• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: však tady FRDK odpovídal, že to je ten po jeho pravici :)
    VOY: dyť je to v tom "odkazu/odpovědi", na kterou reaguje

jako nechci si tu hrát na FRDKova právníka ale kuci trochu se soustřeďte ;)
    FRDK
    FRDK --- ---
    VOY: No jak píšu v původním příspěvku - autor knihy Zpověď alkoholika.
    VOY
    VOY --- ---
    FRDK: To tak docela neodpovida na otazku. Kdo je sakra Honza?
    FRDK
    FRDK --- ---
    OPERAHYPNO: Honza je po mé pravici.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: kdo je kdo prosimtě?
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK: Když jsem se před pár dny dozvěděl, že se s Honzou setkáme znovu, říkal jsem si, že aspoň od něj budu mít druhý díl s věnováním, který už minule před rokem a půl měl rozpracovaný, ale ne - ještě ho nemá ani dokončený, natož vydaný. Popravdě radost z našeho opětovného shledání nemám, respektive z těch podmínek a místa, ač to bylo fajn.
    Potřetí už se nepotkáme.

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PALEONTOLOG: Video je v rámci možností svého časového rozsahu skvělé. Nicméně jsem si z něj odnesl hlavně to, že každý člověk (v tomto případě konkrétně každé tělo) je jiný. Když jsem po déle trvajícím těžším pití z minuty přestal prakticky úplně pít, tak to rozhodně neprobíhalo jako v té časové ose ve videu, bylo to na jednu stranu hrozně jednoduché a bez příznaků a na druhé straně jsem nepozoroval žádná popsaná viditelná zlepšení :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEB: Jirka to umi vysvetlit
    KEB
    KEB --- ---
    PALEONTOLOG: sice je to mimo téma ale doporučuji i díl o energy drincich
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mě tohle teda pomohlo docela motivovat. asi potřebuju ty vzorečky a data a ne motivační kecy :)

Co se děje s tělem, když přestanete pít alkohol
    https://www.youtube.com/watch?v=0w2bc3MoUgs
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    „Důležité je umět se mít rád, a to nás nikdo nenaučil.“
    23. srpna by oslavil 73. narozeniny spisovatel Petr Šabach.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Tohle je asi nejbrutálnější rozhovor na téma absťáky, deliria, co jsem slyšela…

Daniel Havíř - Delirium tremens je postrach a trest alkoholiků, sám jsem jich přežil pět
    https://youtu.be/NmW8Euw_IRw?si=jzvFEjNdk56US68w
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZA09: Ono tam hlavně nemusíš mluvit ani jako střízlivý, toho se asi také dost lidí bojí, že tam musí hned něco vykládat :))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Taky tu nepadlo, že to ten rozdíl mezi svépomocnou skupinou a adiktologickou službou je ten, že tam není vlastně žadnej terapeut, co by měl klientovu anamnézu, vedl s ním pravidelný individuální terapie a snažil se s ním sestavit a držet nějakej léčebnej plán.

Každopádně je to určitě možnost a využívá ji spousta lidí. Jak tu padlo je to o tom jak to člověku sedne a za vyzkoušení člověk nic nedá.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IF_: K tomu, že tam můžeš přijít pod vlivem bych podotknul, že to je sice fakt, ale zároveň tam nesmíš mluvit. :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jasně, tak jsem si to nějak myslel. Děkuji.

Právě mě to přijde jako služba úplně skvělé.
    IF_
    IF_ --- ---
    SDN33: Zajdi na meeting a uvidíš, třeba v Praze je těch možností na více místech a velmi často. Ne každému to sedne, ale není to zas nějaká ezo vymejvárna, ani víru v Boha ti tam nikdo nenutí. Výhoda třeba je, že tam můžeš přijít i pod vlivem nebo tam mohou přijít jako hosti rodinní příslušníci aby pochopili, o čem to celé je. Hlavně tam můžeš dojít kdykoliv, zatímco na terapeuta či léčbu si počkáš.

S tou vírou je to spíše tak, že spousta lidí si tam prošla peklem a mají pak nějakou takovou tu víru v něco, co se jim zhmotní na těch Áčkých. Oni tam často chodí třeba "inventáře", kteří nepijí 15 let a pořád dochází.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SDN33: AA nejsou "ezo", fskutečnosti to, čemu se říká "ezo", jede takovou tu linii "každý z nás je božstvo, každý z nás si tvoří vlastní realitu". AA stojí na nějakém implicitně křesťanském základě, kde naopak člověk přizná, že žádné božstvo není (jak přesně píše ten chlap v článku) a že ten problém natolik přesahuje jeho síly, že je potřeba svěřit ho do rukou "božích", respektive do rukou nějaké vyšší moci, větší než je člověk sám. Institucionálně pokud vím s žádnou církví spojeni nejsou, ale to jádro (celá ta logika věci) navazuje samozřejmě na křesťanství, byť je dneska pokud vím formulované maximálně obecně, aby bylo akceptovatelné i pro ty, co křesťani nejsou.

(Píšu to sem jako expert na náboženství, do AA jsem nechodila.)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Máte někdo z těch AAcek zkušenosti? Ty jejich dvanáctera (najdete na stránkách) zní dobře, ale nějak v nich cítím pořád trochu ezo. To se asi historický vyvinulo ze služeb možná církve? I když skoro na každém prokliku se dozvíte, že odmítají být spojování s náboženstvím a čímkoliv dalším.

I ze čtení těch příběhů, co mají na stránkách, každej tam došel k nějaké víře k Někomu s velkým písmenem. Ale jako OK, to jsou všechno případy, jakože totální konečná. Tak by mě tak zajímalo o tomto spolku něco víc..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Poutavě napsaný příběh.

Roztrhaná duše alkoholika | Anonymní alkoholici
    https://www.anonymnialkoholici.cz/osobni-pribehy/roztrhana-duse-alkoholika/
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    KEB: je fakt, co se tak bavím se zkušenými rodinnými příslušníky těch známých vožralů po okolí, tak se většinou diví, že by to byl někdo schopnej dotáhnout takhle důsledně až do konce. Asi to moc běžné není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam