• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Ze se to da pochopit v tom s tebou i se svou limitovanou zkusenosti souhlasim. Strejda se mi takhle uchlastal a byl to zcela evidentne dusledek nestastny situace, do ktery se v zivote dostal. Doma dost pod pantoflem, v sirsi rodine taky vladnul spis matriarchat kde hral druhy housle, pracovne se nejak extra nedarilo a k tomu muj tata byl evidentne vyrazne uspesnejsi. Cela tahle kombinace ho rekl bych nakonec nahnala do naruce flasky rumu a zabila ho nakonec zloutenka. Je to cely smutny, ale nedovedu si predstavit jak by jenom samotna abstinence tu jeho situaci resila.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: moje zkušenost taková je a znám těch příběhů podobných dost a i tady se hodí připomenout - každý je stejně tak jako tak individuální. Ale samozřejmě jako jiné podpůrné látky používané v medicíně i antabus prostě stojí na pozorování nějakého obecného a široce rozšířeného jevu/reakci na látku mezi lidmi.

Jinak se dá tahle věc kocovin a třeba jejich plánování či obodbí, kdy ten člověk tak žije dobře dokumentovat u kvartálních alkoholiků, který se dost často pak stávaj denníma pijanama. A pak taky: každej s tou dispozicí má i nějakou vnitřní jinou motivaci než ty jiný - když to řeknu jednoduše: někdo chlastá protože je smutnej patron, někdo protože má zkurvenej život a jinej protože ho hrozně bolí celej život noha, nikdo nezná jak mu pomoct a jedině tak, že se vožere do sraček a zapomene na chvilku mu přijde jako jediná cesta. ty volby a vnitřní motivace jsou hodně různý, ale přijde mi že jsou dost často i pochopitelný
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: To je zajimavy. Opravdu je to tak, ze si v kocovinach lze najit zalibeni nebo se aspon naucit to nejak odignorovavat a prechlastavat? Zjevne to asi tak byt musi, jinak by tezko clovek mohl existovat jako alkoholik, ale stejne mi to prijde pozoruhodny. Nikdy jsem nebyl v ty situaci, ze je mi druhej den blbe a vezmu lahev a zacnu na to opet konzumovat. Nedovedu si ten pocit predstavit.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    jako já nevim, máme tu škálu příběhů lidí, který pili na antabus, reakce na tu látku je široce dokumentovaná, existují z toho jasné vědecké závěry, podle kterých se aplikace pro potřebného může doporučit. Proste co na tom kdo nechápe? Je úplně nepodstatný, že někomu to přijde jen jako trochu nahnilá jitrnice po který se pobleje, ale dá se to přepálit kořkou vůbec neznamená, že to jinejm nemůže velmi pomáhat.

Z nějakýho laickýho hlediska, mi přijde, si lze třeba jen jednoduše představit, že takovej nejčastejší jev intoxikace alkoholem u lidí, který mají tu nejběžnejší reakci - tedy u těch který běžně považujeme za normální konzumenty - nezávislé bez problému: je právě to co způsobuje ten antabus a že to je vlastně ten normální stav taková reakce na tu látku - člověk se vožere, je mu blbě, pobleje se a to je nějakej impulz v mylšení, pro to aby se tomu do budoucna vyhnul. Většina kaličů a alkáčů myslím právě tenhle rubikon překročí, přestane jim bejt blbě, přestane jim vadit kocovina a mdlost, a v podstatě se naučí ty reakce přetrpět nebo si v nich najdou zálibu. a úkolem antabusu a reakce těla na něj je ten jejich "zavedenej systém" trochu počechrat, vybudit je horší reakcí tu psychologickou motivaci. ale je to můj násor
    BRAINWASHER
    BRAINWASHER --- ---
    KACZER:
    Lepší je jít do sauny
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KBN: zahnat chuť na chlast formou jiný substance můžeš tak max leda jiným azli silnějším opiatem
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KBN: Děkujeme za diagnózu, ještě mám jednu otázku, muže letecké palivo roztavit ocel?
    KBN
    KBN --- ---
    A to po tom ti lidi opravdu tak dychtivě touží, když se z toho "jenom" poblijou?? Já myslel, že to aspoň zahání absťák nebo tak něco.... Takže podle mě to je úplně k ničemu....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KACZER: Dávat “konstruktivní Feedback” clovekovi co si sám předepsal (předpokládám na základě nějakýho filmu nebo blogu) antabus a doktorku která to odmítá považuje za picu, má asi tak stejnou cenu jako vysvětlovat nejakymu dezolatovi proč se covid nedá léčit savem a lékem pro koně.

Mám tak nějak pocit ze jsi uz byl v obou situacích :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Antabus funguje na principu odstrašení. Protože prostě nechceš zažít "alko badtrip" :)

antabusová reakce na "napití se" je docela individuální, zvracení není vůbec hlavní ani nejčastější možnost, s čím se setkáš.

o reakcích si přečti na internetech, googli "antabus"

Např. zde:
    Již malé dávky alkoholického nápoje mohou uživateli antabusu způsobit řadu nepříjemných doprovodných projevů jako jsou zrychlený puls, kolísání tlaku, zrudnutí v obličeji, pocit na zvracení až zvracení, pocit dušení, mravenčení, znecitlivělost v končetinách, kolapsovité stavy, bolesti hlavy, potíže s dýcháním – jde o tzv. Antabusovou reakci. Tato reakce trvá většinou 10 až 15 minut, může však přetrvat i několik hodin.

Riziko objevení se závažných zdravotních komplikací po pití alkoholu a současném užívání antabusu je velké, proto jsou o nežádoucích účincích a interakcích pacienti zdravotníky důkladně informováni. I tak se stává, že někteří pacienti antabus tzv. přepíjejí. Je tedy skutečně zásadní, aby měl pacient k užívání antabusu vnitřní motivaci.

---

známý, co se na antabus napil, říkal, že myslel, že umře

Antabus samotný blokuje enzym, který normálně odbourává v těle acetaldehyd (který je vlastně produktem první fáze odbourávání alkoholu) a ten se pak v těle hromadí a člověk je otráven. Hrozně to ničí organismus.
    KEB
    KEB --- ---
    PEYOTL: má to fungovat jako odstrašení, abys měl strach se napít, že ti bude fest blbě

Částečně to jde prepit,ale ukrutně to musí kurvit játra
    PEYOTL
    PEYOTL --- ---
    KBN: co já vím tak sis v podstatě odpověděl sám, když se napiješ, měl by si to vyzvracet. Možná to slouží i jako psychologický efekt ke zhnusení chlastu, ale to už bych kecal
    KBN
    KBN --- ---
    Asi blbá otázka, ale co ten Antabus vlastně dělá, nebo k čemu je dobrý? Znám člověka, který na to po léčebně chlastal a akorát blil..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KACZER: než ti někdo předepíše antabus, musíš absolvovat pár vyšetření (játra, srdce). Jenom tak ti to nikdo nepředepíše, protože hlavně při takové zbrklé akci hrozí (resp. předepisující takhle nemá jistotu, že se nenapiješ), že se na to napiješ a způsobíš si újmu.
    PEYOTL
    PEYOTL --- ---
    KACZER:
    Tak asi by bylo dobrý zajít si na adiktologii, anonymní alkoholiky ,najít si terapeuta. Jestli máš problém tak léčba bude asi trochu komplexnější.
    Nasadit si sám na čtrnáct dní antabus, nevím no, na nějakou dobu to možná pomůže, ale tenhle běh bývá na trochu delší tratě..
    KACZER
    KACZER --- ---
    díky za minusy :) budu rád za konstruktivná feedback :)
    KACZER
    KACZER --- ---
    ahoj ahoj, proism mam prosbu, netusite jak se da sehnat antabus, mam picu praktickou ktera mi ho nechce napsat ... tusim, ze by mi mohlo stacit to zrat tak 2 tydny, mozna mesic...
    KBN
    KBN --- ---
    Historie se opakuje. Dnes opět 4 týden bez chlastu.. tentokrát jsem k tomu vzal i cigára, ty nejsou teprve 3 týdny...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: však tady FRDK odpovídal, že to je ten po jeho pravici :)
    VOY: dyť je to v tom "odkazu/odpovědi", na kterou reaguje

jako nechci si tu hrát na FRDKova právníka ale kuci trochu se soustřeďte ;)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: jo ale kterej z těch dvou lidí na fotce to je. jako nechci bejt zlej - podle toho co píšeš v příspěvku posledním chápu že to není žádnej med na žádný straně, ale přijde mi, že podle fotek obě ty osoby prošli v mezi období značným sestupem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam