si toto obhajit v realu a na svoje vlastni naklady. Takze pokud nekdo jiny chce jen tak teoretizovat na Internetu a hadat se, tak se omlouvam, ale moje reakce mohou byt ponekud "prudsi". Proste nechci ztracet cas s internetovymi kecalky, kteri vsechno vedi nejlip, ale ve skutecnem svete se za to nikdy nepostavi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam