• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: jo ale kterej z těch dvou lidí na fotce to je. jako nechci bejt zlej - podle toho co píšeš v příspěvku posledním chápu že to není žádnej med na žádný straně, ale přijde mi, že podle fotek obě ty osoby prošli v mezi období značným sestupem
    FRDK
    FRDK --- ---
    VOY: No jak píšu v původním příspěvku - autor knihy Zpověď alkoholika.
    VOY
    VOY --- ---
    FRDK: To tak docela neodpovida na otazku. Kdo je sakra Honza?
    FRDK
    FRDK --- ---
    OPERAHYPNO: Honza je po mé pravici.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: kdo je kdo prosimtě?
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK: Když jsem se před pár dny dozvěděl, že se s Honzou setkáme znovu, říkal jsem si, že aspoň od něj budu mít druhý díl s věnováním, který už minule před rokem a půl měl rozpracovaný, ale ne - ještě ho nemá ani dokončený, natož vydaný. Popravdě radost z našeho opětovného shledání nemám, respektive z těch podmínek a místa, ač to bylo fajn.
    Potřetí už se nepotkáme.

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PALEONTOLOG: Video je v rámci možností svého časového rozsahu skvělé. Nicméně jsem si z něj odnesl hlavně to, že každý člověk (v tomto případě konkrétně každé tělo) je jiný. Když jsem po déle trvajícím těžším pití z minuty přestal prakticky úplně pít, tak to rozhodně neprobíhalo jako v té časové ose ve videu, bylo to na jednu stranu hrozně jednoduché a bez příznaků a na druhé straně jsem nepozoroval žádná popsaná viditelná zlepšení :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEB: Jirka to umi vysvetlit
    KEB
    KEB --- ---
    PALEONTOLOG: sice je to mimo téma ale doporučuji i díl o energy drincich
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mě tohle teda pomohlo docela motivovat. asi potřebuju ty vzorečky a data a ne motivační kecy :)

Co se děje s tělem, když přestanete pít alkohol
    https://www.youtube.com/watch?v=0w2bc3MoUgs
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    „Důležité je umět se mít rád, a to nás nikdo nenaučil.“
    23. srpna by oslavil 73. narozeniny spisovatel Petr Šabach.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Tohle je asi nejbrutálnější rozhovor na téma absťáky, deliria, co jsem slyšela…

Daniel Havíř - Delirium tremens je postrach a trest alkoholiků, sám jsem jich přežil pět
    https://youtu.be/NmW8Euw_IRw?si=jzvFEjNdk56US68w
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZA09: Ono tam hlavně nemusíš mluvit ani jako střízlivý, toho se asi také dost lidí bojí, že tam musí hned něco vykládat :))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Taky tu nepadlo, že to ten rozdíl mezi svépomocnou skupinou a adiktologickou službou je ten, že tam není vlastně žadnej terapeut, co by měl klientovu anamnézu, vedl s ním pravidelný individuální terapie a snažil se s ním sestavit a držet nějakej léčebnej plán.

Každopádně je to určitě možnost a využívá ji spousta lidí. Jak tu padlo je to o tom jak to člověku sedne a za vyzkoušení člověk nic nedá.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IF_: K tomu, že tam můžeš přijít pod vlivem bych podotknul, že to je sice fakt, ale zároveň tam nesmíš mluvit. :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jasně, tak jsem si to nějak myslel. Děkuji.

Právě mě to přijde jako služba úplně skvělé.
    IF_
    IF_ --- ---
    SDN33: Zajdi na meeting a uvidíš, třeba v Praze je těch možností na více místech a velmi často. Ne každému to sedne, ale není to zas nějaká ezo vymejvárna, ani víru v Boha ti tam nikdo nenutí. Výhoda třeba je, že tam můžeš přijít i pod vlivem nebo tam mohou přijít jako hosti rodinní příslušníci aby pochopili, o čem to celé je. Hlavně tam můžeš dojít kdykoliv, zatímco na terapeuta či léčbu si počkáš.

S tou vírou je to spíše tak, že spousta lidí si tam prošla peklem a mají pak nějakou takovou tu víru v něco, co se jim zhmotní na těch Áčkých. Oni tam často chodí třeba "inventáře", kteří nepijí 15 let a pořád dochází.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SDN33: AA nejsou "ezo", fskutečnosti to, čemu se říká "ezo", jede takovou tu linii "každý z nás je božstvo, každý z nás si tvoří vlastní realitu". AA stojí na nějakém implicitně křesťanském základě, kde naopak člověk přizná, že žádné božstvo není (jak přesně píše ten chlap v článku) a že ten problém natolik přesahuje jeho síly, že je potřeba svěřit ho do rukou "božích", respektive do rukou nějaké vyšší moci, větší než je člověk sám. Institucionálně pokud vím s žádnou církví spojeni nejsou, ale to jádro (celá ta logika věci) navazuje samozřejmě na křesťanství, byť je dneska pokud vím formulované maximálně obecně, aby bylo akceptovatelné i pro ty, co křesťani nejsou.

(Píšu to sem jako expert na náboženství, do AA jsem nechodila.)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Máte někdo z těch AAcek zkušenosti? Ty jejich dvanáctera (najdete na stránkách) zní dobře, ale nějak v nich cítím pořád trochu ezo. To se asi historický vyvinulo ze služeb možná církve? I když skoro na každém prokliku se dozvíte, že odmítají být spojování s náboženstvím a čímkoliv dalším.

I ze čtení těch příběhů, co mají na stránkách, každej tam došel k nějaké víře k Někomu s velkým písmenem. Ale jako OK, to jsou všechno případy, jakože totální konečná. Tak by mě tak zajímalo o tomto spolku něco víc..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam